None

Sănătatea vaselor de sânge

    Arborele vascular este alcătuit din artere (vase care distribuie sângele oxigenat de la inimă către ţesuturi), vene (vase pentru circulaţia de întoarcere a sângelui încărcat cu dioxid de carbon, dinspre ţesuturi spre cord) şi capilare (vase care asigură schimbul între ţesuturi şi sânge) .

    Vasele sanguine prezintă o structură tubulară, cu lumen şi perete stratificat, alcătuit din 3 straturi concentrice. Endoteliul are rolul de a asigura o suprafaţă netedă a vaselor de sânge pentru circulaţia sangvină şi de a menţine echilibrul fluidocoagulant, prin secreţia de factori pro şi antitrombotici.

    Endoteliul vascular prezintă o importantă funcţie secretorie, intervine în homeostazia fluidocoagulantă, în reglarea vasomotricităţii. La nivel endotelial se sintetizează şi enzima de conversie a angiotensinei I şi factori de creştere.

     Lipidele(grăsimile) constituie, alături de proteine, glucide(zaharuri), vitamine şi minerale, sursa activă de nutrimente necesare vieţii. Colesterolul  face parte, alături de trigliceride, din marea clasă a lipidelor. El este indispensabil pentru viaţa celulelor, contribuie la buna funcţionare a glandelor suprarenale, genitale, precum şi la formarea sărurilor biliare. Există două tipuri de colesterol: LDL - numit şi colesterol rău şi HDL - numit colesterol bun.

    Din cauza alimentaţiei incorecte, a stresului şi a predispoziţiei moştenite, metabolismul lipidic se dereglează şi se formează mai mult colesterol şi trigliceride care, treptat, încep să se depună pe pereţii vaselor de sânge, ceea ce duce la îngroşarea pereţilor vaselor de sânge (ateroscleroza) şi la creşterea riscului de îmbolnăviri cardiovasculare. Leziunile aterosclerotice care stau la baza infarctului miocardic şi alte suferinţe ischemice apar la persoanele cu hipercolesterolemie.

    Valorile ridicate ale colesterolului se întâlnesc în boli genetice, renale, insuficienţă tiroidiană, diabet, sarcina sau după tratamentul cu diferite medicamente. Colesterolul creşte când se asociază cu sedentarismul, alimentaţia greşită, stres, fumat. Valori scăzute se întâlnesc după eforturi fizice mari, în boli de ficat, anemie, pneumonie, tuberculoză sau după tratamente cu antibiotice.

    Printre factorii care stau la originea hipertensiunii arteriale se enumeră factorii vasculari, regim hipercaloric, consum excesiv de sare, stress. Netratată, hipertensiunea arterială esenţială poate avea următoarele complicaţii: cardiopatia ischemică, infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale, stenoze ale arterelor carotide sau arterelor membrelor inferioare, retinopatia hipertensivă, nefropatia hipertensivă.

    Fragilitatea capilară este tot o afecţiune prin care se diminuează rezistenţa vaselor capilare, consecutivă alterării pereţilor lor.

     Dr. Ionuţ Moraru a creat următoarele produse menite să vină în sprijinul dumneavoastră:

    PHYTO ENDOTELIN ® - special creat pentru menţinerea integrităţii endoteliului vascular; antioxidant; antiinflamator; antiagregant plachetar; are acţiune coronaro-dilatatoare şi efect hipotensor; îmbunătăţeşte circulaţia periferică şi cerebrală; este un bun protector al vascularizaţiei retiniene; uşor sedativ şi bradicardizant.

    FRUNZE DE MĂSLIN - produsul reduce valorile serice ale colesterolului, contribuind la diminuarea depunerilor de aterom, elasticizarea vaselor de sânge, îmbunătăţind astfel circulaţia periferică. Aceste efecte scad efortul inimii, stabilind ritmul cardiac normal şi valorile normale ale tensiunii arteriale.

    Pe lângă tratamentele medicamentoase şi naturiste de protejare a vaselor de sânge, sunt necesare modificări în obiceiurile de viaţă: Mâncaţi cât mai variat, reduceţi grăsimile alimentare, consumaţi multe legume şi fructe proaspete! Este bine să consumaţi cu moderaţie alcool, să vă menţineţi greutatea ideală, să efectuaţi regulat exerciţii fizice! Lăsaţi-vă de fumat şi, nu în ultimul rând, efectuaţi periodic analizele medicale!

    Pentru mai multe detalii şi comenzi sunaţi la numărul 021.351.47.77 , accesaţi site-urile noastre: www.medicalab.ro şi www.pronaturashop.ro sau scrieţi-ne pe adresa medica@softnet.ro .  

Comentarii


marcel

Repede va expuneti voi medicamentele,sa fie asta adevăratul scop al medicinei?Dumnezeu sa aibă mila de toti...

July 24, 2014, 9:13 p.m.
1
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha