None

indepartarea tatuajelor,optiuni

Aşa cum se ştie, ideea de a avea un tatuaj a fost, la vremea ei, una bună, dar, odată cu trecerea timpului, apare o întrebare, şi anume dacă încă mai doreşti ca acest tatuaj să facă parte din tine. Din fericire, există o multitudine de metode care îţi stau la dispoziţie pentru îndepărtarea tatuajelor. Deci, ce opţiuni ai?

Îndepărtarea tatuajelor cu ajutorul laserului

Aceasta este cea mai populară metodă de îndepărtare a tatuajelor. Pulsaţiile razei laser distrug pigmentul tatuajului, care este apoi eliminat de sistemul imunitar.

Există trei tipuri principale de laser folosite pentru îndepărtarea tatuajelor:

1). Un tip de laser se bazează pe modificarea bruscă a intensităţii radiaţiilor, precum şi a duratei expunerii tatuajului la acestea. Tipul de laser folosit depinde de culoarea predominantă din tatuaj. Uneori, sunt necesare mai multe şedinţe până la îndepărtarea completă a tatuajului. Trebuie menţionat că laserul poate produce vătămări ale pielii, pot apărea ulceraţii, pustule şi poate lăsa cicatrici.

2). Tratamentul cu lumina pulsatilă

Această metodă, aşa cum arată şi numele, foloseşte pulsaţii ale luminii (nu laser) şi are ca ţintă pigmentul prezent în piele. Intensitatea acestei lumini variază între 400 şi 1200 nanometri. Odată ce pigmentul a fost dislocat, sistemul imunitar va elimina restul. Deşi această metodă este puţin dureroasă, anumite persoane, cu pielea mai închisă la culoare, pot rămâne cu hiper sau hipopigmentaţie după tratament.

3). Excizia

Cea de a treia metodă de îndepărtare a tatuajelor şi cea mai radicală este excizia. Aceasta constă în excizarea zonei cu tatuaj. Intervenţia se face sub anestezie. După excizarea zonei cu tatuaj, pielea se suturează. Dacă tatuajul acoperă o zonă mai mare, pot fi necesare câteva intervenţii succesive într-o perioadă destul de lungă de timp.

O alternativă o reprezintă expandarea tisulară - această metodă constă în introducerea sub piele a unui “balon” exact sub zona tatuată, balonul urmând a fi umflat gradat în decursul a mai multor săptămâni. Pielea se va întinde pentru a se acomoda cu noul volum, iar când este întinsă suficient, balonul este scos, tatuajul excizat, iar pielea va fi suturată.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha