30
None

NEURO POWER™ tablete previne îmbătrânirea prematură a neuronilor

Interesul crescând în domeniul medicinei complementare și alternative (CAM) creează noi direcții de abordare a diferitelor etiologii ale bolilor. Multe remedii pe bază de plante disponibile pe piață astăzi, susțin că au capacitatea de a îmbunătăți starea de sănătate cât și funcționarea optimă a organismului.

Medicamentele utilizate în psihiatrie sunt încă în curs de cercetare. Prezenta recenzie se referă la diferitele preparate din plante utilizate în echilibrul sistemului nervos.

Există dovezi ale utilizării medicamentelor pe bază de plante în gestionarea diferitelor subtipuri de tulburări de anxietate, cum ar fi tulburarea de stres post-traumatic și tulburarea obsesiv-compulsivă.

Suplimentul alimentar NEURO POWER™ conține un amestec de plante ayurvedice bogate în substanțe active care contribuie la buna funcționare a sistemului nervos prin menținerea integrității neuronilor și a ritmului normal de transmitere a informațiilor. Sunt susținute funcțiile cerebrale integrative (memoria, percepția, concentrarea, sistematizarea și reținerea informațiilor) și coordonarea fizico–mentală. Componentele antioxidante din plante susțin organismul în protejarea celulelor neuronale împotriva stresului oxidativ, a proceselor degenerative și îmbătrânirii premature.

PLANTE - din compoziția NEURO POWER™

Passiflora incarnata (Floarea pasiunii) este o plantă din familia Passifloraceae. Această plantă este bogată în flavonoide, glicozide, acizi organici (de exemplu acid formic, butiric, linoleic, linolenic, malic, miristic, oleic și acizi palmitic), compuși fenolici și aminoacizi. 

Din punct de vedere medical, Passiflora incarnata este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene, antifungice și analgezice. De asemenea, are efecte sedative, anxiolitice și antispastice, motiv pentru care a fost utilizată în mod tradițional ca o plantă calmantă pentru tratamentul anxietății, nervozitate, agitație, tulburări de somn (insomnie) și convulsii. Studii recente sugerează că poate fi utilizată în tulburarea de hiperactivitate cu deficit intențional (ADHD), în astm, hipertensiune arterială, disconfort gastro-intestinal, fibromialgia, spasme musculare, hemoroizi, arsuri, menopauză, în simptome de depresie postpartum și inflamație.

Floarea pasiunii conține beta-carboline alcaloizi harmala care ajută la reducerea cantității de MAO (monoaminooxidazei). Aceasta, la rândul sau, ajută la tratarea anxietății și a depresiei, precum și agitația nervoasă.

Oamenii de știință au demonstrat că Passiflora incarnata ajută la creșterea nivelurilor de aminoacid numit GABA (acid gamma-aminobutiric). Cercetările indică faptul că nivelurile crescute de GABA din creier fac să ne simțim mai calmi și relaxați prin reducerea producției de neurotransmițători excitatori care duc la tulburări de somn induse de anxietate.

Tamarindus indica (Tamarin)

Semințele de tamarin conțin cantități mari de proteine (13-20%), carbohidrați (46-50%), fibre (20%), tanin (20%), vitamine hidrosolubile (B1, B2, PP), macroelemente (K, Ca, P, Mg) microelemente (Fe, Mn, Cu, Zn, Mo) și o cantitate mare de aminoacizi esențiali (tirozina, acid glutamic, serină, alanină, cisteină, methionină, triptophan, threonină,) acizi grași (esteri ai acizilor linoleic, linolenic, palmitic și stearic). Semințele de tamarin conțin L-dopa (3.78 %), un precursor al dopaminei, neurotransmițător care stabilizează oscilațiile motorii in caz de simptome asociate bolii Parkinson (creșterea concentrației de L-dopa din sânge duce la creșterea  performanțelor motorii). Neuronii din ganglioni degenerează din cauza stresului oxidativ care cauzează, printre altele, o criză energetică în mitocondriile din neuroni. Aceasta este o tulburare neurologică gravă a sistemului nervos central care apare de obicei după vârsta de 55 de anisi este provocată de o degenerare progresivă a neuronilor dopaminergici nigrostriatali ai ganglionilor bazali. Deoarece neuronii din ganglioni sunt degenerați, există o pierdere a neurotransmițătorului numit dopamină. Când individul inițiază o acțiune cum ar fi mersul pe jos, ganglionii bazali ajută la efectuarea mișcărilor și coordonează postura stimulând talamusul care apoi comunică cu cortexul cerebral. Toate aceste semnale sunt coordonate de neurotransmițători cu ajutorul dopaminei. Deoarece neuronii sunt degenerați în BP, nivelul dopaminei este scazut, iar numarul de conexiuni nervoase cu alte celule nervoase și musculare scade de asemenea. Levo-dopa (L-DOPA) este precursorul dopaminei și este utilizat pe scară largă în tratamentul BP. Aceasta pierde eficacitatea pe măsură ce boala progresează. Dopamina însăși nu poate traversa bariera hematoencefalică, dacă este injectată ca atare pacienților. Deci, în loc de dopamină, molecule biologic active precum L-DOPA sunt administrate pacienților care suferă de boală neuropsihiatrică. Levodopa (L-DOPA) este un precursor comercial disponibil pentru dopamină și poate înlocui dopamina pierdută datorită degenerării celulare nigrostriatale.

Ginkgo biloba (Arborele-pagodelor)

Frunzele conțin diterpene formate din ginkogolidele A,B,C plus ginkogolida J și sesquiterpena bilobalidă; flavonoli formați din camferol, cvertine și izohamnetină; flavone, între care luteolina și tricetina; biflavone, în special bilobetina, ginkgentina și isoginkgentina, taninuri de natură catehică, proantocianide, sterol, săruri minerale etc.

Proprietățile terapeutice ale Ginko biloba, au fost demonstrate de studiile efectuate în ultimii 10 ani de universități de prestigiu din întreaga lume. Aceste studii au demonstrat ca o doza zilnică de extracte preparate din frunzele plantei în cantități cuprinse intre 120 și 240 mg, îmbunătățește simptomele asociate insuficientei cerebrale, ca pierderea memoriei, stări depresive, acufene (anormalități ale nervului auditiv), etc. Aceste extracte sunt de un real folos în tratamentul bolii Alzheimer (stadiul incipient), întârziind dezvoltarea dementei senile, în deteriorarea circulației periferice, cu efecte deosebite in claudicația intermitenta (crampe dureroase și impotenta funcțională care afectează în special mușchii gambei) și în vertij (senzația de amețeală) în special datorat răului de înălțime.

Din cele prezentate rezulta și principalele recomandări ale extractelor din Ginkgo Biloba care intră în compoziția produsului  Neuro power, în deficientele de memorie, în tulburările de concentrare, în stările depresive, în emoții puternice, în cefalee, în sindromul demențial, incluzând dementa degenerative primara, dementa vasculara și a formelor mixte.

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a aprobat utilizarea produselor care au în compoziție extracte de Ginkgo Biloba atât în afecțiunile menționate mai sus, cât și, in plus, a extins recomandările la boala Raynaud și boala Croq.

Hypericum perforatum (Sună-toare) Substanțele bioactive din plantă (hypericină, pseudohypericină, hyperforină, acid cafeic, acid clorogenic) restabilesc echilibrul psihoemoțional, inducând relaxarea și somnul. Substanța bioactiva Hypericina este un inhibitor MAO ce contribuie la ameliorarea simptomelor asociate afecțiunilor degenerative.

Salvia officinalis (Salvie)

Frunzele conțin taninuri, principii amare, ulei volatil, vitaminele B1 și C, săruri de potasiu, glicozide, polifenoli şi rãşini. Salvia este benefica pentru sistemul nervos, are un efect relaxant și contribuie la reducerea stărilor de anxietate. Acționează la nivel emoțional calmând și aducând seninatate; este  un suport  pentru combaterea oboselii fizice, mentale și a stărilor depresive.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha