71
None

Tu știi care îți este limbajul de iubire?...

Mi-am propus să povestim despre acele situații în care partenerii de relație nu simt iubirea celuilalt, deși sentimentele există (uneori fiind chiar intense). De multe ori, aceste situații apar pentru că decriptarea mesajului este diferită de ceea ce a intenționat cineva să transmită, iar alteori pentru că nu există comportamentele care “să dovedească” prezența sentimentelor (de iubire). Majoritatea dintre noi are nevoie de confirmări (și uneori, chiar reconfirmări) ale iubirii…, în cuplu poate, mai mult decât în orice alt tip de relație.

Oamenii își manifestă iubirea în mai multe feluri, oferind celui iubit cuvinte, atingeri, daruri, timp și servicii (Gary Chapman- Cele 5 limbaje ale iubirii). Pentru fiecare dintre noi, o modalitate este preferată celorlalte, considerând că acel mod de manifestare validează cel mai corect și coerent, dimensiunea iubirii pe care celălalt ne-o poartă. Acesta este limbajul nostru principal de iubire. Puteti să identificați care este acesta gândindu-vă ce și cum oferiți cel mai des persoanelor pe care le iubiți.

Dacă vă place să dăruiți atingeri și mângâieri, și dacă este contactul fizic cel mai important pentru dumneavoastră în interacțiunea cu persoana iubită, atunci limbajul principal de iubire pentru dumneavoastră este reperezentat de atingeri.

Dacă apreciați că cel mai de preț sunt cuvintele - cuvintele declarațiilor de dragoste, cuvintele de încurajare sau cuvintele de mulțumire adresate celui drag, atunci cu siguranță limbajul principal de iubire pentru dumneavoastră este reprezentat de cuvinte.

Pentru alții, nimic nu egalează dovezile concretizate de obiecte, considerând că, deoarece obiectul este palpabil, și dragostea devine “palpabilă”. Aceștia au ca limbaj de iubire – darurile.

Pentru alții toate acestea sunt prea puțin valoroase, comparativ cu faptul de a petrece timp împreună cu persoana iubită.  Își doresc să trăiască experiențe care să însemne timp de calitate petrecut împreună, care să le solidifice sentimentele și relația. Aceștia au ca limbaj principal de iubire timpul petrecut împreună.

Dacă nu v-ați regăsit în niciuna dintre situațiile de mai sus, se pare că pentru voi cel mai important pentru a vă simți iubiți, este ca persoanele dragi să vă ofere servicii, să vă ajute în diferite situații (în orice formă) și atunci, acesta este limbajul de iubire cel mai valorizat de către voi.

După ce ați stabilit care este propriul limbaj de iubire principal, continuați prin a-l identifica și pe cel al partenerului. Este foarte important să înțelegeți că multe tensiuni apar în cuplu pentru că cei doi parteneri nu vorbesc același limbaj și, pentru că fiecare oferă celuilalt ceea ce și-ar dori el să primească de fapt, demers finalizat pentru amândoi cu frustrări, nemulțumiri și mai ales, cu credința că nu sunt iubiți.

Atunci când avem grijă să oferim celuilalt ceea ce își dorește, în limbajul lui preferat de iubire, oferim mult mai mult decât atât, oferim și securitate emoțională, și stabilitate, și satisfacție.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha