30
None

Plante medicinale specializate în tratarea a două afecțiuni frecvente - VARICELE și HEMOROIZII

Mişcarea sângelui în interiorul arborelui vascular se realizează prin mai multe tipuri de vase. Această mișcare este cunoscută de circulație sangvină și se împarte în:

Circulaţia arterială - sângele este pompat prin artere. Arterele sunt vasele prin care sângele circulă de la inimă spre ţesuturi şi au două proprietăţi fundamentale: elasticitatea şi contractilitatea

Circulaţia capilară. Capilarele sunt ramificaţiile cele mai fine ale arborelui vascular. Rolul lor este acela că, participă direct la schimburile nutritive cu ţesuturile. 

Circulaţia venoasă. Venele sunt vasele prin care sângele se întoarce la inimă. Numărul venelor este mai mare decât cel al arterelor și conţin o cantitate de trei ori mai mare de sânge. Proprietăţile venelor sunt extensibilitatea (permite să fie adevărate rezerve de sânge) şi motricitatea

Reglarea circulaţiei sângelui

Obiectivul principal al reglării circulaţiei este menţinerea unei presiuni sangvine constante care să asigure repartiţia sângelui spre toate organele şi ţesuturile. Variaţiile debitului cardiac şi a calibrului vaselor sangvine sunt reglate pe cale nervoasă şi umorală. Aceste mecanisme nervoase şi umorale nu au loc separat, ci se desfăşoară simultan, realizând în realitate o reglare neuroumorală.

Orice dereglare a acestor mecanisme poate duce la apariția multor boli. Două dintre cele mai întâlnite sunt apariția venelor varicoase și a hemoroizilor.

Ce sunt venele varicoase?

Varicele venoase se “anunță”, de obicei, ca niște retele de fire albăstrui, care sunt vizibile chiar pe suprafața pielii fiind cunoscute sub numele de vene păianjen - considerate vene varicoase superficiale. Deși pot fi dureroase și deformante, ele sunt de obicei inofensive. Când sunt inflamate, devin dureroase la atingere și pot împiedica circulația până la punctul de a provoca glezne umflate și dureri în membrul afectat.

În afară de o rețea de vene de suprafață, picioarele au o rețea interioară sau profundă, venoasă. În rare ocazii, o venă profunda a piciorului devine varicoasă. Astfel de vene varicoase adânci nu sunt de obicei vizibile, dar pot provoca umflături sau dureri la nivelul piciorului și pot prezenta locuri în care se pot forma cheaguri de sânge.

Ce cauzează vene varicoase?

Pentru a ajuta la circularea sângelui bogat în oxigen din plămâni în toate părțile corpului, arterele au straturi groase de mușchi sau țesut elastic. Pentru a împinge sânge înapoi în inima, venele se bazează în principal pe mușchii din jur și o rețea de supape cu sens unidirecțional. Când sângele curge printr-o venă, supapele de tip cupă sunt deschise alternativ pentru a permite sângele să treacă, apoi se închid pentru a preveni curgerea înapoi.

În cazul venelor varicoase, supapele nu funcționează corespunzător - permițând sângelui să pătrundă în venă și făcând dificila actiunea  muschilor să împingă sângele "în sus". În loc să curgă de la o supapă la alta, sângele continuă să stagneze în venă, crescând presiunea venoasă și probabilitatea de congestie, provocând modificari asupra venei (se umfla și se răsuceste). Deoarece venele superficiale au un suport muscular mai mic decât venele profunde, acestea sunt mai susceptibile de a deveni varice.

Varicele sunt o condiție relativ comună și pentru mulți sunt o trăsătură familială. Femeile sunt predispuse cel puțin de două ori mai mult decât bărbații în a le dezvolta. Orice condiție care pune presiune excesivă asupra picioarelor sau abdomenului poate duce la vene varicoase. Cei mai frecvenți inductori de presiune sunt sarcina, obezitatea și statul în picioare pentru perioade lungi de timp. Sedentarismul poate contribui la apariția acestora. Probabilitatea de apariție a varicelor crește, de asemenea, pe măsură ce venele se “slăbesc”, odată cu vârsta. Constipația cronică și - în cazuri rare, tumori - pot provoca, de asemenea, vene varicoase. 

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii nu sunt o condiție rară și ciudată. Mulți oameni suferă de aceste deformări venoase. Aproximativ jumătate dintre oameni au sângerari, dureri sau alte simptome, până la vârsta de 50 de ani.

 Sunt aglomerări de vene în și în jurul anusului și în rectul inferior, care se pot deforma când apare o anumită presiune. Când se umflă, se numesc hemoroizi. Pot să apară intern  sau chiar extern. De obicei, aceste deformări venoase nu sunt grave, dar pot fi neplăcute.

Ce cauzează inflamația venelor hemoiroidale?

Nu se știe cu exactitate ce fenomene duc la apariția acestora. Există posibilitatea să aveți mai multe șanse să apară dacă: petreceți mult timp pe toaletă, probabil datorită diareei sau dacă aveți dificultăți în defecație (apariția constipației). O altă posibilă cauză este ridicarea unor lucruri grele. Sunt frecvente cauzele de apariție, pe măsură ce înaităm în vârstă, când sunteți supraponderali sau ați rămas însărcinată. Unul dintre semnele cele mai frecvente este sângerarea nedureroasă. Când un hemoroid din interior este împins în afară sau prezintă "prolaps" s-ar putea să observați un pic de sânge pe hârtia igienică sau în vasul toaletei, poate prezenta mâncărime sau pot apărea mici umflături în jurul anusului. 

Cum tratăm natural aceste inflamații/deformări venoase?

Echipa de profesioniști din cadrul Star International Med a conceput, în cei 20 de ani de cercetare, alternative 100% naturale, pentru tratamentul și prevenția deformărilor venoase.

Ruscus aculeatus (Ghimpe pădureț) conține ruscogenina, o saponină cu proprietăți anti-inflamatorii și vasoconstrictoare. Ajută la consolidarea pereților capilarelor, sporind fluxul de sânge din vene și diminuând simptomele hemoroizilor. Este folosit pentru favorizarea circulaţiei sângelui, îmbunătăţirea tonusului, integritatea venelor și reducerea inflamaţiei ţesuturilor.

Prin conținutul de ulei volatil, Achillea millefolium (Coada șoricelului)  are următoarele calități: antiinflamator, antispasmodic al căilor biliare, decongestiv hemoroidal și calmant gastro-intestinal. Are proprietăți hemostatice și cicatrizante.

Fructele de Terminalia chebula (Haritaki), cu proprietăți laxative și astringente, normalizează tranzitul intestinal, reduc balonarea și durerile abdominale asociate.

Principiile active din pulberea de fructe de Cassia fistula (Amaltas) stimulează direct peristaltismul intestinal, fiind recomandate în constipația funcțională determinată de viața sedentară, alimentația dezechilibrată, hidratare insuficientă și neglijarea defecației.

Curcuma longa (Turmeric) conține, în principal, curcuminoide: curcumin, demethoxycurcumin, bisdemethoxycurcumin. Curcuminul, reduce peroxidarea lipidică, reduce agregarea plachetară, normalizează nivelul fibrinogenului. Menține fluiditatea sângelui și normalizează fluxul sanguin. 

Extractul din semințe de struguri, Vitis vinifera (Vita-de-vie), menține integritatea elastinei și colagenului la nivelul peretului vascular, reduce permeabilitatea și fragilitatea capilară. Favorizează circulația venoasă și limfatică, reducând edemele gambelor. Ameliorează funcțiile circulatorii alterate în zonele de dilatație vasculară.

Citrus aurantium (Portocal) citroflavonoidele protejează și contribuie la menținerea structurii peretelui vascular scăzând permeabilitatea și fragilitatea vasculară. Susține fluxul sanguin și funcționarea normală a venelor, capilarelor, vaselor limfatice, înlăturând edemele, senzația de oboseală și durere a picioarelor. Elimină, de asemenea, disconfortul insuficienței venoase hemoroidale.

HEMOROPLANT™ conține plante ayurvedice care contribuie la menținerea integrității pereților vasculari și circulației sângelui la nivelul sistemului venos rectal. Complexul de substanţe din plante susține procesul de refacere naturală a țesutului și venelor din zona ano-rectală, cu reducerea disconfortului datorat deformării venelor varicoase rectale interne și externe. Menține flora intestinală, un tranzit intestinal normal și reglează consistența scaunului.  

VARICOSALM susține fluxul sanguin și funcționarea normală a venelor, capilarelor, vaselor limfatice, înlăturând senzația de oboseală, presiune și durere a picioarelor. Ajută la refacerea funcțiilor circulatorii, împiedicând apariția stazei venoase în zonele de dilatație vasculară și apariția unor complicații din cauza insuficienței circulatorii cronice. Antioxidanții din plante neutralizează eficient radicalii liberi, contribuind la protecția celulelor de stresul oxidativ și de îmbătrânirea vasculară prematură. Produsul susține structura țesutului conjunctiv și valvelor venoase, asigurând astfel funcționarea normală a sistemului vascular și limfatic pe termen lung, la persoanele care stau mult timp în picioare, sunt sedentare, supraponderale sau sunt predispuse la afecțiuni venoase.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha