None

Analiza minerala tisulara-HMS

H.M.S. (Hair Metabolic System) este o metodă de ” screening” bazată pe cunoştinţele care derivă atât din Analiza Minerală Tisulară a firului de păr ( mineralograma), cât şi din cele legate de grupele sangvine “AB0”. Este o analiză de laborator care, prin expunerea spectrofotometrică în emisie de plasmă a unei cantităţi mici de păr cu o lungime de circa 2-3 cm (circa 500 mg), tăiată din zonele occipitală şi lateroparietală de la baza pielii, evaluează exact şi simultan principalele niveluri şi raporturi între mineralele nutritive, adiţionale şi cele toxice intracelulare prezente în organism.

Cunoşterea apartenenţei la grupul sangvin din sistemul ABO al subiectului respectiv permite, pe lângă personalizarea precisă, sugestii dietetico-nutriţionale şi modularea anumitor caracteristici constituţionale ale grupului sangvin de care aparţine (pentru subiecţii care nu-şi cunosc grupul sangvin se sugerează indicaţii nutriţionale şi dietetice neutre, adică valabile pentru toate grupele sangvine).

Analiza Minerală Tisulară a firului de păr (mineralograma) dozează mineralele la nivel “intracelular”, spre deosebire de examenele normale de laborator, efectuate cu probe de sânge, lichid, urină şi fecale, care, în schimb, furnizează informaţii la nivel “extracelular”. Din această analiză rezultă date referitoare la răspunsul endocrin, care evidenţiază “funcţionalitatea” metabolică a glandelor endocrine, în special tiroida şi suprarenala, oferindu-ne informaţii despre răspunsul hormonal la nivel “intracelular”.

Cercetătorul american Peter J. D’Adamo a explicat că fiecare grupă sangvină este asociată cu caracteristicile metabolice, psihice, fizice, constituţionale tipice generaţiilor anterioare.

Completarea cunoştinţelor specifice grupelor sangvine “AB0” cu cele oferite de mineralogramă fac din H.M.S. o metodă de screening metabolic predictivă şi de preventţie complet nouă în lumea medicală.

Metoda H.M.S. nu este un test de diagnostic, dar este în măsură să descopere 80% din posibilele dezechilibre funcţionalo-organice ale pacienţilor, inclusiv pe cele cauzate de imunodeficienţă, infecţii, osteoporoză, disfuncţii tiroidiene, suprarenale, digestive, reproductive, respiratorii, osteoarticulare etc. În plus, metoda H.M.S. generează informaţii despre personalitate şi comportament .

Mineralograma este un bun indicator al proceselor metabolice intracelulare, în timp ce analizele de sânge sunt direct legate de transportul de minerale de la şi către zonele extracelulare.

Părul nu este un ţesut mort. El beneficiază de un schimb foarte lent cu sângele şi, o anume perioadă, se comportă ca un registru al metabolismului intracelular, acumulând, pe măsură ce creşte, produsele metabolice la care este expus, incluse fiind şi mineralele.

Graţie punerii la punct a acestei metode, extrem de sensibile, sofisticate şi precise, se poate afirma că nu există nicio ramură medicală în care H.M.S. să nu-şi găsească aplicaţie pentru înţelegerea celor mai variate disfuncţii clinice sau subclinice.

Comentarii


Fekete Sandor

Buna ziua, Am rugamintea de a-mi comunica datele de contact aunui laborator din Cluj Napoca unde se efectueaza analiza minerala a firului de par. Cu stima, Fekete

Sept. 30, 2011, 4:05 p.m.
11
0

POPA ELISABETA

Va rog sa i_mi comunicati unde se poate face analiza firului de par inCluj -Napoca? O zi buna .Popa

Oct. 30, 2011, 1:59 p.m.
6
0

marius v

va rog sa-mi spuneti unde se pote face in Cluj un examen (mineralograma) a firului de par. Va multumesc.

Nov. 20, 2011, 3:38 a.m.
5
1

Ioana Avramita

va rog sa'mi spuneti unde se mai poate face minerelograma a firului de par mai aproape de Slobozia ,jud Ialomita. Va multumesc

June 26, 2012, 2:25 p.m.
1
1

Marian Carmen Monica

Unde se poate face mineralograma in Cluj?

Aug. 1, 2012, 8:15 p.m.
7
1

Vizireanu Marius

Va rog sa-mi comunicati si mie daca este vreun laborator pentru mineralograma in Braila. Va multumesc anticipat.

Aug. 17, 2012, 4:56 p.m.
8
0

Eva Csomor

Va rog sa i_mi comunicati unde se poate face analiza firului de par in cel mai apropiat loc de Odorheiu Secuiesc?

Feb. 1, 2013, 8:24 a.m.
0
0

Lucia C.

Buna ziua, imi puteti comunica adresa laboratorului din Cluj unde sa face analiza minerala a firului de par

Feb. 5, 2013, 5:35 p.m.
5
1

Corina Rus

Am rugamintea de a-mi comunica datele de contact aunui laborator din Cluj Napoca unde se efectueaza analiza minerala a firului de par.

Sept. 1, 2013, 7:53 p.m.
1
1

timis

unde se poate face mineralograma in cluj?

Oct. 3, 2013, 11:12 a.m.
0
0

Dadi

Sunati la dr tiron si va spune cu cine puteti lua legatura. In cluj e la Qclinic pe regele ferdinand 15 dr Ioana Albu

Feb. 20, 2014, 6:12 p.m.
1
0

Diana V.

Buna ziua,\r\n\r\nAti putea sa imi spuneti unde se face aceasta analiza in Cluj-Napoca?\r\n\r\nVa multumesc

Feb. 24, 2014, 12:12 p.m.
0
0

Maria

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti unde se poate face analiza firului de par, in localiatate Cluj. Va multumesc.

Feb. 2, 2015, 3:01 p.m.
0
0

remete mircea

buna ziua, sunt si eu interesat de astfel de investigatii, de acea VA rog sa-mi comunicati adresa sau nr de tel al unui Centru Medical din Cluj Napoca care efectueaza analize de functionalitate --- mineralograma -AMT. Cu multe multumiri, astept un raspuns. Numai de bine

Oct. 27, 2015, 4:45 p.m.
0
0

Maria

Buna ziua! Unde pot face o mineralograma pt un baietel de un an?

Oct. 9, 2016, 12:44 p.m.
0
0

carlig iulia

as dori sa stiu bunde se poate face in cluj aceasta analiza a firului de par. multumesc

June 6, 2017, 8:15 p.m.
1
0

Mihaela

Buna ziua!Unde se poate face mineralogia ?sunt din Targoviste.Eventual un laborator din Ploiesti,Bucuresti,PitestI.Multumesc!

Jan. 25, 2022, 5:06 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha