14
None

Recomandări eficiente pentru prevenirea căderii părului şi a ruperii unghiilor

Un lucru pe care oamenii de multe ori îl ignoră este faptul că starea părului, a unghiilor şi a pielii, în general, reflectă starea generală de sănătate. Prin urmare, tehnicile de prevenire a căderii părului

implică adesea o nutriţie sănătoasă şi managementul stresului, printre alţi factori importanţi pentru un stil de viaţă sănătos.

Sângele este responsabil pentru transportul substanţelor nutritive şi al oxigenului la fiecare folicul de păr de pe scalp. Cu toate acestea, calitatea nutrienţilor din sânge  depinde de ceea ce mâncăm.

dacă dieta este formată în  cea mai mare parte din alimente prăjite sau produse alimentare prelucrate şi conservate, sângele nu va avea elemente nutritive necesare pentru creşterea părului. Dacă dieta

nu se îmbunătăţeşte, foliculii de păr vor avea de suferit, iar acest lucru ar putea duce în final la pierderea părului.

Factorii care influenţează căderea părului:

- Stresul şi oboseala pot duce la căderea severă a părului sau la diminuarea ritmului său de creştere.

- Alimentaţia deficitară - micşorarea aportului caloric poate diminua nutrimentele disponibile pentru par. Pierderea părului intervine atunci când dieta nu este suficient de bogată în: Vitamina B (o găsim în

cartofi, banane, carne de vită, cereale, piept de pui); acid folic (îl găsim în linte, papaya, mazăre, sparanghel); minerale, sulf şi zinc.

- Schimbările de anotimp au şi ele efecte neplăcute asupra părului, vara soarele foarte puternic, iar iarna lipsa de vitamine pe care în mod normal le găsim în fructele şi legumele proaspete.

Sfaturi pentru a opri căderea părului

- Foliculii firelor de păr sunt făcuţi din proteine, aşa că se recomandă adoptarea unei diete bogate în proteine (ouă, fasole, carne de pui, mazăre, peşte, soia etc).

- Calciul este un mineral important pentru sănătatea părului, deci nu ocoliţi lactatele!

- Pe lângă dietă, somnul este foarte important - aveţi nevoie de cel puţin 7 ore de somn pe noapte.

- Substanţele care fac rău întregului organism dăunează şi părului, aşa că evitaţi fumatul şi consumului de alcool în exces!

- Nu folosiţi în exces uscătorul de păr, placa, ondulatorul sau alte aparate care funcţionează pe bază de căldură!

- Între vopsiri trebuie să faceţi o pauză de cel puţin 7-8 săptămâni. Noi vă recomandăm să alegeţi varianta naturală.

- Nu vă faceţi prea des coafuri care strâng părul (coada de cal, coc, codiţe împletite etc)!

- Alegeţi cu grijă produsele de styling şi îngrijire şi, cât e posibil, folosiţi produse de calitate - ideal ar fi să le alegeţi doar pe cele de îngrijire (şampon, măşti, balsam), iar pe cele de styling (fixativ, spumă, ceară, gel) doar ocazional!

Tratamente naturale pentru păr

- Uleiul de Ricin ajută la regenerarea şi creşterea părului, în alopecie (chelie) - masarea pielii capului cu uleiul de ricin are efecte asupra creşterii şi întăririi părului regenerându-l şi oferindu-i şi

strălucirea mult dorită.

- Uleiul de Argan Bio se foloseşte sub formă de măşti pentru păr degradat, uscat, afectat de soluţii chimice, dându-i strălucire şi vigoare.

- Uleiul de Cocos se aplică înainte de şamponare, câteva picături pe scalp, şi se masează; se foloseşte şi ca mască de păr după spălare.

- Uleiul de măsline

Prevenirea ruperii unghiilor

Unghiile reflectă adeseori probleme de sănătate ale organismului, iar o alimentaţie defectuoasă, cu o carenţă majoră de vitamine şi minerale, are efecte directe asupra aspectului unghiilor.

Consumaţi cât mai multe alimente bogate în calciu şi magneziu, fără de care unghiile vor fi moi şi fragile, dar şi fier şi vitamina C, a căror lipsă este adeseori responsabilă pentru unghii concave! De

asemenea, lipsa vitaminei A se soldează cu unghii galbene şi lipsite de strălucire. Pentru a preveniacesteprobleme, folosiţi alimenteşiprodusebogate în vitaminelesus-menţionate! Pentru a

prevenifragilitateaunghiilor,trebuiesă fiţifoarteatenţi la anumiţifactoriexterninocivi.

Sfaturişi recomandări:

-Nuplecaţi niciodatăde acasă fără a aplica o cremă hidratantă pentrumâinişiunghii.

- Manichiuraşi pedichiura trebuie făcute cât mai des posibil, ceea ce vă ajută să vă feriţide creşterea unor unghii încarnatesau de ciupercala unghii etc.

- Înaintesă aplicaţiojă esteindicatsă folosiţi un întăritor pentruunghii,care are rol de protejare.

-Detergentii, ca şi alteproduse de curăţare, suntextrem de nocivi pentruunghii,astfel că acestea trebuie protejateîntotdeaunapurtândmănuşipentrumenaj.

-Aveţi mare grijăla traumatisme,elereprezentând unadintrecauzele  formăriipeteloralbepeunghii!

-Apelaţila unghii false numai în cazuri extreme sau la ocaziispeciale!

"Protejaţi-vă părul! Unpăr frumos are întotdeauna o rădăcină puternică şi sănătoasă! Îngrijiţi-vă unghiileşi vă veţi bucura de un aspect plăcutşi sănătosmereu!"

Comentarii


Silviu

Impotriva caderii parului se pot folosi si suplimente nutritive pe baza de plante. Ele pot contribui la aportul de vitamine si minerale.

April 27, 2015, 3:02 p.m.
0
0

Yon

Azi am luat o cutie de folixin pt stoparae caderii parului. Chiar sunt foarte curios daca face ce scrie pe site....

Jan. 16, 2017, 10:39 a.m.
0
0

Dana

Un produs foarte bun impotriva caderii parului rnClick pentru detalii : https://goo.gl/Xd1hyX

March 6, 2018, 6:05 p.m.
1
0

Tania

Si eu recomand acest produs de aici : rnrnhttps://produs.webnode.ro/l/princess-hair-pentru-un-par-atragator-si-bogat/

March 6, 2018, 6:07 p.m.
1
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha