30
None

De ce să optati pentru întărirea imunitară cu suc de echinacea

Venirea toamnei aduce cu ea întrebările legate de modalitățile de creștere a rezistenței organismului, pentru a trece cu bine prin sezonul rece, care vine în special cu o serie de îmbolnăviri la nivelul căilor respiratorii superioare, iar Echinacea ocupă mereu primul loc în alegerile pentru întărirea imunitară, fiind planta care s-a demonstrat că realizează stimularea sistemului imunitar.

Se pune întrebarea: sunt toate preparatele cu Echinacea la fel de eficiente?

Referitor la eficacitatea preparatelor de Echinacea există foarte multe rapoarte în literatura de specialitate, nu toate relevante – unele au descoperit efecte imunostimulatoare semnificative, iar altele nu au descoperit nici o diferenţă între Echinacea şi placebo. Rezultatele studiilor sunt greu de comparat deoarece s-a folosit o gamă largă de produse, standardizate sau nestandardizate, doze diferite şi metode de tratament diferite.

Dintre preparatele cu Echinacea, unele dintre cele mai relevante rezultate s-au obţinut la studiile întreprinse pe preparatele cu suc presat de Echinacea purpurea herba, ca terapie de susţinere a organismului în răceli şi infecţii cronice ale tractului respirator superior, în infecţii gripale sau de tip gripal.

Studiile farmacologice și fitochimice susțin eficacitatea preparatelor din sucul obținut prin presarea de Echinacea purpurea herba înflorită. Dintre cele 3 specii medicinale de Echinacea, doar Echinacea purpurea conţine 4 clase de substanţe active cu acţiune imunostimulatoare, iar metoda de fabricaţie care asigură extragerea celor 4 clase de compuşi activi este prelucrarea plantei proaspete ca suc obținut prin presare la rece. Un studiu clinic dublu orb efectuat cu suc de Echinacea purpurea herba pe pacienţi cu infecţii gripale a dus la stabilirea posologiei: la doza de 3 x 2 ml corespunzând la 900 mg plantă/zi, simptomele infecţiei gripale sunt reduse semnificativ. Această posologie a fost preluată pentru produsele din gama Imuno (Imunogrip și Imunorezistan) realizate la Plantextrakt Cluj.

Gama Imunogrip conține 2 preparate destinate întăririi imunitare a copiilor (Imunogrip Junior) și a adulților (Imunogrip). Administrarea se face – conform concluziilor studiilor clinice din literatură - într-un ciclu de 4 zile urmate de 4 zile pauză, pentru o perioadă de 4 - 6 săptămâni. Cea mai bună protecţie o oferă administrarea cu cel puţin o lună înainte de expunere la virusul gripal, astfel încât răspunsul imunitar să fie asigurat. Pentru persoanele cu o imunitate bună este recomandată administrarea timp de 2 săptămâni. Persoanele cu risc crescut de îmbolnăvire vor urma această cură timp de o lună sau chiar 2 luni de zile.

Gama Imunorezistan conține 2 preparate eficiente la debutul infecțiilor respiratorii, Imunorezistan Junior – pentru copii - și Imunorezistan forte pentru adulți. Aceste preparate reduc intensitatea simptomelor din starea de curbatură caracterizată prin dureri musculare şi osteo-articulare, cefaleea asociată cu dureri ale globilor oculari - putând astfel scurta durata bolii şi reduce severitatea simptomelor. Caracteristica extractelor fabricate la Plantextrakt o constituie procesarea plantelor în stare proaspătă, cu obţinerea fitocomplexului caracteristic fiecărei plante cât mai apropiat de „originalul” din natură și într-o cncentraţie mai mare decât la procesarea plantelor uscate. Esenţială este recoltarea plantelor din zone verificate în ceea ce priveşte prezenţa şi concentraţia poluanţilor din sol şi din aer, iar culturile de Echinacea de la Plantextrakt au certificarea de culturi organice (ecologice), o garanție a calității.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha