21
None

Vitaminele esentiale pentru sanatatea oaselor si dintilor

     O dietă sănătoasă este la fel de importantă pentru sănătatea orală ca şi pentru restul corpului. Deficienţele de vitamine au ca simptome mici înţepături şi senzaţie de iritare a gurii şi limbii. Consumul de fructe în stare proaspătă aduc multe vitamine, săruri minerale şi aminoacizi esenţiali şi este bine să fie făcut pe stomacul gol pentru a acumula toate principiile alimentare de valoare şi pentru a uşura digestia.

     Un măr mâncat seara înainte de culcare este extraordinar de bun pentru organism. Pentru dinţi e bun pentru că îi curăţă şi îi lubrifiază.

     Un loc aparte printre fructe îl ocupă citricele prin conţinutul bogat de vitamina C. Un dinte care este sensibil la sucul de lămâie sigur prezintă o carie, care, astfel descoperită la timp, va putea fi tratată fără durere şi fără cheltuială mare. Citricele mai stimulează şi secreţia glandelor salivare, care, prin saliva secretată abundent şi fluid, curăţă gura.

     Un alt fruct de valoare este banana datorită compoziţiei extraordinar de echilibrate. Aceasta are vitamine, calciu, proteine, aminoacizi esenţiali, ca şi mărul.

     Adevăraţi minisaci de vitamine sunt  fructele exotice, ca rodiile, kiwi, papaia, dar şi cele din producţia românească, precum prunele, cireşele, vişinele, căpşunele, perele, strugurii.

     Sucurile de morcovi sunt compuse dintr-o combinaţie de elemente care hrănesc întregul organism, ajutând la normalizarea greutăţii, precum şi a balanţei chimice a corpului. Această băutură este cea mai bogată sursă de vitamina A, conţinând însă şi un stoc important din vitaminele B, C, D, E, G şi K. O jumătate de litru de suc de morcovi băut zilnic are mai multă valoare constructivă pentru organism decât 25 de tablete de calciu, ajutând la menţinerea sănătăţii dinţilor.

     Dieta recomandată persoanelor cu dinţii sensibili va conţine cereale, fructe, în special mere, pere şi pepene, legume verzi şi produse lactate. Uită de semipreparatele care au mult zahăr şi sunt sărace în vitamine!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha