De la ş i de fumat, scapi de afecţiunile cardiace
Terapia de renunţare la fumat prin biorezonanţă elimină dependenţa ş i sevrajul
Tabagismul sporeşte riscul de criză cardiacă….. Fumatul poate tripla riscul unei crize cardiace, iar expunerea la tutun sub toate formele sale (ţigări, pipe, trabucuri, tabac de mestecat, tabagism pasiv, etc) dăuneaza inimii. Fumătorii au de trei ori mai multe şanse să sufere un infarct de miocard decât persoanele care nu au fumat niciodata, insă această creştere a riscului se diminuează după renunţarea la fumat.
Riscul de infarct depinde de numarul ţigărilor fumate zilnic : creşte cu 63% in cazul persoanelor care fumează in prezent mai puţin de 10 ţigări pe zi, se multiplică cu 2.6 pentru cei care fumează intre 10 si 19 ţigări pe zi şi cu 4.6 pentru 20 de ţigări şi mai mult. Există o ‘relaţie clară ‘ între numărul de ţigări fumate zilnic şi riscul de infarct.
Printre “micii fumători” ( mai puţin de 10 ţigări pe zi), excesul de risc dispare la trei, cinci ani după renunţarea la tutun. Insă pentru fumătorii înrăiţi, un exces de risc rezidual (circa 22%) dispare la 20 de ani după renunţarea la tabac. Printre persoanele care au fumat peste 20 de ţigări pe zi, riscul de infarct se diminuează rapid in primii trei ani după renunţare, apoi reducerea continuă într-un ritm mai lent. abagismul pasiv creşte riscul de criză cardiacă cu 62% pentru persoanele expuse mai mult de 21 de ore pe săptămână.
Majoritatea fumătorilor sunt conştienţi de consecinţele sumbre ale fumatului. Statisticile arată că 25-30 la sută dintre fumători doresc să renunţe la fumat, dar nu reuşesc decât foarte puţini, pentru că nicotina creează dependenţă asemănătoare drogurilor. Organismul « învăţat » cu doza zilnică de nicotină, îşi cere „porţia”, iar în lipsa acestuia reacţionează dur, producând sevraj insuportabil în urma căruia voinţa cedează.
În consecinţă se poate afirma că în România aproximativ 2 milioane de fumători, din totalul de 8 milioane ar renunţa anual la fumat, dacă ar fi ajutaţi să învingă în lupta cu dependenţa de nicotină şi sevraj.
Iată acum o nouă metodă de a renunţa la fumat, învingând în lupta cu dependenţa de nicotină şi sevraj. Cu ajutorul acestei metode din iunie 2006 în ţara noastră au renunţat la fumat peste 1.200 de pacienţi. Aceasta este o terapie nouă, aplicată cu succes deja în 44 de ţări ale lumii fiind dezvoltată pentru rezolvarea acestei probleme. erapia de renunţare la fumat prin biorezonanţă, se face cu ajutorul unui aparat modern, prin care se eliberează rapid nicotina din organism , ajunge în sânge, de unde se va elimina cu ajutorul rinichilor, prin administrarea regulată de lichide . Consultaţia şi terapia constau într-o singură şedinţă de o oră în urma căreia „pacientul” nu are altceva de făcut decât să poarte timp de 30 de zile un „chip” de dimensiunea unei monede; acesta este lipit cu un plasture subombilical,dar trebuie să consume lichide în cantitatea recomandată de medic. Această metodă practicată şi în Germania, Austria, Ungaria sau Polonia are o rată de succes de 90 la sută. Acum, a fost întrodusă şi în România de către societatea Vita Nova, ea stă la dispoziţia celor care doresc să renunţe la fumat având personal medical specializat în terapia prin biorezonanţă, spaţii elegante si modern echipate în Bucureşti, Braşov, Craiova, Constanta, Bacau, Iasi, Cluj, Oradea, imişoara. Mai multe detalii sunt disponibile pe internet pe site-ul : www.vitanova.ro, sau prin telefon la numerele 0800 80 44 00 şi 021/330 03 61.
Dr Dochit Corina
Vita Nova Craiova
Gabriel
Buna ziua, As dori sa ma las de fumat si doresc daca se poate sa imi faceti o programare. Locuiesc in Jud. Brasov. Va multumesc,
March 6, 2011, 11:54 a.m.Saptamana Medicala Administrator
Va rugam sa contactati unitatea medicala pentru aceste informatii la tel. 021/330 03 61
March 8, 2011, 11:44 a.m.MARIUS
Buna Ziua, vitanova nu mai exista pe piata din anul 2008, site-ul nu mai functioneaza, iar numarul de telefon este nealocat. Va rog sa verificati inante de a scrie un articol! va multumesc, Marius Florea
May 5, 2011, 6:59 p.m.