None

Este bine să consultăm medicul pentru orice

Sunt medici la care vii cu plăcere, te faci bine doar prin simpla vizită la cabinet, înainte de a începe tratamentul propriu-zis, dar există şi alţi medici, care nu sunt atât de comunicativi şi convingători şi simţi nevoia să ceri o a doua opinie. Pentru cele mai multe cazuri este doar o problemă de comunicare din partea medicului, nu ceva legat de competenţa acestuia. Oricum ar fi, una peste alta, este important să mergi cu încredere la medic ori de câte ori simţi că ai o problemă medicală. Mai mult, unele standarde recomandă un consult periodic chiar şi când nu simţi că ai o problemă medicală, pentru testare, în vederea depistării bolilor de risc, ale categoriei de vârstă din care faci parte sau datorate antecedentelor din familie. Pentru acest gen de controale există ghiduri şi recomandări clare şi faptul că medicul ţi le aduce la cunoştinţă nu trebuie interpretat ca un “push”. La fel, campaniile de vaccinare au în vedere reducerea sau dispariţia cazurilor de îmbolnăvire de anumite boli de origine virală.

Cred că tot ce se face în plan medical şi ce se oferă populaţiei în acest sens vine în întâmpinarea reducerii riscului de îmbolnăvire şi a creşterii calităţii vieţii. Nu se caută cu orice preţ riscuri imaginare de îmbolnăvire şi nu se inventează boli doar pentru ca medicii să aibă o ocupaţie şi industria de medicamente să înflorească. Când se insistă pe necesitatea de a consulta medicul imediat ce apare o problemă, nu este pentru ca acesta să aibă o mai mare încărcare, ci dimpotrivă, pentru că o boală depistată şi tratată din vreme va însemna un caz mai simplu pentru medic şi, de ce nu, mai puţină suferinţă şi costuri din partea pacientului. Medicul este acel om calificat prin mulţi ani de studiu şi practică medicală, este singurul profesionist calificat să ne îngrijească sănătatea şi care, eventual ne înţelege şi ezitările de a nu abuza şi călca prea des pe la cabinet şi ne sfătuieşte că e mai bine să fim un pic exageraţi decât un pic indolenţi.

Vom încerca în ediţiile următoare ale revistei să exemplificăm ce înseamnă o vizită făcută din timp la medic în cazul diferitelor maladii.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha