30
None

TUSEA – simptomul deranjant din anotimpul rece

Virozele respiratorii sunt mai degrabă neplăcute, decât periculoase. Principalele remedii sunt odihna şi hrana de bună calitate (fructe şi legume bogate în vitamine, băuturi calde, supe calde), precum şi băile calde, îmbracămintea călduroasă, corespunzătoare vremii. În ceea ce priveşte tusea, simptomul care însoţeşte de cele mai multe ori aceste afecţiuni, acesta este un act reflex de apărare al organismului şi, în general, nu trebuie inhibată, ci trebuie întărit organismul să elimine toxinele cât mai repede.

Există o serie de preparate gemoterapice cu efect bun asupra mucoasei respiratorii, indicate în tuse. Astfel, cel mai frecvent recomandate, atât în tusea uscată cât şi în cea productivă, acoperind întreg spectrul recomandărilor, sunt: Extractul din mlădiţe de Caprifoi negru - Lonicera nigra MG=D1, de administrat dimineaţa, apoi Extractul din muguri de Carpen - Carpinus betulus MG=D1, la prânz şi Extractul din muguri de Călin - Viburnum lantana MG=D1, seara.

Extractul din mlădiţe de Caprifoi este un stimulator al imunităţii generale şi un întăritor al mucoasei respiratorii. Este indicat atât în bronşita acută (tot alături de gemoterapicul din muguri de Carpen), cât şi în traheobronşite, acţionând ca decongestionant bronşic, expectorant şi sedativ pentru tuse. De asemenea, poate fi indicat şi în alte infecţii ale căilor respiratorii superioare, care sunt însoţite de tuse, precum şi în laringitele însoţite de tuse, răguşeală şi afonie.

Extractul din muguri de Carpen este recomandat datorită acţiunii sale asupra căilor respiratorii superioare, la nivelul sinusurilor nazale şi paranazale, a rinofaringelui şi traheii, asupra cărora are o acţiune antiinflamatorie specifică, antispastică şi cicatrizantă. În afecţiunile respiratorii este indicat în bronşitele acute (împreună cu gemoterapicul din mlădiţe de Caprifoi), în bronşitele cronice (cu tuse recurentă, de lungă durată, împreună cu gemoterapicul din muguri de Fag), în alte sindroame respiratorii spastice şi tusigene (împreună cu gemoterapicul din muguri de Călin), precum şi adjuvant în sindroame pulmonare complicate, adică pneumonii sau bronhopneumonii, împreună cu gemoterapicele din muguri de Alun şi muguri de Călin. Extractul din muguri de Carpen intră şi în compoziţia preparatului gemoterapic complex, Polygemma 4- Sinusuri, alături de gemoterapicele din muguri de Coacăz negru, Arin negru şi Mesteacăn pufos, preparat recomandat în răcelile care afectează sinusurile (sinuzite).

Extractul din muguri de Călin este un gemoterapic cu tropism particular pentru aparatul respirator, având proprietăţi antiastmatice, de inhibare a bronhospasmului şi reglare a tonusului bronşic. În acelaşi timp, este un reglator neuro-vegetativ, având un efect de liniştire.

Aceste trei gemoterapice – Caprifoi, Carpen şi Călin - intră în compoziţia preparatului Polygemma 3 – Tuse, ce se poate administra, în cazuri acute de 4-5 ori pe zi în primele 2 zile, iar apoi de 3 ori pe zi, continuând administrarea câteva zile şi după ameliorare. În cazuri cronice sau recidivante se recomandă o cură de o lună de zile. Nu uitaţi, tusea este un simptom neplăcut, dar poate fi de multe ori repede tratată, folosind gemoterapia, terapia cu extracte din părţi tinere de plante, ce conţin celule stem vegetale.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha