30
None

Angina pectorala

Boală coronariană (cardiopatia ischemică) prin diferitele sale forme de manifestare, reprezintă afecțiunea cel mai frecvent întâlnită la nivel mondial din punct de vedere epidemiologic.

La dezvoltarea acestei afecțiuni, în majoritatea cazurilor (> 90%) se află procesul de ateroscreloză, un proces multifactorial, extrem de complex și doar parțial cunoscut pană în prezent, care are ca substrat fiziopatologic major inflamația.

Angina pectorală este forma de debut și cea mai frecvent întalnită a cardiopatiei ischemice şi se manifestă prin durere retrosternală cu caracter de gheară, putând iradia spre gât, maxilarul inferior, spate, brațe (mai ales stângul). Mai rar și mai neobișnuit apare durere în epigastru și poate fi confundată cu ulcerul gastric sau esofagita.

Anxietatea, neliniștea, spaima sunt simptome care însoțesc aproape întotdeauna crizele anginoase.

Pacienții care prezintă angină pectorală au un dezechilibru între nevoia de oxigen a mușchiului cardiac și aportul, oferit de coronare, care sunt afectate în acest caz mai mult sau mai puțin de ateroscleroză.

Afectarea arterelor coronare este consecutivă unui aterom (depozit lipidic pe pereții arteriali). Principalii factori care favorizează apariția sunt vârsta, sexul (e mai tardiv la femei), hipertensiunea arterială, diabetul, obezitatea, hipercolesterolemia, tabagismul și ereditatea.

Angina pectorală spastică este legată de contracția spasmodică a unei artere coronare fără ca să existe în mod necesar o îngustare a arterei în stare normală.

Severitatea anginei se clasifică în funcție de tipul de efort la care apare angina, durata și frecvența episoadelor anginoase.

Complicația anginei pectorale constă în infarctul de miocard acut sau chiar stop cardiorespirator.

Exista două tipuri principale de angină pectorală: stabilă și instabilă.

- Angina stabilă desemnează o situație care nu se modifică o lungă perioadă de timp. Există episoade de angină la efort, cu caractere care se mențin constante, apar la același nivel de efort fizic, cedează în repaus sau la nitroglicerină sublingual, au o anumită frecvență în timp, care depinde de eforturile depuse de pacient.

- Angina instabilă este un tip de angină cu o gravitate mai mare și pentru care trebuie mers de urgență la medic. Se poate manifesta în mai multe feluri, dintre care cele mai frecvente sunt:

• creșterea frecvenței și intensității crizelor de angină, la un pacient care în trecut prezenta o angină stabilă (angina începe să apară mai frecvent decât înainte, la eforturi mai mici, crizele pot fi de intensitate mai mare);

• apariția anginei în repaus (fără factori precipitanți cum sunt efortul fizic, stresul, mesele copioase);

• crize de angină în repaus cu durata peste 20 de minute, care nu mai cedează după nitroglicerina sublingual;

• angina care apare în timpul nopții (trezind pacientuldin somn).

Pentru pacienții cu angină pectorală există mai multe opțiuni de tratament:

• tratamentul medical (care include, în afară de administrarea unor medicamente, și modificarea stilului de viață);

• tratamentul intervenţional (angioplastia coronariană);

• tratamentul chirurgical (by pass-ul).

Alegerea terapiei optime depinde de mai mulți factori: severitatea afectării arterelor coronare, vârsta pacientului și alte afecțiuni asociate (afectare valvulară, diabet zaharat, boli renale, neoplazice, digestive etc) riscul și beneficiul fiecarui tip de tratament fiind evaluate de către medicul curant pentru fiecare pacient în parte.

Un rol benefic în susținerea funcției cardiace și circulației sanguine coronariane pot avea și remediile naturale.

În acest sens, STAR INTERNATIONAL MED vă recomandă două produse 100% naturale, marca AURMED cu efecte benefice în prevenirea și tratarea problemelor cardiovasculare.

În cazul administrării unui tratament medicamentos, sfatul medicului este absolut necesar înaintea administrării acestor produse.

Suplimentul alimentar LYON HEART tablete conține plante medicinale ayurvedice care contribuie la menținerea sănătății și a funcționării normale a inimii prin creșterea puterii de contracție și a randamentului mușchiului cardiac, normalizarea ritmului bătăilor inimii și reducerea spasmelor coronariene. Fitonutrienții din LYON HEART contribuie la o circulație sănătoasă prin menținerea elasticității și structurii vaselor de sânge și a tensiunii arteriale în limite normale. Susține rezistența și sănătatea vaselor sistemului circulator prin creșterea metabolismul lipidelorcu eliberare de energie și menținerea nivelului normal al lipidelor din sânge.

Suplimentul alimentar PRESSURE DOWN tablete, conține plante medicinale ayurvedice care contribuie la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase, factor important în menținerea sănătății sistemului cardio-vascular și altor organe care la randul lor influențează tensiunea arterială. Contribuie la menținerea sănătății și a funcționării normale a inimii prin creșterea puterii de contracție, a randamentului mușchiului cardiac, normalizarea ritmului bătăilor inimii, asigurând astfel o tensiune normală. Contribuie la o circulație sănătoasă și la o tensiune arterială în limite normale prin menținerea elasticității și structurii vaselor de sânge. Susține sănătatea vaselor sistemului circulator prin menținerea nivelului și raportului normal al lipidelor din sânge prin creșterea metabolizării și eliberarea de energie. PRESSURE DOWN susține eliminarea excesului de apă din organism ceea ce duce la normalizarea volumului plasmatic și a tensiunii arteriale. Menține capacitatea de adaptare a organismului la stres fizic și psihic persoanelor suprasolicitate și vârstnicilor, reducând stresul psihic care poate declanșa hipertensiune arterială, insomnie, oboseală, angină pectorală, îmbătrânirea prematură. Susține sistemul imunitar și sistemul antioxidant endogen, crescând rezistența și capacitatea organismului de adaptare la condiții de stres.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha