30
None

Picioarele grele - disconfortul verii

Senzaţia de greutate din picioare şi de durere surdă, neplăcută, cu sau fără amorţeli, la nivelul degetelor sau a întregului picior, devine o obişnuinţă la multe doamne care depăşesc 40 de ani. Poate să însoţească prezenţa unor vene varicoase sau poate să apară chiar şi la persoane care nu prezintă vizibil probleme la nivel venos. Apare mai des la persoane supraponderale, în special după una sau două sarcini, care au solicitat întregul sistem vascular al persoanei. Căldura poate accentua simptomul, de aceea vara apar mai multe probleme decât iarna, dar întâlnim acest tip de tulburări şi în perioadele foarte reci. Vremea rece şi umedă afectează îndeosebi persoanele care au tulburări reumatice şi/sau vasculare

Senzaţia de picioare grele apare odată cu o mărire vizibilă de volum a gambelor, cu o îngroşare a gleznelor sau genunchilor, dar poate apare şi în absenţa acestei staze limfatice semnificative. Mai frecvent apare în situaţiile în care există o încetinire a circulaţiei, atât venoase cât şi limfatice a membrelor inferioare, în multiple situaţii: afectări ale ficatului, tulburări metabolice (creşterea colesterolului sau trigliceridelor din sânge), hiperglicemie sau diabet, creştere în greutate, ocupaţii sendentare.

Cel mai bun tratament al acestei probleme este… prevenţia. O viaţă activă, cu mişcare şi mers pe jos în aer liber este importantă. Ajustarea dietei la tipul de activitate şi supravegherea greutăţii corporale, mai ales în partea a doua a vieţii, reprezintă condiţia esenţială pentru menţinerea unei stări generale de bine.

Gemoterapicele pot fi de ajutor pentru tratamentul simptomelor odată apărute.

Principalul gemoterapic de utilizat este Extractul din muguri de Castan comestibil, 2 ml în apă, de 2-3 ori pe zi, timp de 3-6 luni. Castanul comestibil este recomandat în edemele membrelor inferioare de natură limfatică, în special când încetinirea circulaţiei se datorează hipervâscozităţii sângelui şi insuficienţei venoase.

O asociere eficientă în staza limfatică a membrelor inferioare, însoţită de dureri şi senzaţie de „picioare grele“ este cea cu Extractul din muguri de Scoruş,  2 ml în apă, seara, timp de 3-4 luni.

Dacă senzaţia de „picioare grele“ este însoţită de prezenţa unor vene varicoase, dilatate, mărite de volum, care accentuează simptomele dureroase, la combinaţia de mai sus se poate adăuga şi Extractul din muguri de Castan sălbatic, 2 ml în apă, o dată pe zi, la prânz. Acest extract are acţiune de tonifiere a pereţilor venoşi, fiind indicat în special în congestii venoase, mai ales la nivelul membrelor inferioare şi în stări de stază hemoroidală. Este indicat la persoane supraponderale, la care apar şi alte tulburări la nivelul circulaţiei venoase în general.

Dacă senzaţia de „picioare grele“ apare în timpul terapiei estro-progestative, adică la administrarea pilulei contraceptive sau în timpul tratamentului cu hormoni, pentru diferite tipuri de dezechilibre, atunci combinaţia de ales este: Extract din muguri de Castan comestibil dimineaţa, Extract din scoarţă de Lămâi la prânz şi Extract din muguri de Scoruş seara, zilnic, timp de 2-3 luni (sau în paralel cu tratamenul estro-progestativ).

Puteţi apela şi la preparatul gemoterapic complex Polygemma 6 – varice, hemoroizi, eficient, aşa cum se observă şi din denumire, atât în cazul varicelor, cât şi al hemoroizilor.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha