Psoriazisul este o boală cronică cu pusee de acutizare de obicei în sezonul rece. Faptul că necesită un tratament de lungă durată face necesară confirmarea diagnosticului printr-o biopsie, o procedură de rutină. Și în Romania au început să fie folosite ultimile descoperiri în diagnosticarea afecțiunilor dermatologice. Videodermatoscopia și echografia cutanată sunt două din modalitățile moderne, neinvazive de diagnostic în dermato-oncologie și sunt disponibile în cabinetele private ale dermatologilor ieșeni.
Utilizarea ultrasonografiei în psoriazis este limitată, ea fiind încă în stadiul de cercetare a beneficiilor ei. În prezent biopsia cutanată rămâne standard pentru confirmarea diagnosticului de psoriazis.
Societatea de Dermatologie susține cercetarea prin granturi care sprijină inovația în dermatologie. Ca director de proiect am câștigat un grant cu titlu PSORIAZISUL ȘI SINDROMUL METABOLIC, pe parcursul căruia am studiat psoriazisul nu ca o simplă boală de piele ci ca o afecțiune sistemică, pentru că afectează întreg organismul având inflamația în centru și fiind însoțită de diverse comorbidități și boli asociate. Grantul s-a desfășurat pe parcursul unui an și s-a finalizat cu publicarea rezultatelor cercetării în reviste prestigioase și comunicări în cadrul unor conferințe internaționale. Avem alte două granturi având pacientul cu psoriazis în centru, unul determinând corelații între nivelul de vitamina D și terapia biologică la pacienții cu psoriazis vulgar iar al doilea evaluând riscul cardiovascular la pacienții cu psoriazis vulgar. Sper că și aceste granturi se vor finaliza cu succes ceea ce va duce la îmbunătățirea managementului pacienților cu psoriazis.