None

Urgentele legate de anotimpul cald

ARSURILE SOLARE

     Cu toţii ştim deja câte ceva despre riscurile expunerii prelungite la soare sau la ore considerate mai periculoase pentru organismul uman. Radiaţiile ultraviolete solare pot determina înroşirea pielii, creşterea sensibilităţii ei sau chiar apariţia edemului, a inflamaţiei dureroase a pielii.

     Este importantă mai ales prevenirea acestei probleme cutanate, cunoaşterea riscului la care este expus fiecare organism înainte de producerea acestor leziuni deloc de neglijat. Într-adevăr, există posibilităţi de a ameliora suferinţa pielii după ce aceasta a fost arsă, dar în ultimul timp se cunoaşte faptul că efectul nociv al acestor radiaţii este mult amplificat. În acelaşi timp, nu sunt mulţi aceia care efectuează un examen medical de evaluare pentru a stabili posibilele riscuri ale organismului expus la acest factor de stress.

     Expunerile repetate ale pielii la soare au un efect cumulativ, astfel că, în timp, pot duce la probleme cronice, fără efect la loţiunile răcoritoare şi hidratante necesare în stadiul acut. Pielea se poate decolora definitiv, îmbătrâneşte prematur, îşi pierde elasticitatea şi capătă riduri rezistente la tratamentele cosmetice, fiind posibilă şi apariţia cancerului cutanat.  

INSOLAŢIA

     În condiţii obişnuite, organismul uman posedă mecanisme naturale care îl ajută să se adapteze la căldură. Aceasta se întâmplă prin conducerea căldurii din corp, prin intermediul vaselor circulatorii ,spre piele, pentru a fi eliminată la exterior şi prin evaporarea permanentă a apei prin transpiraţie, dar şi prin respiraţie, cu efect de răcorire.

     La expuneri prelungite sau la temperaturi prea mari, mai ales când umiditatea atmosferică este prea mare şi nu există nici vânt, organismul nu se mai poate apăra. Insolaţia este una dintre probleme grave care pot apărea când organismul nu face faţă excesului de căldură ambiantă.

     Cum recunoaştem insolaţia?

     Apare febră mare, peste 39◦C, pielea este roşie şi foarte uscată, durere mare de cap, palpitaţii, hipertensiune sau hipotensiune arterială, chiar confuzie, delir; în cazuri grave pot apărea convulsii şi comă.

     Copiii mici, vârstnicii şi persoanele cu probleme cardiocirculatorii sunt printre cei mai expuşi. La fel şi cei care consumă mai mult alcool. Alcoolul produce deshidratare, iar persoanele cu risc de deshidratare au risc mare şi de insolaţie.

     Dacă simptomele sunt recunoscute rapid, persoana trebuie dusă imediat la umbră şi răcoare şi, în timp ce se aşteaptă ajutorul medical, se încearcă scăderea treptată a temperaturii sale corporale, cu comprese reci pe frunte, răcorirea corpului cu curenţi de aer, administrarea de lichide dacă este conştientă. Insolaţia poate fi fatală pentru persoanele cu risc mare cardiovascular, dar poate fi prevenită şi controlată.  

INTOXICAŢIILE ALIMENTARE

     Oricine a avut uneori episoade de scaune nelegate, mai lichide, uneori însoţite de greaţă sau/şi vărsaturi. Cauza este ingestia de alimente/apă contaminată. Pot apărea şi dureri abdominale. De obicei, semnele apar în acelaşi timp la toţi membrii grupului care au consumat apa sau alimentele contaminate.

     Deşi unele dintre aceste episoade pot să se rezolve uşor şi rapid (de la câteva ore până la o zi) există situaţii urgente care pot duce la internare în secţiile de boli infectocontagioase. Multe dintre aceste episoade pot fi prevenite prin evitarea consumului de apă şi alimente contaminate.

     Homeopatia poate constitui un ajutor de nepreţuit în problemele de sănătate estivală. O mică trusă de urgenţă poate rezolva imediat tulburările minore, dar şi pe cele majore aflate în stadiul de debut.

     Posibilitatea apariţiilor de alergii sau intoleranţe la alimente, viruşi, bacterii, paraziţi, medicamente sau produse igieno-cosmetice poate fi prevenită prin efectuarea unui consult de biorezonanţă Paul Schmidt. Depistarea blocajelor energetice poate fi urmată de şedinţe de armonizare şi de prepararea unui tratament individualizat, care să restabilească echilibrul de reacţie şi să crească imunitatea generală şi nespecifică a organismului. În fond, perioadele estivale ar trebui să reprezinte o combinaţie ideală între relaxarea fizică şi psihică şi recuperarea stării de sănătate optime a organismului.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha