NEUROPSIHOMOTORIE PENTRU COPII “DR. N. ROBĂNESCU”
Str. Dumitru Mincă nr. 40, sector 4, Bucureşti
Manager: Conf. Dr. Liliana Pădure
CENTRUL NAŢIONAL MEDICAL CLINIC DE RECUPERARE NEUROPSIHOMOTORIE PENTRU COPII "DR. NICOLAE ROBĂNESCU"
- cu profesionalism şi speranţă pentru recuperarea neuropsihomotorie în România -
Centrul Naţional Medical Clinic de Recuperare neuropsihomotorie pentru copii "Dr. Nicolae Robănescu" din Bucureşti este clădit pe structura primei secţii de recuperare funcţională a copiilor cu deficienţe fizice şi neuropsihomotorii din România.
Centrul este înfiinţat prin reorganizarea Secţiei de Recuperare Neuropsihomotorie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “M. S. Curie”, conform Legii nr. 377 din 5 octombrie 2006.
Serviciul a fost înfiinţat în 4 iunie 1968 de Dr. N. Robănescu, creator fără portofoliu de şcoală de recuperare pentru copii, al cărui nume îl poartă centrul nostru.
Viziunea noastră:
să creăm un cadru de organizare profesionist pentru serviciile de sănătate care să le ofere pacienţilor înţelegere, suport şi ajutor terapeutic.
să fim întotdeauna lideri în oferirea de oportunităţi copiilor cu dizabilităţi.
Misiunea noastră:
scopul centrului este de a ajuta copiii cu deficienţe neuro şi locomotorii pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii lor. Acest lucru este realizat prin intervenţii clinice individuale, familiale şi oferirea de suport aparţinătorilor/persoanelor implicate în îngrijirea copilului. Complexul terapeutic valorizează copilul prin descoperirea abilităţilor, resurselor care îl ajută să-şi atingă potenţialul maxim, printr-o evaluare şi un plan de terapie personalizat cât mai riguros.
dezvoltarea cercetării ştiinţifice de profil în domeniul recuperării copilului, având la bază o bogată tradiţie recunoscută naţional şi un personal de înaltă ţinută.
Adresabilitate:
Centrul primeşte bolnavi din toată ţara, inclusiv din mediul rural, doar 40% dintre pacienţi fiind din municipiul Bucureşti. Aceştia provin din familie, din centre de plasament şi case de copii.
Serviciile noastre includ:
Secţia recuperare neuropsihomotorie copii, din care:
compartiment terapie intensivă.
compartiment recuperare ortopedie - traumatologie
Camera de gardă
Farmacie
Cabinete de consultaţie (recuperare, medicină fizică şi balneologie, neurologie pediatrică, pedopsihiatrie)
Cabinet logopedie
Sală de tratamente pediatrice
Compartiment de evaluare şi statistică medicală
Compartiment supraveghere şi control al infecţiilor nosocomiale
Compartiment explorări funcţionale
Laborator recuperare, medicină fizică şi balneologie: fizioterapie, kinetoterapie, masoterapie, hidroterapie, terapie ocupaţională - ergoterapie, psihoterapie
Aparat funcţional
Patologia tratată în centrul nostru:
paralizii cerebrale cu expresie diversă de infirmitate motorie cerebrală: hemi-, para-, tetrapareză;
malformaţii congenitale: picior strâmb, displazii de şold;
sechele după traumatisme craniocerebrale( TCC) casnice, rutiere etc.;
neuropatii senzitivo-motorii;
paralizii periferice: paralizii de plex brahial, radiculopatii, secţiuni traumatice;
neuropatii metabolice, de inclavare;
boli neuromusculare: artrogripoza, distrofii musculare progresive, amiotrofii spinale tip I, II, III;
Servicii de terapie:
Tratamentul kinetic asigurat după metode moderne, actuale, de 27 kinetoterapeuţi, în 7 săli dotate corespunzător are scopul de a-i ajuta pe copii să obţină nivelul maxim de mobilitate şi funcţionare independentă. Pacienţii integraţi în programul recuperator efectuează două intervenţii kinetoterapeutice/zi în cursul săptămânii şi o intervenţie (şedinţă)/zi în week-end.
Fizioterapia se face în două cabinete şi urmăreşte relaxarea, ameliorarea durerii şi îmbunătăţirea funcţionalităţii generale;
Ergoterapia se realizează în două cabinete armonios colorate şi dotate cu materiale, jucării necesare în determinarea copiilor de a-si maximiza nivelul de independenţă în viaţa de zi cu zi. Ergoterapeuţii ajută copiii să dezvolte acele abilităţi care sunt necesare paticipării în mod independent pe cât posibil la rutina zilnică, prin utilizarea de strategii terapeutice şi activităţi adaptate.
Psihologopedia se concentrează pe identificarea şi terapia tulburărilor de vorbire/comunicare, comportament, pe dezvoltarea de strategii compensatorii necesare existenţei sociale a copilului, pe găsirea de resurse pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii copilului, pe suport oferit familiei sau altor aparţinători care contribuie la îngrijirea copilului.
Injectarea cu toxină botulinică se realizează în scopul reducerii spasticităţii membrelor afectate, îmbunătăţirea calităţii actului kinetic şi creşterea nivelului funcţional al pacientului.
“Reuşim prin munca întregii ECHIPE …”
3
mihaela
As vrea stiu ce sanse de vindecare exista in cazul unui sugar (6-7luni) de vindecare. A fost diagnosticat cu amiotrofie de gradul 1. Din ce am citit pe internet, am inteles ca nu sunt sanse aproape deloc si ca foarte putin ar ajuta sedintele de kinetoterapie. Sau sa-mi spuneti va rog, daca se poate face vreo operetie undeva, in tara, in strainatate, orinde..
March 19, 2012, 9:31 p.m.negurici cristina
buna ziua! as vrea sa-mi achizitionez un bioptron de la zepter si as dori sa stiu daca este intradevar eficient pentru imunitatea copilului si pentru reglarea rigiditatii tonusului muscular.pedriata imi spune ca este rigida si de aceea merge des pe virfuri.fetita mea are doi ani. va multumesc din suflet si astept un raspuns daca se poate.multumesc!
Nov. 14, 2012, 2:33 p.m.MARIA NEJAT
Am dori o programare la centrul dv.pt nepotelul nostru in varsta de 8 ani,suspect de parapareza spastica,hipoacuzie,aflat sub observatie la dr.neurologie pedriatica Raluca Teleanu (SP.Victor Gomoiu)
Sept. 12, 2013, 3:31 p.m.Redactie
Contactati telefoni direct Centrul Robanescu!
Sept. 12, 2013, 9:01 p.m.catalin
as dori si eu o programare pentru fetita mea de un an jumate dar sunt putin dezamagit de comentariile altor persoane care au fost acolo
Dec. 12, 2015, 4:40 p.m.Luca ionela-argentina
Buna ziua, as dori sa stiu daca mai pot gasi in arhivele spitalului dr.Robanescu internari din anuii 1981-1987.multumesc,ce trebuie sa fac.
May 31, 2016, 5:26 p.m.Oana
Buna ziua as dori o programare pentru baietelul meu de 4 luni pentru recuperare-kinetoterapie.
Sept. 16, 2016, 1:28 p.m.Manea luciCa
Buna ziua!azi eram programata la inernare dar fetita este putin racita tuseste foarte tare si as dori sa ma programz pt ianuarie.Am sunat in centrala dar nu raspunde nimeni..Multumesc!
Nov. 21, 2016, 9:49 a.m.Saptamana Medicala Administrator
Sunati insistent la telefoanele spitalului, noi suntem un site independent si mai mult decat cu aceste informatii nu va putem ajuta.
Nov. 21, 2016, 9:59 a.m.