30
None

Refacerea funcțiilor ficatului și veziculei biliare – o problematică actuală după sărbătorile de iarnă

Ficatul și vezicula biliară (colecistul) sunt două organe pereche care au roluri esențiale în procesul de digestie, dar și în procesul general de detoxifiere al organismului.
Ficatul este considerat „uzina chimică” a organismului nostru – este organul care se ocupă de sinteza tuturor substanțelor de care au nevoie miliardele de celule din care este alcătuit corpul nostru.
Pentru ca uzina chimică vitală să funcționeze, există un „gardian” numit vezicula biliară.
Principalul „semnal” pe care îl folosește vezicula biliară pentru a ne anunța existența unei încărcături toxice periculoase este starea de greață, care ne anunță că ficatul nu mai face față detoxifierii.
Dacă,în ciuda senzației de greață, continuam sa introducem alimente în tubul digestiv– apare al doilea semnal de respingere, mai puternic, vărsătura.
Multe simptome se pot combina declanșand ”colici biliare” (stare de rău general, cu dureri intense, frisoane, chiar creșteri de temperatură) sau ”migrene biliare” (cu dureri mari de cap, alături de greață, vărsături, amețeli, slăbiciune etc).
 
Ce face orice persoană care are aceste trăiri?
Stă în repaus fizic și alimentar pentru a-i reda organismului liniștea necesară să-și echilibreze mecanismele tulburate.
Simpla odihnă, consumul în cantități medii de lichide (nu apă simplă, ci apă cu lămâie, suc de portocale sau suc de grepfruit – gură cu gură, nu mult odată) și somnul sunt elementele de bază pentru refacere.
 
Ficatul și colecistul pot fi ajutați să-și desfășoare normal funcțiile cu produse naturale gemoterapice
Extractul din mlădițe de Rozmarin și Extractul din muguri de Arțar – reprezintă combinația favorită pentru prevenția apariției dischineziei biliare sau pentru administrare la primele semne de disconfort.
Alte produse utile pentru buna funcționare a colecistului sunt Extractul din muguri de Frasin și Extractul din mladițe de Ienupăr – preparate eficiente și pentru echilibrarea funcțiilor ficatului, alături de cele ale colecistului.
Pot fi folosite și formulele complexe Polygemma 2 - Căi biliare (o combinație de gemoterapice de Rozmarin, Arțar și Frasin), iar pentru cure periodice de detoxifiere,
Polygemma 11 - Ficat detoxifiere, care conține gemoterapice de Ienupăr, Rozmarin și Alun.
Gemoterapicele pot fi bine combinate sau administrate în alternanță cu tincturi fitoterapice. Cele mai utile sunt Tinctura de Păpădie și Tinctura de Rostopască, principalii susținători ai veziculei biliare.
 
Cea mai bună prevenție o constituie evitarea alimentelor care îngreunează și blochează funcția colecistului și a ficatului.
Intoarceți-vă la hrana simplă – la alimente simple, procurate ca atare și preparate minim în casă.
Emoțiile principale care afectează funcționarea colecistului sunt nemulțumirea și mai ales indecizia. Se pare că vezica biliară este foarte slăbită la cei care au nevoie să ia mereu decizii, sau la cei foarte indeciși.
 
Colecistul este foarte necesar pentru eficiența noastră ca ființă umane.
Se decide prea ușor scoaterea lui prin intervenție chirurgicală, atunci când se umple de ”pietre”. Acestea sunt ”dopuri de colesterol”, care sunt și în ficat, în același timp.
Când vezica biliară are pietre, ficatul este deja plin de pietre (vezicula este ultima care se umple, ea luptă până la capăt să rămână ”liberă”). Scoaterea colecistului ajută aparent la dispariția unor simptome, dar lasă pe loc un ficat blocat, plin de dopuri de colesterol și rămas fără ”gardian” și fără instrumentul de semnalizare a neregulilor.
Ajutați-vă corpul! – înțelegând ceea ce vi se întâmplă și luând cele mai simple măsuri de echilibrare – dieta și tratamentul natural. 

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha