45
None

Există un sezon ideal pentru intervențiile chirurgicale din sfera ORL?

Răspunsul este NU.
Fiecare anotimp vine cu avantaje și dezavantaje:
• Primăvara este sezonul alergiilor. De asemenea, variațiile de temperatură a aerului zi - noapte și viteza de circulație a aerului (vânturile de primăvară) pot irita mucoasa nazală și faringiană.
• Vara este caracterizată de temperaturi ridicate care pot crește riscul de sângerare. Fiind perioada vacanțelor, intervențiile sunt mai ușor de programat, în special în cazul copiilor care merg la școală.
Toamna vine cu temperaturi scăzute, praf și viroze. Este recomandată tratarea oricărei afecțiuni din sfera ORL pentru a nu se accentua simptomele odată cu venirea frigului.
Iarna presupune mai puține activități zilnice în aer liber, fiind mai ușor de acceptat perioada de repaus necesară pentru o vindecare rapidă. În acest anotimp virozele sunt mai frecvente. Acestea, împreună cu temperaturile scăzute, cresc riscul unei infecții respiratorii de tract superior.
Ceea ce trebuie însă să ia în considerare pacienții este faptul că înainte de o intervenție chirurgicală trebuie să respecte regulile de igienă personală pentru a nu contacta o infecție respiratorie intercurentă. O atenție sporită trebuie acordată în cazul copiilor care frecventează colectivitatea, întrucât contactarea unei astfel de infecții ar putea duce la amânarea intervenției.
După intervenția chirurgicală ORL este nevoie de o perioadă de recuperare de câteva zile în funcție de tipul de intervenție și de respectarea unor indicații generale precum:

• se va evita expunerea la frig, praf, alergeni;

• se va evita expunerea la căldură extremă și băi fierbinți;

• se va evita consumul de alimente și băuturi fierbinți;

• se vor evita colectivitatea și spațiile aglomerate;

• se vor evita eforturile fizice mari timp de 7-10 zile.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha