None

Masterat in Laborator Clinic la Universitatea de Medicina si Farmacie Târgu Mures

     Programul de master în “Laborator Clinic” este organizat de disciplina de Laborator - Biochimie Clinică din cadrul Facultătii de Medicină a Universitătii de Medicină si Farmacie Tîrgu Mures si este adresat absolventilor Facultătilor de Biologie, Biochimie, Chimie si Farmacie, având scopul formării de abilităti medicale în activitatea de laborator. Programul corespunde cerintelor de pregătire europene în domeniu si presupune o pregătire multidisciplinară polivalentă a specialittilor care lucrează în laboratoarele medicale, fiind structurat pe următoarele module: Fundamentele fiziologice ale medicinei interne, Biochimie clinică (generală si implicatii practice), Imunologie (generală si implicatii practice), Hematologie (Examenul sângelui şi al măduvei osoase, patologie eritrocitara, leucocitară, imunohematologie, hematologie transfuzională, hemostaza si tromboza – evaluarea în laborator), Genetică, Biologie Celulară și Moleculară, Citologia lichidelor de epanșament, Microbiologie medicală (Bacteriologie, Micologie, Virusologie, Parazitologie, Diagnosticul de laborator al infecţiei), Notiuni fundamentale de Biostatistică, Metodologia și etica cercetării în laboratorul de analize medicale, Sistemul de management al calitătii în laboratorul de analize medicale.

     Absolventii acestui program de masterat își vor putea găsi locuri de muncă în tară cât și în tările membre ale Uniunii Europene, în diverse laboratoare sau institute de cercetare.

     În fiecare an sunt disponibile 10 locuri de pregătire, taxa de școlarizare fiind de 3000 RON/an (achitată trimestrial). Durata masteratului este de 2 ani (organizati în 3 semestere de pregătire teoretică și practică și un semestru de pregătire exclusiv practică).

     Admiterea se organizează în UMF Tirgu Mureș în fiecare an în luna septembrie. Examenul de admitere se face pe bază de interviu.  Bibliografia pentru admitere va fi comunicată pe site-ul universitătii, cu cel putin o lună înainte de sustinerea examenului.

     Pentru relatii suplimentare persoanele interesate se pot adresa la telefon 0743 380 054.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha