Electrosomatograma este o metodă nouă de investigare globală a sănătăţii, care permite aprecierea gradului de funcţionare a fiecărui organ şi funcţie internă prin evaluarea nivelului de conductivitate bioelectrică a corpului uman. Aparatul se bazează pe culegerea unor semnale electrice cu ajutorul a 6 electrozi (doi plasaţi la frunte, doi la mâini şi doi la picioare). Făcând toate combinaţiile posibile între electrozi, se obţin 22 de valori la o măsurătoare (după cum se observă în imaginea de mai jos), şi se fac 4 măsurători pentru fiecare pacient.
Electroscanograma (măsurători fizice)
Înregistrarea datelor pe calculator necesită un timp de aproximativ 3 minute. Programul procesează apoi toate aceste date obţinute şi le transformă în imagini (a se vedea mai jos) şi liste de valori. Valorile rezultate sunt comparate cu cele obţinute la persoane sănătoase de aceeaşi vârstă, sex, constituţie fizică etc. Între –20 şi +20 parametrii măsuraţi sunt normali; tot ce iese din aceste limite se consideră patologic, semnificând fie o boală acută, fie una cronică (sau risc de boală).
Măsurătorile efectuate vizează atât organele interne cât şi aparatul osteoarticular, sistemul limfatic şi ganglionar, starea generală de imunitate a organismului.
Electroscanograma Organelor
Electroscanograma Neurovegetativă
Electroscanograma Vertebrală
Electroscanograma este unul dintre puţinele sisteme de investigaţii medicale care pot înregistra activitatea biofizică a organismului şi, în acest fel, poate vizualiza capacitatea de reglare homeostazică în relaţie cu reacţiile biochimice (gradul de stres, funcţionarea sistemului neurovegetativ, pH-ul extra şi intracelular, importanţa consumului de oxigen, încărcarea cu radicali liberi, gradul de funcţionare a sistemelor redox etc.).
Examinarea îşi propune să formuleze diagnostice de medicină predictivă, oferind posibilitatea anticipării eventualelor riscuri de boală prin determinări funcţionale, precum şi urmărirea afecţiunilor existente în timpul şi după încetarea tratamentului.
În final, aparatul face şi o ierarhizare a riscurilor de boală existente sau probabile, pe baza căreia pacientul primeşte o schemă de tratament adecvată, cu produse naturale (şi alopate, atunci când este cazul), sau este îndrumat pentru o aprofundare a diagnosticului într-o clinică de specialitate.
Analiza riscurilor
Dr. Chicu Natalia
Complexul medical “HOFIMED”
Şos. Colentina nr. 76
Sect. 2 Bucuresti
Tel:0730 087694
viorica petroniu
Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca acest examen este suficiet pt. depistarea unor necazuri in functionarea vezicii biliare , daca evidentiaza vezica lenesa cum se spune sau o proasta functionare a ei . Mai este necesara si o ecografie? Va intreb asta in vederea unei consulttatii pt. care sotul meu este programat la dvs. vineri.
Feb. 16, 2011, 2 p.m.minea silvian
unde se pot face astfel de determinari,electroscanograma in Pitesti sau in ce alta localitate
Oct. 28, 2013, 12:39 p.m.Redactie
Vorbiti cu Dr. Chicu Natalia de la “HOFIMED”, \r\nŞos. Colentina nr. 76, Sect. 2 Bucuresti, \r\nTel:0730 087694
Oct. 28, 2013, 12:57 p.m.