14
None

Terapia laser – tratament în herpesul zoster

Terapia cu laser este o metodă modernă, facilă şi cu costuri mai reduse, utilizată în tratarea herpesului zoster şi a nevralgiei cronice postherpetice.

Zona zoster este infecţia cu herpes zoster.

Afecţiunea provoacă o erupţie pe piele sub forma unor vezicule ce se întind pe o anumită zonă a corpului.

Zona afectată are de multe ori aspect dungat.

Afecţiunea este dureroasă şi poate avea forme grave rezistente la tratamentul convenţional.

Iritaţiile pielii sunt însoţite de durere. Durerea poate persista în toată perioada începând de la debutul bolii şi până în faza de rezoluţie. De obicei, acest interval este cuprins între 3-5 săptămâni.

S-a constatat că după încheierea acestei perioade, 1 din 5 pacienţi s-au confruntat cu aşa numita nevralgie post-herpetică, afecţiune care este greu de gestionat.

Aceasta duce la apariţia altor maladii care afectează sistemul nervos. De exemplu, neuropatiile craniene, mielita, polinevritele, meningita aseptică.

Poate duce deasemenea la paralizii faciale parţiale, afecţiuni ale urechii şi chiar la encefalită.

În urma numeroaselor studii efectuate la pacienţii cu herpes zoster s-a stabilit eficacitatea crescută a terapiei cu laser, stabilindu-se următoarea concluzie unanimă:

Terapia cu laser poate fi utilizată atât în tratamentul herpesului zoster (faza acută) cât şi în faza cronică a nevralgiei post-herpetice.

Este un tratament nedureros, non invaziv, care se realizează în condiţii de siguranţă, şi care aduce ca beneficiu pacienţilor reducerea rapidă a durerii.

Laser-terapia poate fi utilizată ca adjuvant sau ca tratament de sinestătător.

Folosirea laserului în infraroşu GaAsSuperpulsed.

Contactul este direct pe piele. Se face ferm, chiar pe zona afectată.

După aproximativ 2 săptămâni de la începerea terapiei cu laser.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha