20
None

Actavis premiază performanţele olimpicilor români la chimie

Actavis, a treia cea mai mare companie globală activă pe piaţa mondială de produse farmaceutice generice, este pentru al 22-lea an consecutiv atături de lotul naţional al României participant la Olimpiada Internaţională de Chimie, investind şi anul acesta în performanţele tinerilor prin programul „Actavis susţine performanţa".

La Olimpiada Internaţională de Chimie, desfăşurată în perioada 15-24 iulie a.c. la Moscova, la care au participat 279 de concurenţi din 77 de ţări, elevii români olimpici au obţinut trei medalii de argint şi una de bronz.

Prin programul „Actavis susţine performanţa“, concernul farmaceutic a recompensat fiecare medalie de argint cu 1.500 de euro, iar pentru medalia de bronz a oferit 1.000 de euro.

Anul acesta, compania Actavis a premiat alaturi de Gabriela Szabo, marcantă personalitate din lumea sportului, un grup de patru elevi:

Argint: Maria-Andreea Filip, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, Adrian Murgoci, absolvent al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul“ din

Bucureşti - promotia 2013, şi Dumitru Călugăru, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“

Bronz: Mihai Grigore Prună, absolvent al Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu“ din Baia Mare, promoţia 2013

Lotul român de olimpici la chimie a fost însoţit şi coordonat de Prof. Dr. Marius Andruh, de la Universitatea din Bucuresti şi de Prof. Daniela Bogdan, Inspector General în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Actavis Susţine Performanţa este un program cu tradiţie susţinut de 22 de ani, care oferă sprijin lotului olimpic român participant la olimpiadele internaţionale de chimie, şi este structurat în trei etape:

Actavis oferă elevilor calificaţi la Olimpiadele lnternaţionale oportunitatea de a vizita facilităţile de producţie Actavis/Sindan Pharma şi posibilitatea de a efectua o zi de practică în laboratoarele de Calitate.

Actavis premiază olimpicii, în funcţie de rezultatele obţinute la olimpiada de chimie cu premii în valoare de: 2.000 de euro pentru medalia de aur, 1.500 de euro pentru medalia de argint şi 1.000 de euro pentru medalia de bronz.

Actavis acordă olimpicilor, care urmează facultăţi de profil din ţară, burse lunare de 300 de euro, precum şi posibilitatea de a efectua stagii de pregătire/internship în cadrul companiei în ultimii ani de studiu universitar.

„Aceşti tineri ne-au dovedit încă odată că în România se poate face excelenţa, iar ei sunt un exemplu în acest sens. Ne-am dori ca astfel de modele să fie promovate, iar uşile tuturor instituţiilor din ţara aceasta să rămână deschise pentru ei, astfel încât să le punem în valoare calităţile excepţionale.

Pe parcursul ultimilor 22 de ani, Actavis a susţinut fiecare tânăr din lotul olimpic român la chimie, oferindu-i posibilitatea să studieze în laboratoarele noastre şi să-şi dezvolte capacităţile alături de cei mai buni specialişti în domeniu. Credem în ei, motiv pentru care trăim alături de ei emoţiile concursului şi bucuria victoriei“ a declarat Ana Maria Drăgănică,  Manager Comunicare Actavis România.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha