Întelegeţi-vă pielea!
Pielea este principalul nostru organ care defineşte frumuseţea, atingerea, plăcerea şi senzualitatea. Este alcătuită din trei straturi, fiecare dintre acestea având un rol vital în menţinerea sănătăţii sale.
1. Stratul cel mai profund este hipodermul, alcătuit din ţesuturi grase, care căptuşesc şi susţin cele două straturi de piele de deasupra.
2. Stratul din mijloc este dermul. Acesta conţine colagen şi elastină, care conferă formă, contur şi elasticitate şi care sunt în mod constant înnoite în cazul pielii tinere şi sănătoase. Pielea mai îmbătrânită tinde să se lase şi să se rideze deoarece nivelurile de colagen şi elastină sunt reduse. Tot aici se află vasele capilare ale sângelui, foliculii părului, glandele sudoripare şi cele sebacee. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, glandele noastre sebacee devin mai puţin active şi pielea devine mai uscată şi mai predispusă la formarea ridurilor fine.
3. Stratul superior sau epidermul este locul unde se desfăşoară procesul esenţial de reînnoire celulară; în cazul pielii tinere, celulele sunt inlocuite la intervale de aproximativ 15- 30 de zile, dar pe măsură ce înaintăm în vârstă acest proces este de două ori mai lent.
Cum ne poate ajuta estetica facială nechirurgicală?
Există două componente majore ale îmbătrânirii faciale:
- Ridurile dinamice, care sunt produse de hiperactivitatea musculară.
- Ridurile statice, care apar ca urmare a pierderii de volum. Tratarea ambelor componente de îmbătrânire facială conduce la rezultate naturale, echilibrate şi elegante:
- Toxina Botulinică relaxează muşchii hiperactivi şi, prin urmare, tratează ridurile faciale dinamice.
- Juvederm ULTRA, o gamă de materiale de umplere pe bază de acid hialuronic, înlocuieşte volumul pierdut şi tratează ridurile faciale statice, refăcând conţinutul de acid hialuronic natural al pielii.
- La 25 de ani: Începe îmbătrânirea vizibilă a pielii şi aceasta înlocuieşte mai încet celulele bătrâne.
- La 30 de ani: Apar mai multe riduri fine deoarece colagenul şi elastina încep să fie afectate, iar pielea delicată de sub ochi începe să se subţieze.
- La 40 de ani: Încep să apară riduri mai profunde în jurul gurii şi în jurul ochilor, apar cute pe frunte, iar cearcănele de sub ochi pot deveni pungi. Pielea devine în mod clar mai uscată.
- La 45 de ani: Pielea devine mai subţire, parţial din cauza schimbărilor hormonale, şi mai sensibilă la factorii ambientali iritanţi şi la alergeni. Pielea pierde foarte mult din fermitate şi elasticitate.
- La 50 de ani: Încep să apară petele specifice vârstei; peste 90% dintre oameni au pielea de culoare mai deschisă.
- (continuare în numărul următor)