Anxietatea reprezintă starea de neliniște mai mult sau mai puțin conștientă, ce produce o puternică tensiune interioară, neplacută.
Ea se manifestă prin nesiguranță, neliniște și un șir lung de tulburări neuro-vegetative, precum greutate la respirație, insoțită de năduf, transpirații sau creșterea ritmului bătăilor inimii.
Aceste manifestări apar de obicei atunci când o persoană a suferit o situație infricoșătoare sau neplacută, însă ele se pot declanșa și în cadrul unei tulburări psihice.
Anxietatea se întâlnește în bolile nervoase, confuzii mintale, depresie, melancolie, schizofrenie etc. În cazuri mai grave, de exemplu în angina pectorală, se poate ajunge chiar ca bolnavul să sufere de o teamă exagerată de moarte.
Atacul de panică survine cel mai adesea ca urmare a suferirii unui șoc emoțional puternic (decesul unei persoane dragi, o despărțire, un divorț, un avort sau orice eveniment traumatic) dar și pe fondul unei carențe de minerale din organism. Atacul de panică poate apărea oricând de la data producerii unui eveniment marcant. Un simplu gând în legatura cu boala sau moartea pot face ca persoana în cauză să sufere un atac de panică.
Atacurile de panică pot fi cauzate și de alimentație. Anumite alimente sunt cunoscute pentru efectul relaxant pe care îl au asupra creierului, iar altele pentru faptul ca pot induce anxietate sau nervozitate. Exista o serie de alimente sau aditivi alimentari care determina hiperactivitate și intensificarea ritmului cardiac, conducând astfel la crizele de anxietate .
Caz clinic. Cum a scapat o pacientă de anxietate, atacuri de panică si de o sumedenie de simptome asociate
Pacienta B.B, în vârstă de 35 ani, se prezintă la Clinica Sciencemed București pentru atacuri de panică, anxietate generalizată, foarte multe frici (de singurătate, de întuneric, de străini, de boală etc), vertij, tulburări menstruale (sindrom premenstrual cu o marcată componentă psihică, plus cicluri neregulate și dureroase), candidoză vaginală recidivantă, scaune diareice, retenție hidrică, tuse cu expectorație mucopurulentă, acnee, oboseală marcata și tulburări de somn (insomnie și coșmaruri) În clinica Sciencemed pacienta a efectuat o consultație completă de medicină integrată, care a avut ca scop stabilirea dezechilibrelor funcției energetice (cu ajutorul aparatului de biorezonanță) și a dezechilibrelor funcției celulare și a spațiului interstițial de la nivelul tuturor aparatelor și sistemelor (prin electrosomatografie interstițială).
Aparatul de biorezonanță ne-a indicat blocaje energetice maxime la nivelul celor șapte chackre, a celulelor, a sistemului nervos central și a sistemului nervos vegetativ. In plus, a arătat dezechilibre energetice la nivelul sistemului endocrin, a sistemului limfatic, a pielii și a mucoaselor, a sistemului renourinar și aparatului respirator.
Electrosomatografia interstițială ne-a indicat dezechilibre semnificative de funcție celulară la nivel digestiv (colon, stomac, intestin subtire, pancreas și ficat) și neurologic (emisfere cerebrale, hipofiza, hipotalamus și sistemn nervos vegetativ).
În cadrul consultației homeopate detaliate s-a stabilit un remediu homeopat care acționează la nivel profund, cu impact fizic, mental și emoțional.Răspunsul pacientului la acest remediu și eficiența acestui remediu sunt testate pe loc, cu ajutorul biorezonanței, care evidentiază compatibilitatea dintre medicamentul homeopat si pacient . In cazul acestei paciente a fost vorba despre remediul homeopat Natrium Muriaticum, asociat cu preparate gemoterapice pentru echilibrare hormonala (macerat glicerinat de zmeur, calin si castan salbatic).
În cadrul consultației inițiale, pacienta a efectuat și o ședință de armonizare energetică, folosind aparatul de biorezonanță. Prin acesta, s-a restabilit echilibrul energetic-informațional prin acționare cu predilecție la nivelele unde au fost depistate blocaje la evaluarea inițială. În acest timp, s-au impregnat tablete cu aceste frecvențe specifice, pe care pacienta le-a primit pentru o lună de tratament, împreună cu remediile homeopate și gemoterapice.
Inițial pacienta a urmat ședinte de echilibrare energetice săptamânale de armonizare energetică cu aparatul de biorezonanță. După două luni de tratament și patru ședinte de echilibrare energetică, după o inițială agravare a simptomelor (tusea cu expectorație mucopurulentă, acnee la nivelul fetei și primul ciclu menstrual care a fost mai abundent, cu cheaguri) starea psihică a pacientei se îmbunătățește considerabil, somnul este mai bun și mai odihnitor, coșmarurile dispar, sindromul premenstrual devine foarte discret, scaunele nu mai sunt moi, apetitul pentru dulce s-a redus simțitor, iar tusea a disparut.
La revenirea la control, pacienta zâmbește optimistă (la prima consultatie avea o stare încordată și o mimică întunecată și anxioasă) iar la sfârsitul consultației recunoaște că pentru prima dată după mult timp „vede luminița de la capătul tunelului”.