Cum se elimină firele de păr cu ajutorul laserului
Laserul emite lumină invizibilă pentru ochiul liber şi traversează pielea fără să o afecteze. Foliculii absorb lumina în mod selectiv, aceasta afectându-i astfel încât să nu mai producă fire de păr. La nivelul lor, lumina absorbită se transformă în căldură, care va elimina firele de păr fără să afecteze în vreun fel pielea din jur.
C ât de sigură este epilarea laser ?
Epilarea laser este o metodă eficace şi dovedită. Laserul a fost utilizat ca o unealtă medicală odată cu posibilitatea de a fi manipulat conform cu nevoile şi cu tipul de piele al fiecărui pacient pentru care se face tratamentul.
Cine poate să efectueze epilarea laser?
Este indicat ca acest tratament să se efectueze în centre medicale unde lucrează medici specialişti cu pregătire în acest domeniu.
Care este diferenţa între epilarea laser şi celelalte metode de epilare?
Epilarea laser este metoda prin care se poate elimina rapid părul de pe o arie mare, pentru o perioadă foarte mare de timp.
Este epilarea laser o soluţie definitivă?
În general, eliminarea părului cu laserul se face gradual în şedinţe, până la eliminarea totală a acestuia. Efectul durează în general câţiva ani, dar depinde de fiecare persoană în parte.
Oricine poate apela la epilarea laser?
Anumite tipuri de piele necesită o atenţie specială şi grijă pentru anumite tipuri de lasere. De aceea, este nevoie de un medic specialist pentru a realiza acest tratament. Trebuie spus că metodele actuale de epilare laser nu pot elimina părul blond sau alb.
Ce trebuie făcut înaintea epilării laser?
Este obligatorie evitarea expunerii la soare în săptămâna de dinaintea tratamentului, având în vedere că bronzul nu este indicat pentru laser. Persoanele care sunt sub tratament trebuie să-i comunice medicului acest lucru, pentru că anumite medicamente interacţionează cu lumina laserului. Pe zona care se tratează pentru epilarea laser părul trebuie ras cu trezi zile înaintea şedinţei de epilare laser.
Ce trebuie făcut după şedinţa de epilare laser?
După fiecare şedinţă de epilare laser trebuie folosite creme hidratante. Este interzisă expunerea la soare şi este necesară protejarea în zilele însorite.
Efecte adverse?
Nu există efecte adverse ale epilării laser dacă este realizată de medici specialişti.
Doare tratamentul?
Tratamentul este nedureros. Aparatele de epilare moderne au un sistem de răcire a zonei tratate astfel încât impulsurile luminoase ale laserului sunt atenuate imediat.
Cât durează o şedinţă de epilare laser?
Fiecare impuls al laserului tratează o suprafaţă de piele de 2-5 cm pătraţi, în funcţie de performanţele aparatului. Durata şedinţei depinde de acest factor al lămpii laserului, care poate avea dimensiuni mai mari sau mai mici. Epilarea pe zone mici, cum sunt bărbia sau mustaţa, durează aproximativ 10-15 minute, în timp ce pentru zone mai mari, cum sunt picioarele, şedinţa poate să ajungă până la 50-60 de minute.
De câte şedinţe este nevoie?
Numărul şedinţelor depinde de anumiţi factori, dar cea mai importantă este aria tratată şi sexul pacientului. În general este nevoie de 3 până la 6 şedinţe, dar depinde de gradul de pilozitate şi de gradul de epilare dorit. De exemplu, anumite zone (cum sunt cele de la ceafă pentru bărbaţi) necesită şedinţe multiple şi nu pot fi prevăzute în avans.