None

Monitorizarea bebelusului

Nimeni nu înțelege mai bine decât proaspeţii părinţi cât de minunată şi fragilă este micuţa fiinţă pe care de abia au adus-o acasă. Parcă le e teamă să o şi atingă, să o strângă în braţe. Cât despre grija ei, din primul moment în care devenim părinţi ideea de a ne ştii copilaşul sănătos şi în siguranţă devine cel mai important lucru din lume.

Orice proaspătă mămică ştie de câte ori s-a trezit în miezul nopţii doar pentru a se asigura că bebeluşul doarme liniştit şi cu câtă teamă a plecat de acasă prima oară, chiar dacă cel mic era în grija bunicii sau a altui adult.

Din fericire, tehnica modernă a avansat suficient încât poate oferi soluţii pentru cei mai exigenţi sau anxioşi părinţi. Oferta de sisteme de monitorizare este deosebit de largă şi adresează fiecărui tip de consumator.

Principale tipuri de sisteme de monitorizare de la distanţă a bebeluşilor.

Primele apărute sunt interfoanele audio ce funţionează pe sistem analog. Distanţa maximă până la care poate bate un asemenea dispozitiv e de 150 m în spaţiu deschis. Este util în cazul copiilor mai mari, mai ales pentru familii care locuiesc în apartamente de bloc. Fiind un sistem simplu, preţul nu este ridicat, dar este supus interferenţelor cu diverse alte dispozitive din gospodărie(televizor, telefon mobil etc).

Noua generaţie de interfoane audio digitale, pe sistem DECT oferă numeroase avantaje suplimentare: distanţe de monitorizare mult mai mari: 250-300m, lipsa interferenţelor, asocierea altor funcţii precum senzori de temperatură şi umiditate, sistem walkie-talkie (ce permite comunicarea bidirecţională între părinte şi copil), lampă de veghe, melodii preînregistrate. Bineînţeles ca această clasă de monitoare digitale are preţuri mai mari, pe măsura performanţelor şi gadget-urilor incluse.

Sindromul Morții Subite a Bebelușului (SIDS) este puţin cunoscut de părinţii din Romania. El reprezintă moartea subită, fără o cauză aparentă a sugarului.

Factorii incriminaţi în acest fenomen sunt fie prenatali, precum fumatul, lipsa unei urmăriri medicale adecvate a sarcinii, alimentaţia inadecvată a mamei în timpul sarcinii, consumul de droguri precum heroina, distanţa între sarcini mai mică de 1 an, consumul de alcool, supraponderalitatea, vârsta mică a mamei, sexul copilului (61% din cazuri apar la bebeluşii de sex masculin).

Există şi factori postnatali printre care se numără: greutatea mică la naştere (mai puţin de 1,5 kg), expunerea la fumul de ţigară, obiceiul de a culca bebeluşii pe burtică, lipsa alăptării la sân, supraîncălzirea camerei bebeluşului, înfofolirea excesivă a bebeluşului, vârsta nou-născutului prematuritatea bebeluşului.

Academia Americană de Pediatrie a făcut mai multe recomandări în privinţa reducerii riscului de apariţie a SIDS, printre care se numără: recomandarea de a culca bebeluşii pe spate, alăptatul la sân, evitarea obioceiului de a dormi în pat cu bebeluşul culcat pe spate, încetarea obiceiului de a fuma în camera bebeluşului, asigurarea unei temperaturi optime în cameră (între 23-24 ˚C), îmbrăcarea lejeră în timpul somnului, asigurarea unei bune circulaţii a aerului în cameră, îndepărtarea pernelor, jucăriilor pufoase, sau a apărătorilor pentru pat care limitează fluxul aerului.

Pentru a preveni acest sindrom au apărut monitoarele de apnee care monitorizează mişcările respiratorii ale sugarului prin intermediul unor padele senzor poziţionate sub salteluţa patului. În cazul în care aparatul nu detectează nici o mişcare timp de 15-20 secunde, alarma începe să sune, avertizănd părinţii în timp util. Dispozitivul este recomandat în mod special pentru bebeluşii născuţi prematur sau pentru copii cu probleme..

Ultimul sistem de monitorizare este videointerfonul, care permite monitorizarea de la distanță atât audio cât şi video. Părinţii pot sta liniştiţi în camera de zi sau în grădină, urmărind pe display-ul monitorului ce se întâmplă în camera celor mici. Tot în această categorie intră şi camerele IP, controlabile de la distanţă, cu ajutorul cărora puteţi să supravegheaţă de la serviciu şi copilul şi bona căreia l-aţi lăsat în grijă.

www.bebesounds.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha