30
None

Scapă de balonare, grețuri și vărsături prin medicina integrată!

Balonările, grețurile și vărsăturile sunt simptome extrem de neplacute, întâlnite deseori la persoanele cu boli digestive sau la cele cu o alimentație greșită.

În perioada sarbătorilor de iarna, aceste simptome sunt frecvente. Tuturor ne place sa avem masa plină de prieteni și bucate care mai de care mai apetisante, însa abuzul aduce cu sine neplăceri!

Afectiuni ce produc balonare, grețuri și vărsături

Balonarile reprezintă dilatarea abdomenului ca urmare a acumularii de gaze în intestine și stomac.Aceste gaze ne creează deseori o senzație de disconfort, o stare de indispoziție generală, flatulență și de multe ori chiar o respiratie greoaie.

Cele mai frecvente cauze ale balonării sunt alimentația excesiva (mai ales de mâncăruri care pot favoriza apariția gazelor în abdomen : fasolea, conopida, varza, ceapa sau usturoiul), constipația, sindromul de colon iritabil și aerofagia (atunci când mâncăm repede, când vorbim în timpul mesei, când bem lichidele cu paiul sau când mestecăm gumă putem inghiți aer, lucru care conduce de cele mai multe ori la balonare).

Senzația neplacută de greață este de cele mai multe ori trecătoare, însă ea poate fi însoțită și de alte simptome (precum vărsaturile) care amplifică starea de rău. Durerile la nivelul abdomenului superior, care iradiază în omoplat, sunt semn al problemelor colecistului. Atunci când, concomitent cu greața, se manifestă și setea excesivă, urinările frecvente, somnolența și confuzia, avem de-a face cu un indiciu al diabetului.

Cauzele digestive sunt cele mai frecvente care conduc la apariția gretii. Bolnavii cu gastrită pot prezenta frecvent acest simptom atunci când mănâncă alimente prea reci sau prea calde, când înghit în grabă fără a mesteca suficient, când consumă prea multă hrană sau când beau alcool. De asemenea, inflamația mucoasei gastrice provocată de diferite infecții și afecțiunile vezicii biliare și ale pancreasului pot provoca și ele stări de greață.

În diskinezia biliară, neplăcerile apar cam la o jumatate de ora dupa consumul respectivelor mâncăruri. Se vor manifesta dureri discontinue, surde sau ascuțite, localizate imediat sub torace, pe partea dreapta, însoțite uneori, de stări de greața și mai rar de vărsături sau slăbiciune.

Tensiunea arterială scazută, datorită slabei irigari cu sânge a creierului, poate duce și ea la apariția stărilor de greață de durată. Deci, atenție la dozajul medicației antihipertensive.

Caz clinic

Pacient în varsta de 59 ani se prezintă pentru senzație de balonare postprandială însoțită uneori de grețuri și vărsături. Este cunoscut cu diskinezie biliară, ulcer gastroduodenal și hipertensiune arterială. Ultima ecografie abdominală a evidențiat și o steatoză hepatică.

În clinica noastra pacientului i s-a efectuat o consultație completă de medicină integrată cu aparatul de biorezonanță care a evidențiat dezechilibre energetice maxime și semnificative la nivelul sistemului nervos autonom, aparatului digestiv, cardiovascular și sistemului endocrin; scanarea functiei celulare prin electrosomatografie interstițiala a indicat dezechilibre metabolice ușoare și semnificative la nivelul acelorași aparate și sisteme.

Tratamenul personalizat și rezultatele obținute

În cadrul anamnezei homeopate am ținut cont de temperamentul pacientului, de stilul de viață, de stresul cotidian pentru stabilirea unui remediu personalizat care să acționeze pe toate dezechilibrele identificate și în acelasi timp pe starea mental – emoțională a pacientului. În cadrul consultației am elaborat o schema de tratament personalizat ce consta in remediu homeopat, terapie florala bach cu scopul de a reda echlibrul emotional, tablete impregnate informational cu rol în reglarea dezechilibrelor energetice, remedii gemoterapice și fitoterapice.

După 3 luni de tratament în care pacientul a efectuat un numar de 12 sedințe de echilibrare energetica în cadrul clinicii noastre starea generala s-a imbunatatit considerabil, s-a remis senzatia de balonare postprandiala, nu a mai prezentat grețuri și vărsături dupa mese, iar valorile tensiunii arteriale s-au reglat cu doze mai mici și cu un numar mai mic de medicamente alopate. Ecografia abdominală repetată postterapeutic a evidențiat reducerea gradului de steatoza hepatică.

Medicina integrata Sciencemed este o metodă holistică de diagnosticare și tratament care ține cont atât de problemele fizice, cât și de latura mental-emoțională a omului. Încearc-o și tu!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha