None

Parazitozele digestive

Parazitozele digestive au devenit o problemă de sănătate prin usurința cu care se transmit, prin capacitatea excepțională de proliferare cât și prin afectarea unor segmente de populație cu imunitate imatură sau diminuată (bătrâni /copii).

Giardia-Lamblia este un protzor cantonat în intestinal subțire ca și în căile biliare. Parazitul are multiplicare rapidă, putând ajunge la 1 milion giardia/cm2. Infestarea se face prin chisti de giardia care se transmit prin poluarea fructelor și legumelor ca și a mâinilor contaminate.

Simptomatologia este nespecifică (diaree, constipație, cefalee, dureri abdominale, meteorism, prurit, pierdere ponderală). Penetrarea giardia în căile biliare poate determina procese inflamatorii (colecistite, angiocolite).

Un alt parazit ubicuitor este limbricul ( Ascaris Lumbricoides) cu dimensiuni între 15-25 cm. Infestarea se face prin ouă care se depun pe fructe, legume, mâini. Ouăle ajung în tubul digestive unde își pierd învelișul, trec în circulația venoasă, ajung la ficat, prin suprahepatice traversează cordul și ajung la plămân unde trec prin membrane alvolară și ajung în arborele respirator traheo-bronsic de unde prin deglutiție ajung din nou în tubul digestiv unde larvele se transformă în forme adulte capabile să depună ouă după 2-3 luni.

Simptomele sunt polimorfe: oboseală, disconfort digestiv, reacții alergice, icter obstructiv, tulburări de tranzit.

Oxiurii, parazit extrem de răspândți sunt localizați în caecum, dar migrează noaptea spre zona anusului pentru a-și depune ouăle. Această migrație explică pruritul anal uneori intens, însoțit de insomnie, urticarie, iritabilitate, alergii.

Distrugerea paraziților reprezintă un factor primordial în menținerea stării de sănătate și pentru dezvoltarea normală a copilului (majoritatea paraziților se concentrează la copii).

Eliminarea paraziților înseamnă atât distrugerea formelor adulte cât și a ouălelor concomitent. Acest deziderat este realizat prin PUROFORT (Elidor) care are marele avantaj de a distruge forme adulte și ouăle paraziților. Administrarea tratamentului se face pe o perioadă de cca zece zile pentru formele necomplicate cu posologie de la ½ cpr x 3/zi pentru copii de 5-7 ani, 1 cpr x 3 /zi pentru copii 8-14 ani, iar adulții 2cpr x 3/zi.

Comentarii


marius

am un baietel de 7 ani iam facut test copro si a fost depistat cu oxiuri si giardia rare in prezenta tratamentului administrat ia aparut o alergie pe picioare si miini mai putin e normal?

Jan. 16, 2011, 2:05 p.m.
0
0

marius

am un baietel de 7 ani iam facut test copro si a fost depistat cu oxiuri si giardia rare in prezenta tratamentului administrat ia aparut o alergie pe picioare si miini mai putin e normal?

Jan. 16, 2011, 2:06 p.m.
0
0

Saptamana Medicala Administrator

Va sugeram sa contactati unitatea medicala, Dr. Sorin Godeanu, office@elidor.ro

Jan. 17, 2011, 11:37 a.m.
0
0

liliana

am un tremor in tot corpul inclusiv in maini si picioare.In urma analizelor am fost diagnosticata cu sindrom vestibular central.colica biliara si dischinezie biliara data de chisturi de giardia , care mi-au iesit la analize.Nu stiu cum sa scap de acest tremor si stare de oboseala si neputere.

Dec. 5, 2015, 10:34 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha