Suferinţele aparatului uro-genital sunt mai des întâlnite la femei, fiind o consecinţă atât a anatomiei specifice, dar şi a unor factori externi, cum ar fi de exemplu particularităţile vestimentaţiei feminine – moda având un “cuvânt greu” de spus în special în cazurile de infecţii urinare ce apar la adolescente şi femeile tinere.
INFECŢIILE URINARE – AFECŢIUNI DES ÎNTÂLNITE
În general, infecţiile genito-urinare au câteva particularităţi întâlnite adesea în practica medicală. De multe ori germenii patogeni responsabili de aceste suferinţe (ex. Escherichia Colli) sunt rezistenţi la majoritatea antibioticelor, consecinţă atât a automedicaţiei, dar şi a nerespectării duratei tratamentului, a unor măsuri elementare de prevenire etc., astfel că pacienţii prezintă mai multe episoade acute într-o perioadă relativ scurtă de timp sau infecţiile respective se cronicizează şi, în anumite condiţii (sezon rece, scăderea imunităţii, nerespecterea unor măsuri de igienă locală), vor prezenta episoade de acutizare.
Manifestările clinice pe care le prezintă un bolnav cu infecţie urinară sunt diverse: tulburări de micţiune, cu senzaţia de urinare imperioasă, urinări dese, uneori cu usturime sau durere, dureri în regiunea inferioară a abdomenului, uneori dureri lombare – expresie a suferinţei renale, chiar colici renale când este vorba de o litiază renală (factor favorizant pentru infecţiile urinare), febră (uneori poate lipsi), stare de agitaţie, nelinişte etc.
AYURVEDA ŞI BOLILE URINARE
Medicina tradiţională indiană AYURVEDA vine în întâmpinarea bolnavilor cu infecţii urinare cu o gamă variată de plante medicinale utile în aceste afecţiuni, mai ales în ceea ce priveşte prevenirea, dar şi cu efecte curative unanim recunoscute. Eficacitatea plantelor medicinale este amplificată de următoarele măsuri pe care trebuie să le respecte bolnavul: acesta trebuie să se prezinte la medic pentru un examen clinic şi de laborator care să ducă la diagnosticarea suferinţei, în funcţie de datele clinice se stabileşte o anumită conduită terapeutică care trebuie respectată. În afara tratamentului propriu-zis, pacientul trebuie să respecte câteva reguli, acestea fiind recomandate şi de către AYURVEDA , cum ar fi protejarea împotriva frigului şi a umezelii, vestimentaţie adecvată, un regim alimentar de protecţie şi curăţare, bogat în fructe şi legume, consumul a cel puţin 2 litri de lichide pe zi, evitarea alcoolului, a excesului de cafea şi tutun.
PLANTE MEDICINALE INDIENE BENEFICE PENTRU APARATUL URINAR
Plantele medicinale, ca mijloace de profilaxie şi ca adjuvante ale terapiei infecţiilor urinare, prezintă câteva avantaje importante. Astfel, acestea au acţiuni şi efecte diuretice, stimulează capacitatea de apărare a organismului, conţin principii bioactive cu efect antiseptic şi antibacterial. Unele dintre aceste plante sunt utile şi în litiaza renală sau de căi urinare. Aceste efecte se instalează lent, blând, sunt de lungă durată. La dozele recomandate nu prezintă efecte adverse, multe din aceste plante fiind utile tocmai prin prisma faptului că ajută organismul la eliminarea compuşilor toxici ai unor medicamente de sinteză.
PRODUSELE SE GĂSESC ÎN TOATE FARMACIILE ŞI UNITĂŢILE PLAFAR DIN BUCUREŞTI ŞI DIN ŢARĂ SAU ÎN MAGAZINUL PROPRIU DIN BD. CAROL I NR. 46 (VIS-A-VIS DE BISERICA ARMENEASCĂ)
Star International Med
www.ayurmed.ro
natural@star-ayurveda.ro
Tel./Fax: 021/3139481
021/3038044; 031/1024366