Se păstrează tradiția campaniilor de conștientizare și prevenție în ceea ce privește contactarea afecțiunilor dermatologice. Cea dedicată acneei a fost plină de provocări în organizare. A trebuit să schimbăm puțin cadrul, în licee ne-am axat mai mult pe prezentări desfășurate în orele de dirigenție. Au fost foarte bine primite deoarece sunt educative și se adresează în general adolescenților.
În campania pentru depistarea cancerului de piele, Euromelanoma Day, avem mai multe direcții de acțiune. Cum și când să stai la soare, cum te protejezi, și pentru asta este nevoie de o educație serioasă și bine documentată. Am avut consulturi în diverse instituții private sau de stat.
Vara desfășurăm campaniile de pe litoral. Cele trei weekenduri, unul în luna iulie și două în luna august, instalăm corturile unde, câte patru medici în fiecare cort își desfășoară activitatea consultând populația. Am depistat persoane cu cancer incipient sau cu leziuni precanceroase, care au avut astfel șansă de tratament în fazele incipiente. Campaniile se desfășoară în Mangalia, Jupiter și Neptun. Rezultatele au fost foarte bine primite la nivel internațional, la Bruxelles, de unde se coordonează această campanie.
Sigur, avem Ziua Mondială a Psoriazisului, în octombrie, când, printr-o conferință de presă, prin realizarea și distribuirea unor flyere și postere încercăm să educăm populația astfel încât să nu marginalizeze persoanele cu psoriazis.
Prin campaniile desfășurate se dorește în primul rând prevenția și educația pacientului.
În cazul cancerului cutanat există tendința de negare deoarece alunița nu doare, nu deranjează, ceea ce face ca acesta să fie depistat tardiv. Neavând o simptomatologie, pacienții se gândesc să nu intervină. Cancerul de piele nu trebuie tratat cu indiferență, pentru că sunt statistici care arată că cea mai frecventă formă de cancer din lume este cancerul de piele.