30
None

Memoria se poate îmbunătăți?

Constatăm că uităm evenimente trecute sau recente, abilități și gesturi curente sau  persoane; ne amintim cu greu cuvinte sau nu reușim să ne amintim răspunsul corect într-un examen. Cu toții avem aceste experiențe – unii mai des, alții mai rar – iar răspunzătoare este memoria!

Memoria imediată/senzorială este memoria de scurtă durată/memoria de lucru - presupune atât stocare cât și procesare de informații.

Memoria de lungă durată-se deosebește de precedenta prin volumul de informație stocată și de durata stocării acesteia.

Memoria ne ajută să funcți-onăm ca indivizi în societate, iar alterarea memoriei, uitarea, are consecințe variate.

Odată cu înaintarea în vârstă și în lipsa exercițiului, viteza noastră de procesare intră în declin. Pentru păstrarea tonicității creierului, pentru protejarea împotriva unei deprecieri cognitive premature, este important sa ne “hrănim” în permanență mintea.

Dr. Michael Merzenich, cercetător strălucit în domeniul neuro, afirma că îmbunătățiri radicale ale modului în care gândim, percepem, învățam, memorăm și ne amintim sunt posibile chiar și la persoanele cu vârste înaintate iar alimentația potrivită și exercițiul pot aduce îmbunătățiri remarcabile funcțiilor cerebrale.

De sute de ani, în medicina tradițională ayurvedică se folosesc cu succes plante care s-au dovedit foarte eficiente în “hrănirea” creierului.

Suplimentul alimentar natural ayurvedic MEMO ON™ Sirop de la STAR INTERNATIONAL MED conține plante medicinale recunoscute pentru îmbunătățirea randamentului intelectual – concentrare, memorare, percepție, analiză, prelucrare și sistematizare a informațiilor - și ameliorarea coordonării fizico-mentale.

MEMO ON™ Sirop este de ajutor pentru persoanele care depun efort psihic și intelectual susținut. Administrarea suplimentului natural MEMO ON™ Sirop sprijină elevii și studenții în perioadele solicitante ale examenelor, prin îmbunătățirea capacității de stocare, de analiză și sinteză a informațiilor.

Complexul de fitonutrienți din frunzele de Ginkgo biloba (Arborele-pagodelor) - flavonoide, luteol, glucozid, bilobetol, ginkgetol, proantocianini, ginkgolide - susține circulația sanguină cerebrală, menținând oxigenarea normală a creierului și nivelul fiziologic de glucoză la nivelul acestuia. Ginkgo Biloba susține echilibrul mental și performanțele mentale. În plus, flavonoizii, puternic antioxidanți, încetinesc procesele de îmbătrânire celulară.

Frunzele de Rosmarinus officinalis (Rozmarin), bogate în ulei volatil, acid rozmaric, principii amare, saponine, alcaloizi, sunt folosite pentru îmbunătățirea memoriei, dar și pentru tratarea afecțiunilor digestive și stimularea sistemului imunitar. Rozmarinul stimulează memoria, concentrarea, normalizează circulația periferică și cerebrală. Acizii organici și antioxidanții prezenți în rozmarin au proprietatea de a neutraliza radicalii liberi la nivelul creierului și de a-l proteja împotriva acțiunii stresului oxidativ.

Melissa officinalis (Roinița) are proprietatea de a reduce stările de agitație, stres și suprasolicitare. Eugenolul și acidul rosmarinic din compoziția roiniței contribuie la menținerea sănătății sistemului nervos. Eugenolul susține procesele naturale de vindecare ale organismului prin eliminarea radicalilor liberi care afectează celulele creierului. Cu efect antidepresiv, acidul rosmarinic ajută la menținerea unui flux sanguin normal ce asigură sănătatea celulelor cerebrale.

Brandul Ayurmed, produsul companiei S.C. Star International Med, prezentă pe piață încă din 1999, a obținut rapid recunoaștere națională și internațională.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha