None

Beneficiile salinei in tratarea astmului

salinei în tratarea astmului

Astmul determină obstrucția căilor respiratorii, obstrucție care din fericire este reversibilă lucru care presupune că aceste căi respiratorii sunt blocate uneori, dar nu tot timpul. Reversibilitate este caracteristica principală a astmului, alături de inflamația căilor respiratorii. Pentru diagnosticul astmului se folosește spirografia , care măsoară capacitatea expiratorie a pacientului. Cauzele sunt spasmele mușchilor căilor respiratorii și producția unui mucus lipicios. Căile respiratorii (bronhiolele) se îngustează, transformând o respirație silențioasă într-una fluierătoare și sforăitoare. Astmul este mai supărător noaptea, trezind bolnavul tușind.

Există mai multe grupuri de pacienți astmatici . Din primul grup fac parte familii care au alergie și astm (astm bronșic alergic, extrinsec), determinate de prezența în sânge a unei imunoglobuline anormale numite Ig E. Astmul lor este episodic și se agravează când polenul sau fungii de pe frunzele umede sunt prezente în atmosferă. Astmul, care debutează la vârste mai înaintate are tendința de a fi non-alergenic fără teste alergologice pozitive. Un alt grup conține astmatici care au polipi nazali sau inflamații ale sinusurilor.

Expunerea la poluanții industriali agravează toate tipurile de astm și chiar îl poate declanșa la pacienții care nu prezintă boli pulmonare. Fumatul face același lucru. Astmul bucătarului cauzat de reacția la făina de grâu, face parte din familia de astmuri profesionale care include și astmul tăietorilor de lemn, al fotografilor, metalurgiștilor, sudorilor, fermierilor, plastificatorilor și al tipografilor.

Efortul fizic poate declanșa criza astmatică. Schiul fond într-o atmosferă uscată și rece este mai provocativ decat înotul într-o atmosferă caldă și umedă. Stresul emoțional poate influența evoluția astmului, deja existent din alte cauze, la unii pacienți. De reținut este faptul că astmul blochează căile respiratorii în timp ce alveolele respiratorii nu sunt afectate . Emfizemul ("plămânul fumătorilor") distruge alveolele respiratorii, în timp ce căile respiratorii rămân intacte, o combinație nefastă la pacienții astmatici fumători.

Astmul poate debuta la orice v ârstă. Aproximativ 50% din cazuri debutează înaintea vârstei de 10 ani, încă o treime înainte de 40 de ani și aproximativ 4% din cazuri debutează la bătrănețe.

S-a constatat că efectul sării asupra sistemului bronhial este de stimulare a secreției, de eliminare a acesteia, de inhibare a inflamației, reducând iritația producătoare de tuse și curățând cilii membranei mucoasei.

Salina a ajuns s ă fie utilizată pe scară largă în lume pentru profilaxia, terapia și recuperarea preponderent a pacienților cu astm bronșic, bronșite cronice, dar și sinuzite, dermatite alergice, psoriazis, dovedind eficientă și în terapia rănilor și a arsurilor.

Cu toate c ă mulți doctori susțin că astmul nu poate fi vindecat în totalitate , salinele fac minuni cu acest diagnostic. Se știe că astmaticii care fregventează salinele cu regularitate, în timp se dezic de medicamente căci nu mai fac crize, respirația ajungând să fie atât de ușoară încât uită de medici.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha