None

Caniculă, diete de vară, Omega-3 şi ceai verde

     Vara este cea mai bună perioadă pentru o dietă de slăbit,  dar şi pentru mai multă mişcare, bazată pe vitalitate, obţinută într-un mod cât mai natural.

     Dar, să ştiţi că, dacă sunteţi  fără vlagă, nu e cazul să ţineţi o cură de slăbire, ci trebuie să începeţi cu revigorarea şi reechilibrarea  energetică.

     Vara mâncăm mai puţin, pentru că nu mai consumăm energie să ne încălzim corpul, iar din cauza căldurii, apetitul se diminuează; este o ocazie foarte bună să ne canalizam energia spre mai multă mişcare pentru sănătate şi o dietă sănătoasă.

     Este însă important să ne obţinem energia din surse de încredere, de o calitate nutritivă şi de o puritate superioară, iar cunoscătorii ştiu să facă diferenţa.

     Un bun punct de plecare pentru o cură de vară este ceaiul verde sau ceaiul chinezesc, cea mai consumată băutură din lume, după apă. Este o băutură miraculoasă, din timpuri imemoriale,  care ajută la menţinerea sănătăţii şi a tinereţii organismului.

     Ceaiul verde ocupă un loc de frunte în topul celor mai benefici antioxidanţi.

     Efectul antioxidant al extractului de ceai verde se datorează prezenţei flavonoizilor polifenoli, care protejează organismul de efectul dăunător al radicalilor liberi, neutralizându-i.

     Aceşti radicali liberi sunt rezultatul metabolismului şi au un puternic efect oxidant, care, în exces, dăunează celulelor din organism.

     Polifenolii antioxidanţi Epigallocatechina Gallate( EGCG), denumiţi generic ”catehine”, sunt cei mai puternici compuşi din extractul de ceai verde. Sunt de 100 de ori mai puternici antioxidanţi decât vitaminele C şi E.

     Printre multiplele efecte ale ceaiului verde: scade colesterolul, reduce nivelul zahărului din sânge, scade pofta de mâncare, sporeşte imunitatea,  ajută la eliminarea toxinelor,  sporeşte metabolizarea grăsimilor şi scade retenţia de apă, ceea ce duce, în final, la scăderea în greutate.

     Testele medicale au demonstrat că EGCG inhibă dezvoltarea celulelor canceroase şi distrug unele dintre aceste celule, fără a afecta celulele normale. EGCG poate preveni, de asemenea, tromboza, una dintre principalele cauze ale atacurilor de cord sau ale atacurilor cerebrale.

     Toate aceste proprietăţi fac din ceaiul verde baza unei cure de dezintoxicare, începutul drumului pentru un tonus ridicat, unde următorul pas e un adaos de vitamine şi minerale cu formule potrivite pentru reechilibrarea organismului.

     În combinaţie cu ceaiul verde, aceste vitamine nu îngraşă, dar dau vigoarea necesară mişcării susţinute.

     În plus, vitaminele asociate cu acizii graşi Omega-3 îşi cumulează efectele şi dau protecţie cardiacă la efort, eliminarea aritmiilor, diminuarea durerilor osteoarticulare şi musculare, reducerea stresului fizic, dar şi psihic – stabilizarea dispoziţiei, un plus de concentrare. Să nu uităm că Omega-3 sunt ”cărămizile” creierului şi adevărate grăsimi antistres.

     Formula unică cu multivitamine cu ceai verde,  Omega-3 şi L-carnitină, Sport Trio S3, sporeşte masa musculară, oferă rezistenţă la  efort şi aduce cu 50% mai multă energie necesară efortului de toate felurile.

     Este o prejudecată des întâlnită ideea că uleiul de peşte nu se consumă vara, deoarece şi vara avem nevoie de efectele minunate ale Omega-3 - protecţie cardiacă şi la stres, scăderea riscului de depresie, îmbunătăţirea circulaţiei cardiovasculare, efect antiinflamator pentru articulaţii şi sistemul digestiv -, atât de necesare pentru sporirea rezistenţei la caniculă.

     Aşadar, pentru o sănătate viguroasă, şi vara trebuie să ne alegem cu grijă suplimentele pentru cura perfectă, să le alternăm şi să avem o dietă specifică verii, cu fructe şi legume din belşug.

     Înainte de o zi solicitantă, întotdeauna găsiţi sprijin în Omega-3, uleiul pur de peşte, natural , din Islanda.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha