47
None

Cum ajungeți la schi fără ochelari?

Sporturile de iarnă sunt pe lista activităților iarna aceasta? Dacă purtați ochelari, cu siguranță ați întâmpinat dificultăți pe pârtie - fără ochelari nu vedeți bine, cu ochelari este destul de dificil să vă descurcați. Iar disconfortul ochelarilor nu se oprește pe pârtie, ci oricând intrați iarna de afară într-o încăpere încălzită, aceștia se aburesc. Și nu numai pe pârtie, ci și la o plimbare într-o zi frumoasă cu ninsoare nu vă puteți bucura pe deplin. Sunt sigur că pe lângă cele de mai sus, aveți multe alte întâmplări, unele neplăcute, altele haioase legate de ochelarii de vedere în sezonul rece.

Dacă vă doriți să scăpați de ochelari și de tot disconfortul și restricțiile impuse de aceștia, operațiile pentru reducerea dioptriilor reprezintă soluția, mai ales dacă nu vă împăcați bine nici cu lentilele de contact. În primul rând, ce este o operație pentru reducerea dioptriilor? Prin diverse tehnici, se intervine cu laserul pe cornee, pentru a-i modifica raza de curbură, astfel încât să vedeți bine fără ochelari. Aceste operații sunt considerate a fi cele mai sigure operații, cu o rată de reușită fără complicații de peste 99%.

Vă întrebați probabil dacă puteți face o astfel de intervenție, la această întrebare pot să vă spun că tehnologia a avansat atât de mult în oftalmologie, încât avem soluții pentru aproape orice tip de dioptrie. Desigur, sunt anumiți parametri de care trebuie să ținem cont atunci când alegem tehnica, cum ar fi afecțiunea, vârsta, numărul dioptriilor și alte particularități anatomice ale ochilor. În primul rând, operațiile pentru reducerea dioptriilor se fac după 18 ani. În al doilea rând, în funcție de afecțiune și numărul dioptriilor există câteva tehnici cu ajutorul cărora puteți scăpa de ochelari: ReLEx SMILE, FemtoLASIK, PRK, implant în scop refractiv.

ReLEx SMILE, a 3-a generație de chirurgie refractivă, este cea mai modernă tehnică și este spectaculoasă în toate sensurile, femtolaserul de mare precizie VisuMax Carl Zeiss decupează o mică lentilă în interiorul corneei, pe care o extragem print-un tunel de aproximativ 2,5 mm. Cu SMILE putem corecta până la -15 dioptrii combinate miopie și astigmatism. FemtoLASIK este a 2-a generație și la această tehnică femtolaserul decupează în cornee un flap cu margini verticale, apoi laserul excimer corectează dioptria, iar flapul este așezat în poziție inițială, ca un pansament. PRK este prima generație de chirurgie refractivă, la această tehnică se îndepărtează doar stratul epitelial al corneei, laserul corectează dioptriile, ulterior se aplică o lentilă terapeutică pentru o săptămână. Pentru a afla mai multe despre afecțiunea de care suferiți și tehnicile pentru reducerea dioptriilor vă invit să vizitați scapadeochelari.ro și amaoptimex.ro.

Atunci când hotărâți să faceți o astfel de intervenție, primul pas este să veniți pentru consult și investigații. La noi în clinică, e bine să vă rezervați minim o oră pentru investigații, cu ajutorul unor aparate moderne vom măsura foarte mulți parametri ai ochilor, astfel încât soluția să fie cea mai bună. Abia după ce avem rezultatul tuturor acestor investigații, vă putem face o recomandare medicală corectă în ceea ce privește tehnica. Dacă totul este în regulă, vom programa intervenția. Înainte de operație trebuie să urmați pentru două zile un tratament cu picături și vitamina C. Operația, indiferent de tehnică, durează puțin și imediat după plecați acasă. Recuperarea diferă în funcție de tehnică, la ReLEx SMILE nu vă doare nimic, aveți doar un ușor disconfort în prima zi, iar după câteva zile puteți merge chiar și la schi; la FemtoLASIK nu aveți dureri, însă trebuie să treacă o perioadă mai mare de timp până vă puteți relua activitățile; la PRK perioada de recuperare este puțin mai neplăcută și caracterizată, mai ales în primele zile, de dureri, vedere în ceață, senzație de nisip în ochi; la implant în scop refractiv nu vă doare și în aproximativ câteva săptămâni vă puteți relua toate activitățile obișnuite. Este foarte important să înțelegeți că perioada de recuperare diferă de la o persoană la alta, niciun organism nu este identic cu altul, dar, în final, rezultatul este același: veți merge la schi fără ochelari! Totuși, chiar dacă nu mai purtați ochelari de vedere, pe pârtie trebuie să purtați ochelarii speciali pentru schi, aceștia vă protejează ochii de diverse traumatisme, dar și de razele ultraviolete care sunt dăunătoare și iarna. Vacanță frumoasă!

Alte articole despre:

Comentarii


gigi

eu am -9,50 la dr si -8 la st,,,miopie cu astigmatism...am 33 de ani..si as vrea sa reduc sau sa scap de tot de ochelari..si m-ar interesa cam cat costa ...

Jan. 30, 2017, 6:42 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Bună seara, în princpiu, dioptriile dumneavoastră pot fi reduse cu ajutorul tehnicii ReLEx SMILE, cea mai modernă tehnică pentru reducerea dioptriilor, fără durere și cu recuperare rapidă. Detalii aici: http://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/. Trebuie să veniți pentru consult și investigații, după vom ști sigur dacă vi se potrivește, căci mai contează și alte particularitați anatomice alte ochilor. Listele cu prețuri sunt afișate pe site-ul nostru, operații aici: http://www.amaoptimex.ro/servicii/operatii-oftalmologice/scapa-de-ochelari/, consultații și investigații aici: http://www.amaoptimex.ro/servicii/investigatii-oftalmologice/. Pentru detalii sau dacă doriți să veniți, îmi puteți scrie și pe mail, la andrei@amaoptimex.ro. Multă sănătate!

Jan. 31, 2017, 8:59 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha