None

Vara si lentilele de contact

Cunoaşteţi fenomenul alunecării ochelarilor de pe nas datorită transpiraţiei, limitările în practicarea unor sporturi de apă, dar disconfortul în cazul diverselor activităţi şi jocuri cu mingea? Ca să nu mai vorbim de razele UV dăunătoare şi reflectate de apă care sunt filtrate numai cu ochelarii de soare cu protecţie maximă!

Merită să vă gândiţi la purtarea unor lentile de contact, ca mijloc de corecţie în special la activităţile în aer liber, pe timpul verii sau de ce nu, de fiecare dată când vă doriţi o vedere nelimitată şi libertate de mişcare. Bausch & Lomb vă recomandă familia de lentile de contact de unică folosinţă SofLens® Daily Disposable pentru corecţia miopiei, hipermetropiei şi SofLens® Daily Disposable Toric pentru corecţia astigmatismului.

Avantaje:

cel mai igienic şi sănătos mod de purtare, ele fiind aplicate dimineaţa şi aruncate seara

cea mai comodă lentilă de contact pentru că nu necesită întreţinere sau dezinfectare

confort sporit la purtare datorită conţinutului de apă de 59% şi a grosimii reduse 0.09mm

manevrare uşoară şi pentru noii purtători datorită proprietăţilor elastice ale lentilei ce reduc lăcrimarea la aplicare

acuitate vizuală excelentă şi în condiţii de lumină difuză datorită design-ului asferic ce contracarează efectul aberaţiilor sferice

îmbunătăţirea vederii prin neutralizarea ametropiei şi minimizarea distorsiunilor, în special la cei cu miopii şi hipermetropii mari

câmpul vizual lărgit, reducerea sau chiar eliminarea efectelor prismatice în cazul anizometropiei, anizeiconiei

îmbunătăţesc capacitatea de a aprecia corect distanţa şi viteza obiectelor sau a persoanelor (la sport, la condus pe timp de noapte)

nu alunecă de pe nas, nu se aburesc şi nu se pătează precum ochelarii

recomandate şi persoanelor cu alergii sezoniere sau cu toleranţă redusă la componentele din soluţiile de întreţinere

efect psihologic foarte bun, lentilele fiind invizibile la purtare

se elimină riscul vătămării datorate ruperii ramei sau spargerii lentilelor de ochelari

pot fi utilizate împreună cu orice model de ochelari de soare sau înot

Lentilele de contact de unică folosinţă reprezintă o categorie aparte de mijloace de corecţie. Beneficiile majore ale lentilelor de unică folosinţă constau, pe de o parte, în eliminarea riscului de iritaţii oculare, neexistând suficient timp pentru depunerile de proteine şi calciu, pe de altă parte vizează persoanele care nu doresc să aibă grija întreţinerii lentilelor sau care sunt alergice la componente din soluţiile de întreţinere. Sunt indicate şi la persoanele cu alergii sezoniere, timpul de purtare al unei perechi fiind de maxim 12 ore după care se aruncă şi se elimină riscul de încărcare a suprafeţei cu diverşi alergeni care să inducă simptomatologia specifică.

Se ştie că nu este recomandată purtarea lentilelor de contact la înot, pentru că pe de o parte există riscul pierderii acestora în apă, pe de altă parte clorul şi microorganismele din apă se pot depune pe lentile, crescând riscul de infecţii şi iritaţii oculare.

Cei care practică înotul, surf sau alte sporturi de apă nu trebuie să mai poarte grija ochelarilor. Lentilele de contact de unică folosinţă ar fi varianta de compromis în acest caz, împreună cu ochelarii de înot, perechea respectivă de lentile urmând a se arunca imediat după ieşirea din apă.

De asemenea în cazul călătoriilor, excursiilor, vacanţelor este extrem de convenabilă utilizarea lentilelor de contact de unică folosinţă. Nu necesită transportul de soluţie de întreţinere, riscul pierderii lentilelor de contact în apă etc. este irelevant în condiţiile existenţei unor perechi noi, sterile de lentile şi nu în ultimul rând eliminăm riscurile de iritaţii şi infecţii oculare în condiţii de praf, umiditate crescută sau la plaja cu nisip.

Prescriptorii de astăzi au la îndemână o gamă variată de lentile de contact moi de unică folosinţă. Varietatea de parametri, design, tehnologii satisface majoritatea nevoilor purtătorilor, fiecare individ având nevoie de o prescripţie personalizată, care să acopere atât nevoia sa de corecţie cât şi cerinţele sale legate de anatomia oculară, stilul de viaţă şi condiţiile de muncă.

Lentilele de unică folosinţă SofLens® Daily Disposable de la Bausch & Lomb satisfac toate cerinţele purtătorilor şi în plus acuitatea vizuală este mult îmbunătăţită prin tehnologia avansată a designului asferic ce ajută la reducerea aberaţiilor sferice, rezultând o vedere impecabilă chiar şi în condiţii de lumină difuză. Din iunie sunt disponibile şi lentilele SofLens® Daily Disposable Toric pentru corecţia astigmatismului.

Indiferent dacă purtătorul doreşte să poarte lentilele în fiecare zi, câteva zile pe săptămână, ocazional la activităţi sportive, în concediu sau la evenimente speciale, lentilele SofLens Daily Disposable sunt soluţia ideală pentru confort, stil de viaţă activ şi sănătate oculară.

Autor: dr. Ionuţ Costache, consultant profesional Bausch & Lomb Vision Care

www.bausch.ro

Comentarii


Vision Avantech

Pentru sanatatea dvs. va recomandam numai lentile de contact originale http://vision.avantechs.ro !

Feb. 10, 2016, 1:07 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha