16
None

Dezechilibrele hormonale tratate prin medicină integrată

Hormonii sunt mesageri chimici (peptide, proteine, steroizi) secretaţi de glandele endocrine şi răspândiţi în organism prin intermediul vaselor de sânge. Hormonii sunt transportaţi de sânge către diverse celule din organism, care interpretează aceste mesaje şi reacţionează în funcţie de ele. Hormonii sunt responsabili de starea noastră fizică şi psihică, reglează o multitudine de funcţii şi procese din corpul nostru şi ne influenţează silenţios comportamentul şi personalitatea. Încă de la naştere, sunt indispensabili dezvoltării complete şi armonioase a copilului, ceea ce implică şi o acţiune determinantă asupra creşterii şi maturizării sexuale. Amprenta lor moleculară este peste tot, fie că vorbim despre atracţie sexuală, depresie sau poftă de mâncare. De hormoni depind mai multe decât ne imaginăm: metabolismul, homeostaza, creşterea, activitatea sexuală, funcţia cognitivă, starea noastră de spirit, temperatura corpului şi chiar contracţia muşchilor cardiaci. Sistemul endocrin creează o legătură electrochimică între hipotalamus şi toate organele şi îşi reglează hormonii prin feedback negativ, excepţie făcând doar câteva cazuri izolate, cum ar fi naşterea. La menţinerea unui nivel constant de hormoni contribuie sistemul imunitar şi alţi factori.

Sistemul endocrin este compus din mai multe glande, unele dintre ele fiind controlate de către glanda hipofiză şi de către hipotalamus, altele având un mod de funcţionare mai autonom. Hipofiza, localizată la baza creierului, are rolul de a controla majoritatea celorlalte glande. Tulburările la nivelul hipofizei pot determina dureri de cap şi tulburări de vedere, asociate cu dereglarea ciclului menstrual şi infertilitate. Tiroida este cea mai mare glandă endocrină din corp. Funcţionarea sa în exces determină scădere în greutate, nervozitate, insomnii şi tremor. Deficitul de hormoni tiroidieni determină îngrăşare, piele uscată, somnolenţă şi scăderea capacităţii de concentrare. Pancreasul are rol dublu: în secreţia de insulină care controlează valorile glicemiei şi în secreţia sucului pancreatic, care este esenţial pentru digestia alimentelor. Hipersecreţia glandelor suprarenale determină creştere în greutate, hipertensiune, diabet zaharat, dar şi creşterea colesterolului, iar hipersecreţia de adrenalină şi noradrenalină determină hipertensiune arterială severă. Lipsa secreţiei suprarenalelor este, însă, la fel de periculoasă.

Dezechilibrele hormonale

Este nevoie de cantităţi mici de hormoni pentru a produce schimbări semnificative ale corpului. Funcţionarea normală a glandelor şi producţia de hormoni sunt influenţate de diverşi factori: alimentaţia, stilul de viaţă, activitatea fizică, stresul, emoţiile, vârsta şi ovulaţia. O vizită la medic este obligatorie după ce constatăm că avem în mod repetat şi acut unul sau mai multe dintre aceste semne şi simptome: modificări ale menstruaţiei, acnee, pilozitate excesivă, oboseală, ameţeală, simptome alergice, anxietate, diminuarea apetitului sexual, creştere sau scădere bruscă în greutate, depresie, dureri de cap, creştere a temperaturii bazale a corpului, endometrioză, retenţie de apă în corp sau sindrom premenstrual. Dacă simptomele sunt ignorate şi dezechilibrele rămân netratate, pot exista repercusiuni medicale grave precum diabetul, endometrul uterin şi cancerul de sân (cauzate de excesul de estrogen).

Terapiile ScienceMed

Tratamentele alopate hormonale pot avea atât de multe efecte adverse, încât pot produce mai mult dezastru decât bine în organism pe termen lung, iar odată ce se întrerupe tratamentul alopat, dezechilibrul revine imediat, uneori chiar cu mai mare forţă. La ScienceMed verificăm echilibrul hormonal atât prin biorezonanță (aparat care măsoară direct starea energetică a corpului, polaritatea și chakrele, poate testa diferite frecvente rezonanțe, influențe ale radiațiilor electromagnetice, ale zonelor cu perturbări geopatogene sau ale alimentelor pe care le consumăm, funcțiile de bază ale organismului, sensibilitatea la viruși, paraziți și bacterii, la metale grele, echilibrul mineralelor și oligoelementelor, depistează meridianele blocate și starea energetică a punctelor de acupunctură), cât şi cu aparatul de electrosomatografie (scanarea corpului la nivel celular; măsurătorile efectuate informează asupra activității celulare, a echilibrului acido-bazic din țesuturi și organe, a echilibrului ionilor, hormonilor, substanțelor biochimice: glucoză, colesterol, trigliceride etc.). Consultaţia completă include testarea sistemului endocrin. Echilibrăm cu aparatele, dar şi prin tratamente complementare homeopate, gemoterapice, fitoterapice şi terapie florală Bach. Un rol extrem de important îl au ședințele de echilibrare energetică, care, făcute cu regularitate, pot să șteargă complet din corpul energetic amprenta bolii. Ce înseamnă asta? Luăm un exemplu concret: scoateți un rinichi prin operație. Se îndepărtează organul și, aparent, problema. Ei bine, nu chiar. Amprenta bolii rămâne în corpul energetic. Boala poate reveni la celălalt rinichi sau se poate transfera către un alt organ. Dacă nu faceți nimic pentru repararea lui, dezechilibrul energetic duce, inevitabil, la dezechilibru celular și organic. Și dacă se poate trăi fără un rinichi, nu se poate trăi fără nici unul.

Alte articole despre:

Comentarii


Popescu Elena

Buna ziua, as dori sa stiu unde se poate face o testare completa a sistemului endocrin si ce costuri implica o asemenea testare.\r\n\r\nVa multumesc!

Nov. 17, 2015, 10:56 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha