Bucureşti, 1 august 2013 – Grupul Actavis, numărul 3 mondial în dezvoltarea, producţia şi comercializarea de produse farmaceutice generice, anunţă lansarea pe piaţa din România a produsului Nemdatine®, comprimate filmate cu două concentraţii: 10 mg şi 20 mg.
Produsul reprezintăo noutate pentru piaţa din România, Nemdatine®20 mg fiind primul medicament generic de memantină20 mg. Cu substanţa activă memantinum, produsul este utilizat în tratamentul Bolii Alzheimer, având un rol important în încetinirea degradării clinice a pacienţilor şi îmbunătăţirea funcţionalităţii sociale a acestora.
Nemdatine®completează astfel portofoliul Actavis destinat tratamentului afecţiunilor sistemului nervos central şi reprezintă, alături de Donecept (donepezilum) şi Rivastigmina Actavis (rivastigminum), a treia şi cea mai nouă moleculă pentru tratamentul Bolii Alzheimer, lansată pe piaţa din România de către Companie.
Nemdatine® este indicată pentru tratamentul pacienţilor cu boală Alzheimer moderată până la severă.
Nemdatine® este disponibilă în două forme de prezentare:
· cutie cu28 comprimate filmate 10 mg memantină
· cutie cu28 comprimate filmate 20 mg memantină
Nemdatine®este un medicament compensat 100% de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, aflat pe lista C de compensare şi nu se percepe nicio coplată din partea pacienţilor afectaţi de această maladie.
Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demenţă la persoanele în vârstă şi reprezintă jumătate din totalitatea cazurilor de demenţă. Pentru ţările europene se estimează că la persoanele în jurul vârstei de 65 de ani frecvenţa bolii Alzheimer este de circa 2-3%, în jurul vârstei de 70 de ani 3%, 75 de ani – 6%, iar peste 85 de ani 25-40%1,2.
În prezent, portofoliul Actavis în România cuprinde medicamente care aparţin principalelor clase terapeutice: sistem cardiovascular, sistem nervos central, antiinfecţioase, sistem digestiv şi o gamă în creştere de OTC-uri (medicamente eliberate fără prescripţie). Un segment important al portofoliului Actavis îl reprezintă produsele utilizate in tratamentul cancerului, în prezent acestea numărând peste 25 de produse indicate în întreaga patologie oncologică.
Referinţe:
1 K. Blennow, M. Leon & H. Zetterberg: Alzheimer's disease. The Lancet 2006, 368, pp. 387-403.
2 Anthony Hopkins: Clinical Neurology. Oxford-New York-Tokyo, Oxford University Press - 2002.
3 R. J. Wurtzmann &colab. (eds): Alzheimer's disease. New York, Raven Press - 1990.
4 Gerd Huber: Psychiatrie. Stuttgart, Schattauer - 1994