30
None

VARICOSALM, remediul ayurvedic natural pentru varice

Varicele sau venele varicoase reprezintă dilatarea, elongarea și torsiunea patologică și permanentă a venelor și este una dintre cele mai frecvente boli ale venelor care afectează populația. Atunci când valvele venoase nu se mai inched corespunzator, apare o curgere retrogradă a sângelui. Debutul afecțiunii este de obicei lent.

Afecțiunea debutează cu amorțeli discrete și senzație de greutate la nivelul picioarelor, în special la nivelul gambei. Aceste simptome sunt accentuate de statul prelungit în picioare, așezat pe scaun sau eforturi intense și se atenuează, chiar dispar în poziție culcat, cu picioarele ușor ridicate.

În general, varicele nu provoacă durere, apar închise la culoare și umflate. Când provoacă durere, se asociază cu mai multe simptome precum senzația de greutate în gambe mai ales la mers, crampe musculare, senzație de arsură și palpitații în zona afectată, edeme, durere care se acutizează în poziție șezând după o perioadă îndelungată de stat în picioare, mâncărimi în jurul venei afectate.

Dacă inițial, varicele sunt doar inestetice și creează disconfort, ele pot da naștere unor complicații grave precum ulcerul varicos. De asemenea, zona inflamată poate dezvolta cheaguri de sânge care pot duce la tromboze.

Cauzele care pot duce la apariția varicelor sunt: factori ereditari, îmbătrânirea organismului, sarcină, ortostatismul prelungit, traumatisme la nivelul picioarelor, menopauza, nivelul ridicat de homocisteină din organism (homocisteina inhibă formarea colagenului, elastinei și proteoglicanilor în vene afectând structura peretelui vascular).

La apariţia simptomelor specifice bolii venoase cronice, cel mai indicat lucru este consultarea medicului pentru a diagnostica existenţa bolii şi a încerca stoparea la timp a evoluţiei acesteia. Specialiştii pot diagnostica boala venoasă cronică prin examinarea fizică a persoanei şi alte investigații, urmând apoi să recomande tratamentul adecvat în funcţie de natura problemei şi stadiul de dezvoltare în care se află. Tratamentele varicelor vizează înlăturarea cauzei care a dus la formarea acestora.

Tratamentul medicamentos intern (comprimate, capsule) și extern (geluri,crème sau unguente) cu substanțe farmaceutice implicate în creșterea rezistenței și elasticității peretelui vascular se face numai la indicaţia medicului. În cazul varicelor voluminoase dacă durerea devine severă și apar alte complicații, medical poate recomanda alte tratamente precum: scleroterapia, terapia cu laser, flebectomia, stripping, operația endoscopică. Pentru a susține refacerea structurii și elasticității peretelui vascular, pentru a diminua edemele și a înlătura procesele inflamatorii existente în zona cu vene varicoase se pot utilize extracte din plante bogate în fitonutrienți care asigură funcționarea normală a sistemului venos și limfatic.

Medicina indiană tradiți-onală, Ayurveda, vine în sprijinul persoanelor care suferă de afecțiuni ale circulației venoase și limfatice (varice, hemoroizi etc.) dar și a celor care vor să prevină apariția acestor probleme, cu o alternativă de tratament naturală, neinvazivă și fără efecte secundare negative.

VARICOSALM Tablete, este un remediu ayurvedic 100% natural, din plante medicinale indiene, marca AYURMED, produs de STAR INTERNAȚIONAL MED, societate ce promovează medicina tradițională indiană (Ayurveda).

Plantele medicinale ayurvedice din VARICOSALM sunt folosite în tratarea afecțiunilor sistemului venos pentru a încetini progresia bolii, ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea structurii pereților vasculari.

Suplimentul alimentar VARICOSALM Tablete susține fluxul sanguin și funcționarea normală a venelor, capilarelor, vaselor limfatice, înlăturând senzația de oboseală și durere a picioarelor. Complexul de substanțe bioactive din produs susțin formarea normală a colagenului la nivelul peretelui vascular ajutând la restabilirea și menținerea elasticității, permeabilității și tonusului vascular. Antioxidanții din plante neutralizează eficient radicalii liberi contribuind la protecția celulelor de stresul oxidativ și îmbătrânirea vasculară prematură. Produsul susține funcționarea normală a sistemului vascular și limfatic pe termen lung la persoanele care sunt sedentare, supraponderale sau stau mult timp în picioare.

Pentru realizarea suplimentului alimentar VARICOSALM Tablete s-a utilizat extract din fructe de Citrus aurantium, pulbere de rizom de Ruscus Aculeatus, extract din semințe de struguri, pulbere de rizom de Curcuma longa.

Extractul din fructe de Citrus aurantium (Portocal) conține un complex de bioflavonoizinaturali care ajută la ameliorarea neplăcerilor cauzate de funcționarea defectuoasă a sistemului venos. Citroflavonoidele protejează și contribuie la menținerea structurii peretelui vascular scăzând permeabilitatea și fragilitatea vasculară. Susține fluxul sanguin și funcționarea normală a venelor, capilarelor, vaselor limfatice, înlăturând edemele, senzația de oboseală și durere a picioarelor. Elimină, de asemenea, disconfortul insuficienței venoase hemoroidale. Bioflavonoidele intensifică activitatea antioxidantă a vitaminei C. Provitamina A (betacarotenul) reduce oxidarea lipoproteinelor de mică densitate reducând riscul de arteroscleroză. Bioflavonoizii au de asemenea acțiune antiinflamatoare (hesperidina și diosmina influențează metabolismul acidului arahidonic, reduce sinteza prostaglandinelor F2α implicate în procesele inflamatorii), antihistaminică (influențează eliberarea histaminei) și diuretică.

Extractul din semințe de struguri (Vitis vinifera) conține cei mai puternici antioxidanți care neutralizează radicalii liberi. Proantocianidina (flavonoid oligomer) are efect antioxidant care este de 20 de ori mai puternic ca vitamina C și de 50 de ori mai puternic ca vitamina E. Protejează celulele organismului de atacul oxidativ nociv al radicaliilor liberi pe care îi neutralizează sprijinind organismul în procesul de refacere și vindecare. Susține procesele de refacere a colagenului (afectat de radicali liberi), permițând astfel arterelor, capilarelor, pielii, și țesuturilor să ramână elastice. Menținând integritatea elastinei și colagenului la nivelul peretelui vascular, reduce permeabilitatea și fragilitatea capilară. Favorizează circulația venoasă și limfatică reducând edemele gambelor. Ameliorează funcțiile circulatorii alterate în zonele de dilatație vasculară.

Pulberea de rizom de Ruscusaculeatus (Ghimpe pădureț) conține principii active care reduc fragilitatea și permeabilitatea capilară, cresc circulația sanguină și drenajul limfatic. Contribuie la menținerea elasticității venelor și previne staza venoasă. Poate fi folosit și în faza acută a bolii hemoroidale. Efectul vasoprotector crește la asocierea cu hesperidina și vitamina C (efect sinergic).

Pulberea de rizom Curcuma longa (Turmeric) conține substanțe bioactive cu acțiune antioxidantă foarte puternică, asemănătoare cu alți polifenoli. Menține fluiditatea sângelui și normalizează fluxul sanguin (reduce agregarea plachetară, normalizează nivelul fibrinogenului). Curcumina are acțiune antiinflamatoare nesteroidiană.

Controlează nivelul colesterolului sanguin prin reducerea absorbției și creșterea conversiei în acizi biliari la nivelul ficatului. Contribuie la detoxifierea organismului (amplifică activitatea enzimelor detoxifiante).  

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha