30
None

Durerea de ureche - de la simptome minore la afecţiuni grave

Durerea de ureche anunţă de cele mai multe ori începerea stagnării în sistemul limfatic.
 
Multe dintre simptomele urechii anunţă, de fapt, afectări de diferite grade ale rinichilor, aceştia fiind organele cele mai importante ale eliminării reziduurilor de la nivel celular – cu alte cuvinte, organele prin care întregul sistem limfatic al corpului se curăţă.
 
Cauze emoţionale şi fizice
Stresul, frica, trăirile puternice, chiar şi bucuria foarte intensă, pot afecta suprarenalele, ”glandele de stres” situate deasupra rinichilor. Dar şi alimentaţia nesănătoasă, oboseala, poluarea (substanţe chimice, gaze, radiaţii etc) pot încetini filtrarea renală.
 
Durerile de ureche sunt simptome frecvent întâlnite la copii
Semnalele de ”înfundare” ale sistemului limfatic sunt foarte rapide şi intense - de la secreţii nazale, strănut şi tuse care nu se mai opresc, până la dureri de ureche, ochi înroşiţi şi erupţii pe piele.
 
Constipaţia poate reprezenta una dintre cauze. Adesea, veţi putea trata durerile de ureche cu câteva prune uscate şi un pahar cu apă, plus cel mult un supozitor cu glicerină.
 
Datorită stagnării limfatice din zona capului – orice durere în această zonă este un semn de pericol
Dacă o simplă otită catarală (doar o inflamaţie a ţesuturilor) poate fi tratată cu puţin ulei cald aplicat în ureche (căldura ajută la îndepărtarea temporară a stagnării limfatice) sau cu un preparat natural care are acţiune antiinflamatoare (de tipul Mullein Oil – picături otice cu extract de Lumânărică) – boli mai grave precum o otită supurată (puroi în ureche) sau o complicaţie precum mastoidita (o afectare a osului din dreptul urechii) sunt considerate grave şi periculoase.
 
 
În zona capului există atâtea organe importante şi vitale – dintre care amintim doar organele de simţ, sistemul endocrin (glanda hipofiză - pituitara şi epifiză – pineala) şi sistemul nervos central (creierul şi trunchiul cerebral) – cu tot cu vasele de sânge şi nervii aferenţi. Stagnarea limfatică înseamnă presiune pe oricare dintre aceste componente şi punerea în pericol a multor funcţii ale corpului.
 
Durerea de ureche este o alarmă pentru oricine, pentru copii şi pentru adulţi 
Principalele gemoterapice care ajută la echilibrarea simptomelor din zona urechilor sunt Extractul din mlădiţe de Măceş, Extractul din muguri de Coacăz negru, Extractul din muguri de Mesteacăn argintiu şi Extractul din muguri de Scoruş.
 
Alături de proprietăţile anti-inflamatorii ale preparatelor– Scoruşul are şi acţiune de drenaj limfatic. Dar pentru a fi eficient în durerea de ureche – Scoruşul trebuie asociat cu un remediu de drenaj renal, precum Extractul din mlădiţe de Afin. Dacă veţi administra Scoruş fără să-l asociaţi cu un produs de drenaj renal, de cele mai multe ori simptomele se intensifică (durerea creşte) şi poate apare febra.
 
Manifestări la adulţi
Cei mai mulţi dintre adulţi prezintă alte simptome ale urechilor – precum ”zgomote în urechi” – de diferite feluri – numite medical ”tinnitus”. Când urechea este afectată, odată cu reducerea sau chiar pierderea auzului, la una sau ambele urechi – apar şi afectări ale echilibrului (întrucât în interiorul urechii există şi structuri specializate în coordonarea mişcării şi menţinerea echilibrului). 
Stilul de viaţă sănătos reprezintă partea esenţială a refacerii sănătăţii. Produsele naturale sunt ajutoare inestimabile în susţinerea eforturilor de detoxifiere, în ajutarea rinichilor să-şi reia funcţiile blocate şi în sprijinirea organismului să elimine reziduurile acumulate în perioade îndelungate de stagnare.

Alte articole despre:

Comentarii


Ioica Alexandra

Buna ziua doamna doctor! Sper sa nu gresesc sa va cer sfatul aici. Fiul meu cel mare, Matei a fost diagnosticat cu otita seroasa acum 1luna de zile. Dna dr de la ORL zicea prima data cand ne-a vazut ca e mai veche. Problema e ca nu trece. Dupa prima schema de tratament dna dr a zis ca e bine ca nu s-a agravat, si tot stagneaza..uneori cand raceste il doare tare una sau ambele urechi. Oare tensiunea pe care o traieste cand plange ca il cert- plange uneori pana i se invinetesc buzele si parca nasul- nu lasa vindecarea sa se intample? Ce remedii ar ajuta daca otita e seroasa? Multumesc mult si iertati-ma daca gresesc sa va cer sfatul aici. Alexandra

June 5, 2017, 5:53 a.m.
1
1
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha