51
None

Alege să mergi sănătos!

În societatea contemporană, marcată de evoluţia civilizaţiei umane, ne confruntăm tot mai mult cu afecţiuni şi dureri provocate de ritmul cotidian şi stilul de viaţă al fiecăruia dintre noi. Influenţa acestor caracteristici ale civilizaţiei moderne se resimt în sănătatea picioarelor, forţate să suporte zilnic un ritm trepidant într-un context artificial urban. Nu trebuie să ne surprindă astfel atrofierea treptată a musculaturii şi suprasolicitarea articulaţiilor şi de aici lista poate continua.

Semnalul de alarmă asupra sănătăţii corpului nostru ar trebui să îl tragem fiecare dintre noi analizându-ne stilul de viaţă personal. Lipsa activităţii fizice, perioadele prelungite de stat în faţa calculatoarelor, încălţămintea incomodă provoacă numeroase dureri musculare şi ale spatelui. Din păcate, de prea puţine ori ne dăm seama că aceste afecţiuni, care ne îngreunează activitatea de zi cu zi, sunt cauzate şi de lipsa unui mers corespunzător.

Cauze ale afecţiunilor aparatului locomotor

Sistemul musculoscheletal a fost dezvoltat în condiţii naturale spre deosebitere de cele actuale. Mersul desculţ pe soluri moi, naturale, inegale acţionează grupe de muşchi fundamentale pentru sănătatea aparatului locomotor. Stabilitatea artificială creată de pantofii convenţionali şi solul urban care este neted nu oferă stimulii necesari pentru activarea optimă a musculaturii. Rezultatul este o atrofiere treptată şi suprasolicitare precoce a oaselor şi articulaţiilor.

Prevenire şi tratament

Afecţiunile sistemului locomotor (cauzate de lipsa unui tonus muscular adecvat) sunt determinate cel mai adesea de modalitatea necorespunzătoare de a merge, având în vedere atât contextul urban artificial cât şi modul în care păşim. De aceea este importantă identificarea corectă a metodei de contracarare şi pentru eliminare a acestor dureri.

Tratamentul medicamentos, intervenţiile chirurgicale şi fizioterapice, precum şi alte soluţii auxiliare au fost utilizate în scopul atenuării simptomelor. Cu alte cuvinte, până în prezent, răspunsul medicinei în faţa afecţiunilor ortopedice a fost unul pasiv, de urmărire a simptomelor şi a evoluţiei durerii. De exemplu, în cazul piciorului plat şi al altor dureri în zona tălpii s-a recomandat purtarea susţinătorilor plantari. Aceasta, în primă perioadă, ajută la formarea staticii labei piciorului, dar în continuare duce şi ea la atrofierea muşchilor.

Spre deosebire de acestea, unul din mijloacele de prevenire şi ameliorare testate şi recomandate în toată lumea este reprezentat de utilizarea tipului de încălţăminte fiziologică MBT ale cărei caracteristici de construcţie unice asigură rezultate cu totul diferite. Datorită tonifierii grupelor musculare flasce acţionăm chiar la nivelul originii problemelor.

De ce MBT funcţionează

MBT este construit pe baza principiului simplu şi firesc al mersului natural. Cercetătorii elveţieni au construit o talpă specială bazată pe nucleul „Masai Sensor”, în scopul de a recrea condiţiile de mers natural pe soluri moi şi denivelate. Păstrând mişcarea naturală de rulare, MBT creează o instabilitate sub picioare ce trebuie compensată prin activitate musculară sporită, permiţând astfel corpului să umble în mod natural şi să beneficieze de efectele stimulatoare asupra aparatului locomotor şi a întregului organism.

Practic, chiar şi pe solul dur şi neted al trotuarelor în drumul nostru spre birou, în MBT noi vom activa muşchii şi controla articulaţiile picioarelor noastre în mod similar unei plimbări desculţi prin nisip la mare.

Utilizarea acestui tip de încălţăminte are un efect benefic asupra întregului corp prin activarea muşchilor, îmbunătăţirea posturii, reducerea încărcării pe articulaţiile de şold şi genunchi şi arderea de calorii. Prin utilizarea lor vor fi lucraţi cu aproape 40% mai mulţi muşchi în urma echilibrării permanente, iar impactul cu solul va scădea cu 47%. Aceste energii sunt absorbite în musculatură, pe care o fortifică în acest fel. În plus, ameliorează circulaţia sanguină şi metabolismul ţesuturilor.

Trebuie subliniat faptul că, prin activarea grupelor de muşchi profunzi, îmbunătăţim funcţionarea sistemului musculoscheletal, corectând astfel postura corpului şi eliminând durerile de spate.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha