11
None

Intervenţiile sezonului rece – liposucţia şi abdominoplastia

     Există în chirurgia plastică intervenţii care se recomandă a fi făcute mai ales în sezonul rece! Una dintre acestea este lipoaspiraţia, atât pentru îndepărtarea excesului adipos localizat, cât şi pentru remodelarea corpului.

     Motivaţia persoanelor care doresc lipoaspiraţie este, în majoritatea situaţiilor, ineficacitatea unei diete sau a sportului, mai ales pentru îndepărtarea stratului de grăsime din anumite zone ale corpului (şolduri, coapse, genunchi, abdomen inferior etc.). Aceste zone, rezistente la toate mijloacele de remodelare corporală (cu excepţia tratamentului chirurgical), au în general predispoziţie genetică, fiind atribut familial.

     Atât femeile cât şi bărbaţii, în egală măsură, doresc să arate “bine” în concediu, mai ales la mare sau oriunde s-ar expune la soare. De aceea, pentru a realiza acest obiectiv, este bine de ştiut că este necesară o perioadă de recuperare şi de vindecare completă după o astfel de intervenţie, pentru a nu mai rămâne vreun semn. În medie, această perioadă este de două luni, timp în care se va purta un corset special (fie burtieră, fie pantaloni) compresiv-elastic, recomandat de chirurg şi confecţionat la comandă în funcţie de măsurile necesare. Purtarea acestui corset (garment) special este mai uşor de suportat în anotimpul rece, pe sub haine, fiind şi mai uşor de camuflat. Este foarte importantă purtarea acestui garment deoarece, astfel, vindecarea se va face fără complicaţii (denivelări), deşi este un disconfort pentru pacient.

    În general, după orice intervenţie chirurgicală se recomandă evitarea expunerii la soare timp de două luni,  deci iată un alt motiv pentru a face această intervenţie în sezonul rece.      Abdominoplastia este intervenţia chirurgicală în care este indicată prezenţa unei ptoze tegumentare şi adipoase. În anumite situaţii, se poate combina cu lipoaspiraţia în aceeaşi operaţie. Şi în acest caz, timpul de vindecare completă şi de recuperare şi necesitatea de a purta postoperator o burtieră specială timp de două luni ajută pacientul  să suporte mai uşor intervenţia în sezonul rece. De asemenea, se va evita expunerea cicatricei la soare pentru cel puţin două luni, din nou perioada optimă de recuperare postoperatorie, pentru a putea fi în formă în timpul verii.

DE REŢINUT:

Când vă programaţi pentru o consultaţie, întrebaţi chirurgul despre  perioada postoperatorie (timp, restricţii etc.) pentru a vă putea planifica din timp programul de viaţă în avantajul dumneavoastră!  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha