Generalităţi
Inima primeşte oxigen şi substanţe nutritive prin arterele coronare.
În anumite împrejurări, în deosebi când peretele arterelor se îngroaşă, lumenul arterelor se micşorează sau se astupă complet. Acest fenomen se produce din cauza procesului ce începe din tinereţe numit - ateroscleroză. Afecţiunile cardiace reprezintă principala cauză de deces a românilor de vârstă medie, ateroscleroza fiind una dintre cele mai importante. Cardiopatia ischemică (CI) este cea mai frecventă boală întâlnită atât în ţara noastră cât şi la nivel mondial. Cardiopatie înseamnă îmbolnăvirea inimii, iar ischemie înseamnă irigare insuficientă. Manifestările (semnalele) ischemiei (irigării insuficiente) pot fi sub mai multe forme: angina pectorală, infarctul miocardic, insuficienţa cardiacă, tulburări de ritm, moarte subită.
Pacienţii care suferă de aceste afecţiuni au frecvent simptome care le afectează calitatea vieţii, astfel, durerea (angina) în spatele sternului fiind principala manifestare a unei cardiopatii ischemice. Afecţiunile cardiace reprezintă o provocare majoră pentru medicul cardiolog, chirurgul cardio-vascular, dar şi pentru producătorii de aparatură medicală specializată.
Mortalitate şi prevalenţă
Mortalitatea cardiovasculară este responsabilă de peste 60 % din mortalitatea generală în România. Numărul pacienţilor bolnavi de cardiopatie ischemică, aflaţi în evidenţele MS, se ridică la aproape 1 milion de cazuri. Cardiopatia ischemică (angina pectorală, infarctul miocardic, insuficienţa cardiacă) se află pe primul loc în topul cauzelor de deces din România (din 100 decese 60 sunt produse de bolile cardiovasculare). În fiecare an bolile cardiovasculare produc aproape 60000 de decese - conform statisticilor oferite de Ministerului Sănătăţii pentru anul 2008.
Cele mai noi tratamente de revascularizare a inimii
Cu tot tratamentul maximal aplicat bolnavilor cu cardiopatie ischemică, un număr de bolnavi rămân cu angina pectorală (angina refractară), iar la alţii angina apare după un interval de timp de la aplicarea metodelor clasice de tratament.
Prevalenţa anginei refractare:
- 41% din cazurile de angină pectorală tratată farmacologic cu scheme medicamentoase complete, după un an de tratament, manifestă recurenţa anginei;
- 24 – 30,3% din pacienţii cu by-pass aorto-coronarian au recurenţa anginei în primul an de la intervenţie şi 40% din aceştia în primii 6 ani;
- după PTCA (angioplastia coronariană percutanată transluminală): 25 -31% dintre pacienţi au angina la 2 ani de la intervenţie.
Noua metodă de tratament utilizată în cardiologie foloseşte undele acustice, cu ajutorul cărora circulaţia în zonele afectate de boala arterelor coronare este refăcută. Metoda este utilă mai ales pentru pacienţii cu angină pectorală la care angina pectorală nu răspunde la tratamentul recomandat sau la pacienţii cu angină pectorală care nu pot beneficia de operaţia de bypass sau angioplastie cu implantare de stent (vase coronariene prea mici, riscul operaţiei prea mare, afecţiuni asociate ce contraindică procedurile sau bolnavul nu este de acord cu operaţia).
Detalii Tratament CardioFort
Tratamentul se aplică cu ajutorul unui aparat de ultimă generaţie, un echipament medical complex în care sunt integrate 3 aparate : -
- electrocardiograf,
- ecocardiografcare (ce poate detecta zona în care vascularizaţia inimii este deficitară),
- emiţător de unde acustice (undele acustice sunt dirijate în zona de suferinţă a inimii, zona ischemică, unde produc dezvoltarea circulaţiei coronariene).
Beneficiile şi rezultatele CardioFort:
- intervenţia nu necesită spitalizare;
- intervenţia nu necesită anestezie;
- timp de tratament redus;
- monitorizarea intervenţiei în timp real;
- efecte rapide de revascularizare şi ameliorare a durerii;
- stimularea formării de noi vase de sânge (angiogeneza);
- îmbunătăţirea anginei pectorale şi a funcţiei cardiace;
- îmbunătăţirea capacităţii de efort;
- îmbunătăţirea calităţii vieţii
Metoda aceasta de tratament nu are efecte secundare (fără durere, fără aritmii, fără embolism arterial etc.)
În urma tratamentului se înregistrează o diminuare a zonei cu irigare deficitară la pacienţii:
- cu angină pectorală (durere); - care nu pot face sau refuză să facă operaţie (Bypass);
- care nu pot face sau refuză să implanteze stenturi;
- la care tratamentul cu medicamente are efecte slabe sau ineficiente
Gratuităţi şi reduceri
Tratamentul CardioFort este o premieră în sistemul privat din România, atât prin inovaţia din domeniu cât şi prin caracterul noninvaziv al intervenţiei.
În perioada 21 martie 2011 - 30 aprilie 2011, în cadrul campaniei “Fără ea nu poţi iubi” Gral Medical vă oferă o consultaţie gratuită la specialistul cardiolog şi reducere 20% pentru intervenţia CardioFort şi orice investigaţie suplimentară necesară pentru întocmirea dosarului de calificare, efectuată la Gral Medical. Pacienţii care au un diagnostic de cardiopatie ischemică pot prezenta analizele şi investigaţiile efectuate deja (fără a le mai reface).
Mai multe detalii legate de tratamentul revoluţionar puteţi obţine la
Call Center: 021-323.00.00(02),
mobil: 0724-242.259
sau online pe site-ul oficial al companiei:
www.gralmedical.ro ,
Clinica de Diagnostic Gral Medical - Str. Traian Popovici (fostă Unităţii) nr. 79-91, sector 3, Bucureşti
iancu eugen
va rog in masura in care aveti mai multe informatii despre tratamentul cu unde acustice,rezultate cunoscute,persoane care au aplicat acest tratament.multumesc
May 18, 2011, 4:37 p.m.iancu eugen
va rog in masura in care aveti mai multe informatii despre tratamentul cu unde acustice,rezultate cunoscute,persoane care au aplicat acest tratament.multumesc exista oare o reticenta a doctorilor cardiologi in aplicarea acestui tratament nou,ori si la nivelul lor este putin cunoscut?la fel cum putin se vorbeste de injectare cu celule stem in vederea -clonarii- de vase?
May 18, 2011, 4:42 p.m.cardiofort
Tot ce este nou este primit cu raceala de anumiti doctori, insa in prezent in clinica Gral Diagnostic lucreaza pe cardiologie peste 10 medici de renume in cardiologie ceea ce inseamna ca au studiat interventia-CardioFort cu atentie si si-au dat seama de beneficiile reale pe care le poate aduce in cazul cardiopatiei ischemice. Mai mult de atat avem pacienti din provincie care au urmat tratamentul si au dus cu ei experienta tratamentului iar doctorii de acolo au ramas impresionati de rezultatele angiogenezei.
May 24, 2011, 2:04 p.m.iancu eugen
ptr.cardiofort/24 mai 2011/14:04:31 in martie 2010 am avut o interventie de revascularizare triplu bypass.in prezent ma simt foarte bine:diete, miscare ,fara alcool,fara tutun,adica tot ce tine de mine mai putin exteriorul -stress(chiar gandul ca mi sa intamplat mie), numai cei dusi cu capul pot spune ca nu se gandesc. dumneavoastra intelegeti prin ce am trecut.daca ne gandim la riscul din timpul operatiei,riscul postoperatoriu.nu mia fost frica,am mers ca mielul la taiere,dupa operatie am constintizat, cu toate ca am citit inainte aproape tot ce se gaseste la noi.daca ne gandim la aceste aspecte va rog prezentati mai multe informatii despre: -ateromul existent se dizolva,se farimiteaza, nu exista pericolul ca parti din aterom sa infunde vase de singe si sa produca accidente vascularizare ? -angiogeneza ,la ultimele sedinte se poate verifica,inregistra pe CD prin coronarografie sau alte metode? Dumneavoastra spuneti ca este subiect tabu,dar parca chiar dumneavoastra aveti o retinere in a prezenta mai multe informatii.Ganditiva, ca numai prin eliminarea pericolelor, cheltuieli mai mici,oamenii sunt foarte ineresati.Va multumesc pentru informatiile pe care le veti prezenta.
May 24, 2011, 3:03 p.m.CardioFort
In primul rand nimeni de la Gral nu are retineri. Exista un dosar de calificare, iar specialistii analizeaza fiecare dosar in parte pentru a evita pericolele pe care si dvs le mentionati. Nu se face aceasta interventie la cererea pacientului ci numai dupa un protocol riguros. Veti primi rezultatele angiogenezei dupa tratament si mai mult de atat veti fi monitorizat pt a masura si alti parametrii ca de ex: crestere capacitatii de efort. In ceea ce priveste riscul de care vorbiti tb sa stiti ca undele sunt ghidate in zona tinta stabilita anterior la nivel de milimetru....adica undele nu se trimit nivelul intregii inimi ci numai in zona unde ea poate sa aduca beneficii clare. Acest lucru care tine de riscul dizolvarii ateromului se stabileste de catre medic la calificare. Va pot spune sigur ca in cazul unui cancer de plaman nu se recomanda interventia, efectele vasodilatatoare sunt nerecomandate. Va asteptam la clinica pt a primi si alte raspunsuri.
May 24, 2011, 5:30 p.m.duduleanu mihaela
pana acum nu am gasit informatii despre cineva care a beneficiat de aceasta metoda.Daca o persoana a beneficiat de acest tratament va rog sa comentati rezultatele!
June 13, 2011, 11:59 p.m.andreea
Persoanele suferinde nu isi aloca timp pt forumuri, insa puteti obtine mai multe informatii direct de la medic....luati legatura cu centrul. Numai bine!
June 20, 2011, 1:01 p.m.iancu eugen
Ptr.Andreea din 20 iunie.Daca nu esti persoana suferinda te fereste Dumnezeu sa treci prin ce am trecut eu.Daca esti doctor si poate la cardiofort ar trebui sa treci pragul de care chiar voi doctorii considerati,, metoda de revascularizare prin unde acustice\'\' inca subiect tabu in romania si sa prezentati mai multe aspecte.Eu unul sunt interesat
June 30, 2011, 12:42 p.m.eugen
domnilor doctori de la CardioFort ce se intampla? nu a ti mai publicat nimic, sunt atatia oameni suferinzi,cu posibilitat limitate financiar,de ce nu promovati mai mult aceasta metoda,au trecut 2 ani de la lansare,cred ca a ti putea prezenta cateva cazuri concrete,nume persoane pentru incredere.va multumesc!
Oct. 4, 2012, 4:20 p.m.eugen
Domnilor doctori de peste 2 ani ,cateva persoane au pus intrebari despre revascularizare cu ajutorul undelor acustice.Ce se intampla de nu raspundeti? Eu inca sper ca aceasta metoda se aplica,da rezultate,este f.buna.Va rog, raspundeti ceva,nu ne risipiti sperantele .Multumesc ca cititi acest mesaj,in caz ca-mi raspundeti!
March 5, 2014, 2:54 p.m.maria
Aceasta interventie nu se mai face. Eu am sunat la ei si mi s-a spus ca producatorii au scumpit prea mul consumabilele si nu s-au mai putut pastra preturile initiale. Este posibil sa se faca in cadrul noului spital si ca ne vor anunta.
March 5, 2014, 4:17 p.m.eugen
Oare?Avand in vedere costurile cu o operatie bypass plus riscul,cred ca nu se compara.Parca la vremea respectiva-2010-chiar cu cheltuielile reduse se promovau ,pe linga lipsa pericol,etc.Cat sa fi crescut?O slaba promovare,daca nu chiar o pacaleala,vezi solicitarile mele in decursul acestor ani-fara nici un raspuns,caz rezolvat,etc.
May 29, 2014, 1:49 p.m.ilie IACOB
buna ziua\r\nas dori sa stiu un pret si cu cit timp se poate face o programare pentru revascularizare cu ajutorul undelor acustice
May 24, 2015, 9:11 p.m.Oncofort
Buna ziua, va multumim pentru interesul acordat serviciilor noastre. Revascularizare cu ajutorul undelor acustice nu mai figureaza in lista procedurilor propuse pacientilor Spitalului Oncofort. Pentru alte detalii va asteptam in clinicile noastre.
May 25, 2015, 3:54 p.m.Maria
Buna ziua, Am inteles ca tratamentul "cardiofort" nu se mai realizeaza in clinica dvs. Exista un spital sau clinica in Europa unde el se practica? Dupa un an de efectuare a tratamentului in clinica dvs. exista pacienti ameliorati? Va multumesc anticipat pentru raspuns, Maria
Feb. 26, 2016, 3:35 p.m.Oncofort Spital
Buna ziua, Momentan tratamentul de revascularizare a miocardului nu se mai efectueaza la Clinica de Diagnostic Gral. Din pacate nu detinem informatii despre centrele unde se poate realiza tratamentul. Daca sunteti deacord sa ne oferiti datele de contact, vom tine cont de solicitarea dumneavoastra si va vom contacta imediat ce se va relua procedura in Centre Gral. Pentru a ne oferi datele personale va rog sa sunati la 021.323.00.00. Va asteptam!
Feb. 29, 2016, 11:53 a.m.CHELARU DOINA
Am efectuat o coronarografie la sp. Parhon din Iasi,dar nu au reusit sa-mi puna stent deoarece vasele de sange sunt mici iar in zona respectiva artera era obturata 95%.\\r\\nNu as vrea sa fac operatie de bypass. Aveti vreo solutie pentru mine?\\r\\nMultumesc.
Sept. 21, 2016, 8:30 p.m.Mihaela
Buna ziua, As dori sa-mi comunicati detalii privind procedura ,,CardioFort'', si cind va fi reluata in clinica dvs. Exista intr-adevar pacienti care au beneficiat de aceasta procedura? Va multumesc.
Nov. 6, 2017, 8:04 a.m.