11
None

Mamoplastia de reducere (II)

CARE SUNT VARIANTELE TEHNICE?

     În funcţie de mărimea şi forma sânului, de cantitatea de ţesut care se îndepărtează, se poate alege varianta tehnică dorită. În anumite cazuri, se poate renunţa la incizia verticală sau la cea orizontală. Rareori, când sânii sunt foarte mari, este necesar ca areola să se detaşeze complet de ţesuturile din jur pentru a fi repoziţionată. Într-un asemenea caz, va trebui să vă hotărâţi dacă doriţi să sacrificaţi sensibilitatea şi posibilitatea de alăptare pentru a atinge aspectul dorit.

RISCURILE OPERATORII

     Din fericire, complicaţiile sunt rare în mamoplastia de reducere. În fiecare an, multe mii de femei se supun cu succes operaţiei, fără a avea complicaţii, şi sunt mulţumite de rezultat. Şi totuşi, cine se gândeşte la operaţie trebuie să fie conştientă, în acelaşi timp, şi de riscuri şi de avantaje. Riscurile şi posibilele complicaţii trebuie discutate personal cu un chirurg plastic. Complicaţiile includ: hemoragia, infecţia şi reacţia la substanţe anestezice. Rar, pacienta necesită transfuzii în timpul operaţiei.

     Aceasta se poate anticipa înainte şi chirurgul vă va indica să vă recoltaţi sânge. După reducerea dimensiunii sânilor, uneori se poate întâmpla să nu fie perfect simetrici sau areolele să nu se afle la aceeaşi înălţime. Dacă se doreşte, ulterior se pot face corecţii. Foarte rar pot apărea pierderi de sensibilitate. Corectarea cicatricilor este uneori benefică. În cazurile rare în care o parte sau toată areola este distrusă se poate face reconstrucţia acesteia folosind grefe de piele. Pentru mai multe informaţii, înainte sau după operaţie, puteţi consulta chirurgul.  

CUM VĂ PREGĂTIŢI PENTRU OPERAŢIE, CUM DECURGE OPERAŢIA?

     În funcţie de vârstă sau de antecedentele (cancer mamar) personale sau familiale, chirurgul vă recomandă o mamografie înainte de operaţie şi încă una la câteva luni după. Aceasta vă va ajuta la detectarea schimbărilor ulterioare ale ţesutului mamar. După operaţie, vă puteţi autoexamina.

     Reducerea sânilor nu determină creşterea riscului de apariţie a cancerului. Dacă sunteţi fumătoare, vi se va cere să renunţaţi la fumat înainte de operaţie.Deoarece aspirina şi medicamentele antiinflamatoare pot mări timpul de sângerare, va trebui ca, înainte de operaţie cu câtva timp, să vă abţineţi de a le lua. Chirurgul vă va da restul de informaţii necesare.

     Mamoplastia de reducere se poate efectua atât ambulator, cât şi cu internare (în funcţie de anvergura operaţiei). În general, internarea durează o noapte. Dacă veţi fi externată în ziua operaţiei sau în ziua următoare, va fi necesar să vă conducă cineva acasă şi să stea cu dvs. o zi sau două.

CUM VA FI ZIUA OPERAŢIEI?

     De obicei, se foloseşte anestezia generală, aşadar veţi dormi în cursul operaţiei. Când se termină operaţia veţi fi monitorizată în permanenţă, de personal calificat, până la trezire. În multe cazuri se vor poziţiona două tuburi de dren pentru a evita acumularea de fluide. Sânii vor fi pansaţi cu comprese şi pansament elastic sau bustieră medicală.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha