None

Medicina este o profesie vocațională

În ultimii 2 ani ai mandatului meu de senator, am primit mai multe vizite de la managerul Spitalului Județean Tulcea, care m-a rugat, ca membrul al comisiei de sănătate din Senat și ca medic pediatru, să le găsesc 3-4 medici pediatri dornici să lucreze în Spitalul Județean Tulcea. Am tatonat colegi din diversele centre universitare medicale și, surprinzător sau nu, nu am găsit niciunul la sfârșitul mandatului meu de parlamentar. Având un capital de timp mai mare, și dorind să cunosc mai bine situația de la Tulcea, am acceptat să mă ocup personal periodic de starea de sănătate a copiilor din județul menționat.

Am realizat o echipă din Spitalul de copii ”Sf. Maria” Iași, în care am cooptat medici rezidenți și 2 asistente medicale. Am făcut până în prezent, 3 vizite a câte 3 zile, examinând între 150 și 250 de copii la fiecare deplasare, copii din Tulcea, comune din județ, dar și din zone izolate ale Deltei Dunării, inclusiv Sulina. Am remarcat că oamenii din Tulcea iubesc și îngrijesc bine copiii, starea de nutriție este bună la marea majoritate a copiilor, părinții sunt preocupați de starea de sănătate a propriilor copii. Spitalul Județean Tulcea arată bine, a fost reabilitat, are circuite funcționale corecte și asigură condiții bune de cazare și echipamente medicale. Secția de pediatrie, având un medic în noiembrie la prima vizită, s-a îmbunătățit prin venirea a încă unui medic specialist pediatru. Comunitatea locală și factorii responsabili oferă condiții speciale doritorilor de a lucra la Tulcea, referitor la salarizare și asigurarea de locuință.

Am considerat întotdeauna că medicina este o profesie vocațională. Este necesar ca tinerii medici, aflați în formare, în funcție de afinități, alteori de hazard, să se raporteze unor specialiști consacrați, care să le devină modele. Cu alte cuvinte, trebuie să te raportezi unui maestru. Maestrul și profesorul meu, Marcel Burdea, mi-a spus că, un specialist care nu are maestru, oricât de sârguincios ar fi și de riguros în a se pregăti, rămâne mediocru ca performanță. Sunt unele experiențe pe care nu mai trebuie să le verifici tu, pentru că ți le oferă maestru tău.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha