Annona muricata (Graviola)
Acetogeninele (principalii compuși activi), alături de proteine, carbohidrați, fibre alimentare, minerale, vitamine și ulei volatil susțin și echilibrează sistemul imunitar. Reduc acțiunea nocivă a radicalilor liberi care cauzează îmbolnăvirea și/sau îmbătrânirea celulară prematură. Antioxidant eficient, Graviola are acțiune complexă. Stimulează producția endogenă de anticorpi, echilibrează hormonal. În studiile efectuate in vitro, s-a demonstrat potențialul anticancerigen al extractelor de graviola datorat principiilor active ce pot distruge anumite tipuri de celule canceroase (în special hepatice și mamare), rezistente la unele tratamente oncologice. Modul în care funcționează aceste substanțe – acetogeninele - este unic: ele distrug selectiv celulele anormale, fără să le afecteze pe cele sănătoase.
Inhibarea proliferativă a extractelor de graviola împotriva celulelor T47D este mai mică decât ale tamoxienului și vinblastinei, dar este mai puțin toxică decât tamoxifenul.1
Curcuma longa (Turmeric)
Se știe că are acțiune antioxidantă excepțională, reduce peroxidarea lipidică. Contribuie la detoxifierea organismului (amplifică activitatea enzimelor detoxifiante). Curcumina inhibă dezvoltarea și progresia cancerului având activitate atât ca agent de blocare, inhibând etapa de inițiere a cancerului prin prevenirea activării cancerigene, inhibând proliferarea celulelor maligne în timpul initierii și progresiei carcinogenezei. Mai multe studii efectuate pe animale au arătat că, curcumina are un efect chemopreventiv dependent de doză în carcinogeneza colonului, duodenalului, stomacului, esofagului și oral. Curcumina reduce tumorile induse de benz-pirene și 7,12 dimetil benz-antracen, etil-N-nitro-N-nitrosoguanidină. Reduce incidența și/sau multiplicitatea tumorilor esofagiene și leziunilor preneoplastice la șobolani indus de N-nitrosometilbenzilamină carcinogeneza esofagiană. Pe lângă rolul de agent chimiopreventiv și chimioterapeutic, curcumina poate funcționa, de asemenea, ca un chimio-sensibilizator, sporind activitatea altor agenți anti-neoplazici, în parte prin inhibarea căilor care duc la rezistența la tratament.
Ziziphus jujuba (Jujuba)
Echilibrează sistemul imunitar. Conține 18 din totalul celor 24 de aminoacizi esențiali necesari funcționării normale a organismului uman, și vitaminele: B1, B2, B3, B6. Este o sursă bogată de minerale: Ca, Cu, Fe, Mg, P, Mn, K, Na, Zn, etc. Citotoxicitatea in vitro a acizilor triterpenoici extrași din Z. jujuba au fost testate pe linii celulare tumorale.
Vitis vinifera (Vița de vie) Semințele de struguri sunt utilizate în mod obișnuit ca antioxidant, citoprotector și pentru efectele sale vasculare. Este utilizat în tratamentul și prevenirea afecțiunilor vasculare sau circulatorii, incluzând insuficiența venoasă, varice, ateroscleroză, afecțiuni vasculare periferice și edeme asociate cu leziuni sau intervenții chirurgicale și infarct miocardic sau cerebral. Conține proantrocianidine oligometrice (OPC), flavonoide cu un important efect antioxidant. Activitatea antioxidantă a semințelor de struguri se exercită prin inhibarea mai multor enzime proteolice (colagenază, elastază, hialuronidază și beta-glucuronidază).
Punica granatum (Rodie) Conține vitaminele C și B, acid pantotenic, potasiu, polifenoli, antioxidanți, acid elagic, punicalagini/tanini hidrolizabili (cel mai abundent polifenol), care au acțiune complexă benefică asupra organismului: antioxidantă, regenerantă.
Amin și colab. (2009) au raportat că acidul elagic, unul dintre constituenții fructelor de rodie, sucului de rodie, semințelor de rodie și uleiului de semințe, acționează în cancerele de prostată, sân, piele, colon, plămâni, orale și leucemie, prin antioxidanți, antiproliferare (inhibare a creșterii, perturbarea ciclului celular și apoptoză), antiangiogeneză și mecanisme anti-inflamatorii.
Sharma și colab. (2010) a studiat efectele urolitininelor, acidului elagic și a extractelor de fructe bogate în elagitannină asupra semnalizării Wnt într-o linie de celule 293T umane folosind un marker - luciferaza al activării transcripționale mediate de calea Wnt. După acest studiu, au ajuns la concluzia că urolitinele produse în colon din elagitannine prezente în rodie sunt inhibitori ai căii canonice de semnalizare Wnt la concentrații relevante fiziologic. Astfel, și în conformitate cu autorii, colonul nu este un organ excretor, ci și un loc activ pentru producerea metaboliților relevanți fiziologic prin transformarea microbiotică a componentelor dietetice
Toate plantele descrise mai sus se pot găsi în cele două produse marca Ayurmed (GRAVIOLA STAR™ și ANTIOXIDANT STAR) fiind atent dozate pentru a obține o eficacitate cât mai bună a componentelor bioactive din plante.
GRAVIOLA STAR™ Celule sănătoase. Fără degradare. Fără toxicitate. Remediu ayurvedic 100% natural. GRAVIOLA STAR™ este complex unic de fitonutrienți care acționează în sensul reducerii degradării și toxicității celulare. Cu acțiune terapeutică complexă, compușii activi din Graviola și Turmeric - acetogenine, alcaloizi, fenoli etc. - își manifestă efectele benefice asupra sănătății în mod multidirecțional, fiind antioxidanți, antibacterieni, hepatoprotectori și antiinflamatori. Contribuie la menținerea sau dobândirea vitalității și a echilibrului natural al organismului. Graviola și turmericul sunt, în acest moment, două dintre plantele care oferă specialiștilor în domeniul medical mari speranțe pentru viitoare terapii anti-cancer.
ANTIOXIDANT STAR™ - este o sursă naturală de antioxidanți, provenită din combinarea optimă a trei plante medicinale ayurvedice, folosite de secole pentru susținerea vitalității întregului organism. Hrănește țesuturile în profunzime și menține integritatea structurală a celulelor, protejându-le împotriva degenerării și a îmbătrânirii premature. Contribuie la echilibrarea balanței imunitare, prin acțiunea de purificare eficientă a sângelui și a limfei. Susține, de asemenea, sănătatea sistemelor: nervos, cardiovascular, limfatic, digestiv (prin detoxifiere), urinar.
Surse bibliografice:
- Annona muricata aqueous extract suppresses T47D breast cancer cell proliferation Ika Fidianingsih* and Ety Sari Handayani** UNIVERSA MEDICINA January-April ,2014 Vol.33 - No.1
- Curcumin: From ancient medicine to current clinical trials-H. Hatchera, R. Planalpb, J. Chob, F. M. Tortia,d,* and S. V. Tortic; Department of Cancer Biology,Wake ForestUniversity School of Medicine,Winston-Salem,NC27157 (USA); Department of Chemistry University of New Hampshire, Durham, NH (USA); Department of Biochemistry,Wake Forest University School of Medicine,Winston-Salem, NC 27157 (USA), 24 January 2008
- ZIZIPHUS JUJUBA: A PHYTOPHARMACOLOGICAL REVIEW- Preeti*and Shalini Tripathi-Department of Pharmacology, Rameshwaram institute of technology and management, lucknow-227202, India- International Journal of Research and Development in Pharmacy and Life Sciences-April - May, 2014, Vol. 3, No.3, pp 959-966
STAR INTERNATIONAL MED
www.ayurmed.ro
www.star-ayurveda.ro
natural@star-ayurveda.ro
0722 750 111
021 313 94 81