5
None

Măsurarea la domiciliu a tensiunii arteriale: Cum alegem tensiometrul potrivit?

Măsurarea la domiciliu a tensiunii arteriale este o componentă importantă în diagnosticarea precoce a hipertensiunii, în monitorizarea tensiunii în afara consultului medical sau a evoluției tratamentului hipotensor (în cazul persoanelor aflate sub tratament).

Pe piață există nenumărate tipuri și modele de tensiometre, însă, înainte de a vă decide asupra celui potrivit, trebuie să luați în calcul o serie de criterii importante.

Tensiometru de braț sau de încheietură?

Deși pot părea mai confortabile și mai rapid de utilizat, tensiometrele de încheietură sunt mai predispuse erorilor de măsurare, ca urmare a anatomiei mâinii: arterele de la nivelul încheieturii sunt mai subțiri decât cele de la nivelul brațului - transmițând un semnal mai slab. Din acest motiv, pentru o acuratețe cât mai bună a rezultatelor, se recomandă utilizarea unui tensiometru de braț.

Cu toate acestea, tensiometrele de încheietură pot fi recomandate persoanelor cu obezitate morbidă sau cu o circumferință a brațului foarte mare – pentru care nu există manșete disponibile, respectiv persoanelor care au suferit leziuni care ar putea împiedica o măsurare corectă la nivelul brațului.

Validarea clinică: ce este și de ce este importantă?

Înainte de a achiziționa un tensiometru, asigurați-vă că acesta este validat clinic și listat de una dintre societățile recunoscute: „Societatea Europeană pentru Hipertensiune“ (EHS), “Societatea Britanică de Hipertensiune“ (BHS), “Liga Germană de Hipertensiune” (DHL).

Această certificare vă asigură că aparatul vă indică rezultate precise și de încredere.

Atenție: “testat clinic” nu este același lucru cu “validat clinic”. Testarea clinică demonstrează doar că aparatul a fost supus testelor, însă nu și că a obținut validarea.

Detectarea aritmiei cardiace

Aritmia cardiacă definește bătăile neregulate ale inimii și este o problemă frecventă în cazul persoanelor cardiace. Deși în multe situații aritmia este inofensivă, fiind experimentată ocazional, în cazul abaterilor serioase de la ritmul normal, aceasta poate duce la slăbirea și afectarea inimii, atrăgând după sine simptome cu potențial fatal. Atenție: în cazul în care tensiometrul afișează simbolul aritmiei cardiace în urma unor măsurători repetate, este indicat să consultați medicul specialist în vederea obținerii unui diagnostic. Tensiometrul nu suplinește consultul medical și nu oferă diagnostic.

Ușurința în utilizare

Designul tensiometrului poate facilita procesul de măsurare a tensiunii arteriale, sau din contră, îl poate îngreuna. Spre exemplu tensiometrul de braț Veroval a fost gândit special pentru a satisface nevoile utilizatorilor. Butoanele mari, vizibile, meniul de navigare intuitiv și display-ul generos fac procesul de măsurare foarte simplu și la îndemâna oricui. În plus, aparatul dispune de funcții utile precum controlul poziției manșetei (simbol specific afișat la poziționarea corectă a manșetei) și sistem cromatic pentru interpretarea rapidă a rezultatului (intervale desemnate pe aparat).

Garanția și service-ul

Perioada de garanție și service-ul vă asigură că în cazul în care pe perioada de utilizare a aparatului apar erori de funcționare, beneficiați gratuit (în cazul garanției) sau contra cost (în afara garanției) de remedierea eventualelor defecțiuni, aceste servicii fiind asigurate de producător. Pentru aparatele care nu beneficiază de service, cumpărătorul trebuie să găsească singur o soluție pentru a repara tensiometrul.

Comentarii


Andreea Ioana

Eu recomand tensiometrele celor de la Omron, produse foarte bune, calitative si precise!

May 8, 2020, 7 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha