None

Usturoiul – un adevărat laborator chimic

     Cu aproape 2000 de ani în urmă, egiptenii foloseau usturoiul pentru a trata peste 20 de boli şi pentru a reda vitalitatea organismului. Denumit ştiinţific Allium sativum, usturoiul are calităţi nutritive şi proprietăţi care pot fi valorificate în fitoterapie.

     Cu un conţinut bogat în vitamine (A, B, C, E şi PP) şi minerale (calciu, fosfor, iod, potasiu, siliciu, sulf şi seleniu), usturoiul întăreşte capacitatea organismului de a lupta cu viruşii, tratând o serie de afecţiuni, printre care şi gripa.

     Datorită unei alte substanţe, denumita aliicina (substanţa responsabilă pentru mirosul tipic al usturoiului) acţionează eficient împotriva Helicobacter Pylori (bacteria responsabilă de apariţia ulcerului gastric); are calităţi antibiotice, insecticide, antihelmintice şi de stimulare a activităţii digestive; aplicat local (un căţel de usturoi tăiat) combate herpesul; în fine, în usturoi se găsesc şi unele substanţe cu acţiune antibacteriană, fiind indicat în bronşite; datorită altor substanţe (antifungice), usturoiul se foloseşte şi în candidoze.

Pentru a sintetiza efectele terapeutice ale usturoiului, trebuie menţionate următoarele:

scade colesterolul şi trigliceridele serice, prevenind instalarea aterosclerozei şi are efect de antiagregant plachetar;

este hipotensiv, cu îmbunătăţirea circulaţiei periferice şi cu reducerea spasmelor vasculare (chiar şi în arterită);

este coronarodilatator, cu indicaţii în cardiopatia ischemică şi bradicardizant;

are acţiune favorabilă în unele afecţiuni digestive, cum ar fi diareea, dizenteria, balonările sau colici digestivi;

se manifestă ca un antiseptic pulmonar în cazul unor afecţiuni respiratorii, cum sunt bronşitele, util în gripe şi rinite; are, de asemenea, acţiune diuretică, fiind indicat în diatezele urice. El contribuie la eliminarea acidului uric şi a uraţilor şi de aceea este recomandat în gută.

     În concluzie, se poate spuneusturoiul este un protector al principalelor aparate care asigură funcţionarea normală a organismului (circulator, digestiv, endocrin şi urinar). Usturoiul este şi febrifug, tonic muscular, antireumatismal, detoxifiant, sudorific, are efect anticarcinogenetic, fiind şi afrodisiac.

     Pornind de la aceste premise, dr. Ionuţ Moraru a creat GARLIC SIROP produs nou, a cărui compoziţie este îmbunătăţită de pătrunjel şi miere polifloră, pe lângă componentul de bază – usturoiul. Pătrunjelul este bogat în vitamine şi oligoelemente, contribuind şi la reducerea mirosului neplăcut al usturoiului. Pentru a desăvârşi compoziţia este adăugată miere polifloră bogată în vitamine (A, complex B, vitamina C, K, PP, H) şi minerale (fier, calciu, fosfor, magneziu şi sodiu); este considerat alimentul ideal pentru toate categoriile de vârstă.

Dr. Ionuţ Moraru vă recomandă şi:

USTUROI & CRATAEGUS - Produsul micşorează valorile tensiunii arteriale şi nivelul colesterolului seric; reglează ritmul cardiac; reduce depunerea plăcilor de aterom.

USTUROI & GINSENG - susţine organismul în perioade caracterizate de oboseală fizică şi psihică; este revigorant pentru activitatea sexuală, fiind de ajutor în cazul asteniei sexuale survenite pe fond de oboseală fizică şi stres.

USTUROI & LECITINĂ - îmbunătăţeşte circulaţia sângelui; previne ateroscleroza; acţionează benefic la nivel cerebral, crescând performanţele intelectuale.

USTUROI & PĂDUCEL & VÂSC - ajută la reglarea ritmului cardiac, micşorând efortul inimii şi la normalizarea valorilor tensiunii arteriale.

USTUROI & PROPOLIS - creşte capacitatea de apărarea a organismului faţă de microorganismele patogene (viruşi, bacterii, fungi); favorizează eliminarea viermilor intestinali.

Comentarii


denisa

buna.am un baietel de 19 luni care are chisti de lamblii.,iam dat furalizadon ,helmifloresc ,si usturoi.nici unu dintre ele nu sia facut vreun efect(ma refer la furalizadon si helmiflores.doar ca ia dat pofta de mancare)usturoiul ,iam dat 2 sapt.am facut pauza si nu a mai facut greata(cum vedea mancare isi facea greata)scaunu bilute il facea.datimi un sfat.ce sa i dau ,dar vreau ceva naturist.si sa luam si noi familia.

March 12, 2011, 7:52 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha