15
None

Diabetul şi remediile naturale ayurvedice

Diabetul este o boală severă, dificil de tratat de către medicina alopată. Pentru diabetul non-insulino-depenent există remedii naturale.

În Ayurveda diabetul este considerat o boală a urinării abundente, dar nu implică neapărat o perturbare a aparatului urinar, ci reprezintă doar o disfuncţie a circulaţiei apei în organism şi a metabolismului apei.

Remediile naturale nu pot determina vindecarea diabetului, dar pot alina multe dintre efectele bolii, pot îmbunătăţi calitatea vieţii şi pot creşte nivelul energetic al organismului (îndeosebi în diabetul de tip II). În cazurile în care funcţia pancreasului este pierdută în totalitate, situaţia bolnavului în general este ireversibilă.

Dieta greşită constituie deseori un factor cauzal în diabet: consumul în exces de zahăr, dulciuri, produse lactate, alcool, grăsimi şi pâine. Diabetul poate fi favorizat şi de obezitate, sexul în exces, dormitul în timpul zilei, lipsa de exerciţii fizice, stres şi anxietate sau poate fi ereditar. Din punct de vedere psihologic diabetul este o boală a persoanelor pofticioase, însetate şi lipsite de mulţumire în viaţă.

Plantele medicinale ayurvedice pot întârzia evoluţia bolii şi îi pot diminua efectele. Cercetări ştiinţifice din întreaga lume au constatat proprietăţile antidiabetice ale unor plante medicinale ayurvedice.

Sushrut, unul dintre cei mai celebri doctori în Ayurveda considera că anumite plante medicinale au proprietăţi de combatere a efectelor nocive ale zahărului. Astfel de plante sunt capabile să reducă excesul de zahăr în corp, însă trebuie consumate timp îndelungat.

Prin substanţele active, mineralele şi oligoelementele din plantele componente şi mai ales datorită zincului binecunoscut pentru rolul lui protector al funcţiei pacreasului, produsul ayurvedic marca AYURMED sub denumirea DAITAB are un efect de reglare a glicemiei.

Suplimentul alimentar DAITAB conţine o serie de extracte vegetale din plante care menţin nivelul glucozei serice în limite normale prin susţinerea metabolismului glucidelor, a funcţionării normale a pancreasului şi regularizarea secreţiei de insulină. Conţine următoarele plante: Pterocarpus marsupium, Momordica charantia, Azadirachta indica, Yashad bhasma, Syzigium cumini, Jasmin myrtaceae, Piper longum, Lochnera roseae, Gumacacia, Trigonella foenum graecum, Enicostemma littorale, Tinospora cordifolia.

DAITAB menţine nivelul normal al colesterului şi al concentraţiei de glucoză din sânge. Plantele conţinute de DAITAB au efect antioxidant şi stimulează refacerea celulelor beta-pancreatice, susţinând astfel organismul împotriva stresului oxidativ. Drept urmare, DAITAB contribuie în cazul dereglărilor metabolismului glucidic manifestate la nivelul sistemului nervos, al rinichilor, al vaselor de sânge şi al ochilor. De asemenea, plantele din conţinutul său, bogate în principii bioactive, contribuie la menţinerea funcţiilor organice, au proprietăţi adaptogene, hipotensive, diuretice. Glicemia este adusă la un nivel normal şi datorită conţinutului de Guduci  (Tinospora cordifolia).

DAITAB se realizează prin metoda presării la rece a plantelor componente. Conţine oxid de zinc, care are un rol important în metabolismul insulinei.

Acest remediu ayurvedic natural 100% este un ideal hipoglicemiant pentru diabeticii noninsulino-dependenţi. şi reprezintă un bun hipotensiv, dinamizând circulaţia sanguină şi combătând stresul şi anxietatea.

Contribuie:

• la menţinerea nivelului glucozei serice în limite normale;

• la reducerea nevoii organice pentru alimentele dulci;

• la menţinerea funcţiilor organice.

Modul de utilizare şi doza recomandată pentru consumul zilnic: Adulţi: câte 1-2 tablete de 2-3 ori pe zi, înainte de masă sau la o oră după masă. Utilizarea este de minim 30 de zile şi se poate prelungi până la 6 luni.   A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.Fără efecte adverse la doza şi modul de utilizare recomandate. Produsul nu conţine substanţe cu potenţial alergenic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată  şi un mod de viaţă sănatos. În timpul curei trebuie monitorizată cu stricteţe glicemia.

www. star-ayurveda.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha