30
None

Remedii ayurvedice în tusea și alergiile din sfera ORL

Acronimul ORL provine de la cuvântul Otorinolaringologie și este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor nasului, gâtului, și urechii. Aceste trei organe sunt învecinate, iar eventualele afecțiuni care pot apărea la nivelul unuia se pot transmite cu ușurință și la celelalte.

Fosele nazale sunt prima cale de intrare a virusurilor, bacteriilor și alergenilor. Fosele nazale au și rol protector împotriva agenților patogeni. Ele sunt protejate de un mucus, iar în urma expunerii la diverși microbi se va secreta mucus în cantități mai mari, ca mecanism de reglare și apărare. În timpul inspirului, aerul trece prin fosele nazale, ajunge la rinofaringe, iar prin intermediul acestuia în orofaringe, apoi în laringe, iar procesul se reia în sens invers în timpul expirului.

Cele mai frecvente afectiuni ORL
Răceala obișnuită este o infecție virală a căilor respiratorii superioare (sinusuri, nas și gât). Se manifestă prin tuse seacă sau productivă, rinoree, obstrucție nazală, strănut, disfonie, odinofagie, iritabilitate, tulburări de somn. Răceala comună poate dura până la 7-14 zile, însă tusea reziduală după un astfel de episod poate ține chiar și mai multe săptămâni. Pentru identificarea unei infecții bacteriene și necesitatea folosirii unui antibiotic, se determină valoarea Proteinei C reactive (CRP), scăzând riscul de a utiliza antibiotice inutil, antibioticele fiind eficiente doar în cazul infecțiilor bacteriene nu și în cazul infecțiilor virale. Studiile arată ca 46% din afecțiunile virale sunt tratate inutil cu antibiotice.

Rinitele sunt patologii cauzate de diverse virusuri cu tropism respirator (rinovirusuri, adenovirusuri și mixovirusuri). Acestea debutează cu alterarea stării generale, obstrucție nazală, rinoree apoasă, strănut și febră. După câteva zile se observă îngroșarea secrețiilor nazale ce devin mucoase sau mucopurulente.

Tratamentul are la bază medicație simptomatică: antipiretice, antiinflamatoare, decongestionante nazale, aport hidric crescut, vitamine sau mucolitice după caz.

Sinuzitele reprezintă inflamația mucoasei ce tapetează sinusurile paranazale. Sinuzita apare din cauza colonizării sinusurilor de virusuri sau bacterii (stafilococi, streptococci etc). Simptomatologia este reprezentată de apariția durerii cu caracter pulsatil la nivelul regiunii nazo-orbito-frontale, unghiului intern al orbitei, senzație de presiune la nivelul hemifaciesului, cefalee, obstrucție nazală uni- sau bilaterală, rinoree mucopurulentă, febră. Tratamentul reprezintă combaterea simptomelor prin antibioterapie, antiinflamatorii, decongestionante nazale, aerosoli, mucolitice, iar în situațiile în care nu apare un răspuns eficient la terapia medicamentoasă, se recurge și la tratament chirurgical. În lipsa unui tratament adecvat, sinuzitele acute se pot croniciza și poate apărea afectarea altor sinusuri.

Rinofaringolaringitele sunt frecvent virale. Infecțiile virale scad apărarea locală faringiană și favorizează infecțiile bacteriene. În cazul etiologiei virale, acestea debutează prin subfebrilitate, disfagie ușoară sau moderată, odinofagie, însoțite de obstrucție nazală, rinoree seroasă sau seromucoasă, tuse iritativă, disfonie. Rinofaringolaringitele de etiologie virală se vor trata simptomatic, utilizând antiinflamatorii, antiseptice orofaringiene, decongestionante nazale, aerosoli, iar antibioterapia este rezervată doar suprainfectării bacteriene.

Adenoidita acută apare în cazul copiilor cand amigdala faringiană se inflamează. Inițial, apare obstrucția nazală bilaterală, rinoreea mucopurulentă atât la nivelul foselor nazale, cât și la nivelul peretelui posterior al faringelui și febra. Se recomandă administrarea de decongestionante nazale, antiinflamatorii, antitermice, mucolitice, iar în cazul recidivelor este necesară eliminarea acestora prin tratament chirurgical.

Tusea este una dintre cele mai frecvente cauze ale pacienților care se prezintă la medic. Ea poate fi expresia unei patologii pulmonare sau extrapulmonare, dar în același timp este și un mecanism de protecție eficient îndepărtând mucusul în exces, substanțele iritante și agenții infecțioși din tractul respirator. Tusea poate fi de două tipuri în funcție de durată: Tusea acută este în majoritatea cazurilor trecătoare (ca cea determinată de infecțiile respiratorii) sau Tusea cronică  reprezentând o problemă complexă, de cele mai multe ori pacientul fiind îndrumat către medicul specialist pneumolog. Însă NU trebuie ignorate afecțiunile din sfera ORL (rinosinuzitele cronice, disfuncția de corzi vocale) drept cauze de tuse cronică.

Astfel, specialiștii Ayurmed, au dezvoltat siropul de tuse COUGHEND™, care și-a dovedit eficiența crescută de-a lungul celor 20 de ani de existența.

COUGHEND™ Sirop - Protector natural al căilor respiratorii. Este un produs natural din plante medicinale indiene care susțin sănătatea căilor respiratorii și contribuie la decongestionarea acestora, prin fluidificarea mucusului (mucolitic) și favorizarea eliminării acestuia în tusea productivă. Ușurează respirația prin acțiunea mentolului și a camforului. Calmează actul reflex de tuse în tusea seacă, reduce uscăciunea și iritarea de la nivelul arborelui respirator. COUGHEND™ Sirop, contribuie la menținerea capacității naturale de autoapărare a organismului și de adaptare la condițiile de mediu, prin acțiune antivirală. Acționează ca un bronhodilatator, eficace în tusea asmatică, în tusea fumătorului și în tusea alergică având  rol antihistaminic. Recomandat atât pentru prevenirea, cât și pentru tratarea tusei, de orice etiologie, la adulți și copii.
Rinita alergică reprezintă o patologie destul de frecvent întâlnită în cadrul pacienților din sfera ORL, adesea este asociată cu astmul, mai ales în perioada de primăvară-toamnă.

Rinita alergică este o inflamație acută sau cronică a mucoasei nazale. Se manifestă prin strănut, secreții nazale apoase sau obstrucție nazală, mâncărime a nasului, ochilor și gâtului și lăcrimare, simptome care apar în funcție de expunerea la alergen. Rinita alergică este o afecțiune ce nu trebuie neglijată. Pe lângă disconfortul creat de simptomatologie, lipsa unui tratament adecvat poate duce, în timp, la permanentizarea anumitor simptome, precum nasul înfundat, dar și la posibila apariție a polipilor nazali și sinusali, frecvent întâlniți în alergia nazală. De asemenea, rinita alergică netratată poate agrava simptomele astmului bronșic.

De aceea Ayurmed vine în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră cu un produs natural, antialergic, fără reacții adverse și cu utilizare sigura pe termen lung.

ALERGISALM™ - Sănătate fără alergii. Este o formulă bine tolerată, 100% naturală, conține un amestec de fitonutrienți care contribuie direct la menținerea funcțiilor fiziologice normale la nivel ocular, respirator, cutanat și digestiv în momentul contactului cu alergenii din mediu sau din alimentație. Acesta inhibă activitatea receptorilor de histamină, împiedicând astfel hiperreactivitatea organismului la alergeni.

ALERGISALM™ contribuie la creșterea toleranței față de alergeni, combaterea alergiilor de toate tipurile (sezoniere, alimentare, medicamentoase etc.) și reducerea simptomelor alergiilor. Susține procesele naturale de detoxifiere hepatică prin eliminarea compușilor alergici din organism. Fitocomplecșii activi susțin sistemul imunitar hipersensibil în procesele de adaptare la condițiile de mediu. Nu are efect sedativ.
Pentru o viață lipsită de griji!

STAR INTERNATIONAL MED
www.ayurmed.ro
www.star-ayurveda.ro
natural@star-ayurveda.ro
0722 750 111
021 313 94 81


Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha